Doru_bv

Membru
  • Content count

    35
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Doru_bv

  • Rank
    Nou venit

Profile Information

  • Locatie Brasov
  • Auto volvo v50 2008
  1. ce inseamna?

    Aveti idee cat costa "distractia" asta cu EGR ul?
  2. ce inseamna?

    EGR adica filtru de particule?
  3. ce inseamna?

    Spuneti-mi va rog ce inseamna TREVOIR RDV ENTRETIEN? asta mi-a aparut acum in bord, va multumesc pentru raspuns.
  4. funingine...sau ulei?

    Mersi Behu, am citit topicul trimis de tine, sunt o gramada de informatii pretioase acolo, e de avut in vedere. De abia astept sa-i schimb uleiul si apoi sa vad cum se comporta. O seara buna iti doresc.
  5. funingine...sau ulei?

    Daca cumva ar fi sa bage motorina in ulei, doamne fereste, care ar fi cauza?
  6. funingine...sau ulei?

    Va multumesc la toti pentru raspunsuri, vreau sa va spun ca eu am cumparat masina de vreo 2/3 saptamani si acum vreau sa-i fac schimbul de ulei plus filtre. Voi ce credeti, o fi afectat motorul rau de totdaca s-a mers cu prea mult ulei in motor?
  7. funingine...sau ulei?

    Bogdan, multumesc mult pentru raspuns si pentru informatiile pe care mi le-ai dat, asta o sa fac, o sa-i fac schimbul de ulei. 9000 mii de km cu prea mult ulei in motor o fi cauzat ceva stricaciuni? stima.
  8. funingine...sau ulei?

    Multumesc mult pentru raspun domnu COSMIN, sigur aceeasi problema o am si eu, acum am inteles de ce nu pot sa vad pe joja nivelul uleiului oricat as lasa motorul sa se raceasca. Stima.
  9. funingine...sau ulei?

    Cand spun "ca si cand motorul ar fi cald" ma refer la faptul ca uleiul se prelinge, parca e cam subtire si inchis la culoare. Scuze daca nu am fost prea clar dar, asta e cuvantul "se prelinge". Daca ar fi fost probleme mai grave cu uleiul nu s-ar fi aprins vreun martor sau ar fi aparaut vreun mesaj in bord?
  10. funingine...sau ulei?

    Ba da, asta e adevarul dar, nu cred ca arata asa pentru ca este prea mult ulei, nu are cum sa fie prea mult ulei dupa 9 mii de km, pe joja arata ca si cum motorul ar fi cald si asta dupa o noapte cand motorul nu a functionat. de ce?
  11. funingine...sau ulei?

    Pai, de unde pana unde prea mult ulei in motor? doar nu o fi bagat prea mult ulei mecanacii din service...
  12. funingine...sau ulei?

    Cum spuneam, verificarea nivelului la ulei o fac cum trebuie, adica: masina este pe o suprafata dreapta, scot joja, o sterg, o bag la loc, o scot si surpriza, joja pe toata suprafata unde ar trebui sa indice maxim-minim, e manjita cu ulei, arata ca si cum ar fi motorul cald, dar nu are cum sa fie cald dupa o noapte in care nu am mers cu masina. Omul de la care am cumparat masina nu se pricepe la masini deci, a dus masina in service si mecanicii de acolo s-au ocupat de tot ce trebuie. Zice-ti ca ar fi indicat sa nu mai circul cu masina pana nu ii fac schimbul de ulei?
  13. funingine...sau ulei?

    Da, bineinteles ca am sters joja, stiu procedura, loc drept etc. am mai avut vreo 5 masini inainte, toate au fost benzinare dar asta nu are nici o legatura cu verificatul uleiului, deci stiu cum se verifica uleiul. De atunci cand am vazut ca nu pot sa vad nivelul de ulei nu mi-a placut treaba asta. Schimbul de ulei (ultimul) nu l-am facut eu, masina o am de putin timp, vanzatorul a spus ca masina cand am cumparat-o avea cam 8 mii km facuti cu uleiul ala, eu am mai facut o mie, deci acum sa aiba 9 mii. Oricum am facut comanda pentru filtre, ulei si tot ce trebuie pentru schimb, dar chestia cu verificatul uleiului nu mi-a placut, sa nu pot sa vad care este nivelul de ulei, asta are legatura cu calitatea uleiului? adica este un semn ca uleiul din motor ar fi trebuit schimbat mai demult?
  14. funingine...sau ulei?

    Am incercat sa verific uleiul dar, nu stiu de ce, nu merge. Prima data am lasat vreo 4 ore dupa ce am oprit motorul si m-am uitat pe joja dar, nu se putea vedea nivelul de ulei, joja era toata manjita cu ulei, apoi am incercat a doua zi de dimineata, tot degeaba, imi arata la fel, nu se putea vedea nivelul, toata joja este plina de ulei, aveti idee de ce?
  15. funingine...sau ulei?

    Nu, nu m-am bagat sub masina sa vad de unde curge, am scos masina din curte pentru ca trebuia sa plec si cand m-am intors sa inchid poarta am vazut petele respective pe beton, si din pozitia in care a fost parcata masina, petele respective coincideau cu partea din fata a masinii, undeva in partea din fata, zona motorului. Nu mi-a aparut nici un mesaj in bordul masinii, de la ce credeti ca poate sa fie petele respective de funingine?