Gabiyi

Membru
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Gabiyi

  • Rank
    Nou venit

Profile Information

  • Locatie Belgia
  • Auto Skoda Octavia 2
  • Fabricatie 2007
  • Fabricatie 2 0
  1. Intrebari XC60

    Teoretic, masina este destul de noua, tehnologia la fel (atat motorul cat si cutia), deci nu cred ca vei gasi prea multe detalii de acest gen pentru moment. Ce pot sa iti spun este ca am facut anul acesta un drive-test cu D3 si cutia in 8 trepte si mi-a placut foarte mult cum schimba spre deosebire de cutia DSG a grupului VW si este cam egala, ca si feeling, cu automata de pe BMW. Nu sunt un mare expert, dar asta a cam fost experienta mea. Initial cerusem un D4 (190 CP), dar cu 2 zile inainte a fost accidentat si m-am ales cu un D3. Parerea mea e sa mergi intradevar pe D4 cum ai si scris mai inainte, caci D3 parca mai are nevoie de ceva putere ca sa se descurce ok. Sigur, unii vor zice ca poti sa iei D3 si sa ii pui softul de Polestar, ceea ce am inteles ca nu este o optiune deloc rea (costa aprox 1000 EUR). Ia in calcul si varianta D3, caci e mai ieftina putin, cu pachetul Polestar. Cu Polestar nu castigi cai, ci cuplu si un raspuns mai bun al cutiei de viteze, adica exact ceea ce conteaza. Oricum, mult noroc in alegerea ta. Sunt convins ca nu vei regreta.
  2. Intrebari XC60

    Nu ai specificat daca doresti masina noua sau second-hand. Dupa nr de cai pare a fi second-hand (parca maxim MY 2015), caci motorul actual are 190 CP. Intradevar, cutia cu 8 trepte este pentru FWD. Pentru AWD, cutia este in 6 trepte si motor de 2,4 in loc de 2,0. Sper sa te ajute comentariul meu, desi nu sunt un cunoscator, ci doar ma documentez si eu pentru un XC60 la acest moment.
  3. Volvo XC60 - D4 sau D4 AWD?

    Am primit pe mail si oferta ptr XC90. Un D5 AWD cam 43500 fara TVA (include si Momentum) cu tot cu discountul pe care l-as primi cu ajutorul firmei la care dau cu tarnacopul. Interesant, dar cred ca deja cam sar peste buget .
  4. Volvo XC60 - D4 sau D4 AWD?

    Cutia manuala imi place, dar d-aia are si automata S-ul, nu? E cazul sa mai trecem si pe automata, gata copilaria cu schimbat manual. Am zis ca daca tot evoluez de la Skod(itz)a mea macar sa o fac cum trebuie, tinand cont ca vreau sa o iau de noua si sa o tin ceva ani. XC90 cred ca voi face si un drive-test ca sa vad cum este. Am cerut mai devreme oferta si ptr el si poate fac un drive-test nu neaparat ptr mine, cat sa vad daca o pacalesc pe sotie (sper sa nu vada partea asta ). La XC90 ma incanta faptul ca este model nou si la revanzare este mai ok ca generatie, plus motorul si cutia generatii noi. Om vedea...
  5. Volvo XC60 - D4 sau D4 AWD?

    La o prima strigare, pana in negocierea efectiva la dealer tot cam pe acolo este. Asta pentru cutie manuala, caci nu ai specificat. Ideea este ca una este pe site si alta este ceea ce iti trimit daca le ceri oferta. Daca vezi preturile de pe site inchizi cat poti de repede pagina, dar stiam de la un prieten ca este bine sa le ceri oferta personalizata. Tocmai d-asta am cerut acum si ptr XC90. Oricum, sigur va fi cu cel putin 5k euro mai scumpa, dar e generatie noua.
  6. Volvo XC60 - D4 sau D4 AWD?

    Chiar este o alegere grea. Tocmai am cerut si oferta pentru XC90 si sa vedem ce iese. Oricum o sa comunic decizia luata si ce argumente m-au condus la aceasta. Asa cum cer sfatul celorlalti, asa vreau ca ulterior si eu sa ii sprijin pe viitor pe cei care sunt nehotarati ca si mine la momentul actual. Speram ca Volvo sa puna motorul de pe XC90 si pe XC60 si atunci era foarte simplu de ales, dar se pare ca nu il vor pune pe el nici in 2017. Probabil pe noul model 2018 va fi...
  7. Volvo XC60 - D4 sau D4 AWD?

    Cam jinduiesc la el si exact la D5 AWD, dar este totusi cam mare, iar consoarta sigur nu il va conduce .Nu ca ar fi un lucru rau, dar totusi vrem ceva pe care sa il poata folosi si ea din cand in cand (copii, daca mai beau si eu o bere in deplasare la prieteni etc.). Sincer, cochetez cu ideea de a cere o oferta si la el si sa vad unde ajung, dar fiind model mai nou sigur nu as obtine acelasi discount la negocierea finala.
  8. Volvo XC60 - D4 sau D4 AWD?

    Sincer la asta ma gandeam si eu. D4 este cu motor mai mic si mai ales mai economic, cutie in 8 trepte de generatie noua. Ideea este ca nu sunt sigur cat de mult am nevoie de AWD in condusul zilnic. XC60 este un compromis intre mine si sotie. Eu as vrea un AWD, ea neaparat ceva care sa nu consume mult si ale carei taxe si asigurari sa nu fie exagerate. Vrem sa tinem masina undeva la vreo 8-9 ani poate si de aceea este dilema atat de mare si am cerut parerea voastra. Pana la sfarsitul lunii august a.c. beneficiez de o reducere de aproape de 30% la Volvo orice model (cu sprijinul firmei la care lucrez) si as vrea sa o folosesc la maximum atat din punct de vedere financiar, cat si al confortului oferit familiei. XC90 este bestial, dar mult prea mare pentru nevoile zilnice, iar S60 nu imi spune mare lucru (no offense pentru posesorii de S60). Este vorba si de mentalitate. In Belgia (cred ca si in Germania si Olanda), de exemplu, best-seller este D3 din cauza taxelor de aici care sunt foarte mari (in functie de capacitatea cilindrica, dar mai ales de CP). In Romania, cred ca D4 AWD este best-seller, nu sunt sigur. Romanii, parerea mea, prefera daca isi iau un SUV compact sa il ia cu tractiune integrala, in timp ce strainii se uita la intretinere, taxe si consum. Daca era un 2.0 cu AWD si Geartornic cu 8 trepte nici nu mai stateam pe ganduri. Ar fi fost ideal. Se pare ca va fi de genul asta pe noua generatie care apare la anul in toamna, dar mai este un an pana atunci. Asta este si motivul pentru care am deschis acest post si sper ca sa ii ajute si pe alti viitori posesori de XC60 sa se decida asupra ceea ce vor. Multumesc tuturor pentru pareri si astept in continuare opiniile voastre.
  9. Volvo XC60 - D4 sau D4 AWD?

    @Mihai933: D4 cu Polestar cica ar fi un D5 mai ieftin dar o idee mai sprinten (mai ieftin cu 2k €), dar se pare ca tre sa ma duc in Germania sau Olanda, caci nu se face si in Belgia (o sa intreb la dealer). Legat de twin-turbo cica atat D4 (FWD si AWD), cat si D5 au twin, asta conform comunicatului de presa al Volvo ptr MY2017.
  10. Volvo XC60 - D4 sau D4 AWD?

    Salut! Am si eu nevoie de sfaturile voastre. Ce ati alege: D4 (2.0) - 190 CP FWD sau D4 (2.4) - 190 CP AWD? D5 este parca deja prea scump si nu stiu cat de mult as folosi acei extra-caluti. Nu prea voi merge in afara soselei, dar daca tot intentionez sa imi iau un XC60... Mentionez ca vreau sa il achizitionez nou, varianta Summum cu cutie automata (D4 are 8 rapoarte, D4 AWD are 6 rapoarte) si ma intereseaza care este mai fiabil si daca aveti idee cam cat ar fi asigurarile la el (mai ales RCA). Momentan sunt in Belgia (unde de altfel se si fabrica - ceea ce nu stiam pana de curand), dar vreau cand vin inapoi in Romania sa nu ma trezesc cu niste preturi exorbitante la asigurari (impozitul am vazut deja cam cat ar fi). De asemenea, ce alte optiuni imi recomandati sa nu ratez? Stiti un pret aproximativ pentru pachetul POLESTAR? Nu am gasit nimic de pret pe internet Va multumesc!