andreii

Membru
  • Content count

    8
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Poor

About andreii

  • Rank
    Nou venit

Profile Information

  • Locatie Bucuresti
  • Auto Volvo S60 D5
  • Fabricatie 2011

Recent Profile Visitors

1,007 profile views
  1. consum xc60 t5

    Salutare, Ma poate ajuta cineva cu un consum real, nu cel dat de producator, in Bucuresti, sau alt oras aglomerat, pentru un xc60 t5 (cel cu 250 hp)?   Vreau sa cumpar o astfel de masina an de fabricatie dupa 2018, insa am citit putin pe niste forumuri din afara, iar lumea parea nemultumita de consumul prea mare. De asemenea daca are cineva motorul D5, mi-ar fi de mare folos informatii despre consum si pentru acesta, deoarece il iau in calcul ca alternativa. Multumesc!
  2. Curea alternator

    @icristi In primul rand multumesc pentru raspunsuri. Chiar cred ca ar trebui sa scrii in Suedia referitor la carcasa alternatorului. Apropo de campania de rechemare in service: am sunat si eu la Primus sa intreb daca nu este si masina mea pe lista si ... evident ca NU este, cu toate ca, asa cum ti-am spus, avem masini aproape identice, atat ca si configuratie cat si ca an de fabricatie. Sa nu mai zic ca si la a mea s-a rupt cureaua. Cat despre V-ul din plastic de pe volan, chiar acum sunt la service la Volvo, la revizie. Special m-am urcat in toate masinile din showroom, verificand volanul. Pare ca au rezolvat aceasta problema, cel putin in partea de jos a volanului, ora 6, pe exterior, unde au rotunjit, nituit zona.
  3. Curea alternator

    Salutare, Am o masina la fel ca a ta (ma refer la s60) si am avut aceeasi problema. In vara trecuta mi s-a rupt cureaua de la alternator, masina avand tot undeva in jur de 48-50.000 km. Ghinionul a fost ca eram pe o insula in Grecia. Am inlocuit-o cu ce am gasit pe acolo (m-as mira sa fie marca pusa de Volvo). De atunci nu am mai avut probleme. Vroiam sa te intreb daca cei de la Volvo ti-au inlocuit cureaua si intinzatorul cand te-au rechemat in service. Au facut chestia asta, chiar daca tu pe masina aveai o curea functionala? A contat faptul ca depasisesi cei 45.000 km la care trebuia schimbata? Apropo, nici eu nu stiam ca trebuie schimbata la 45.000 km (cam devreme ce-i drept), mai ales ca inainte am avut tot s60 - d5, modelul anterior, la care, din cate imi amintesc, am schimbat cureaua la 90.000 km. Si mai am o intrebare: cat iti consuma masina in oras? Multumesc, Andrei
  4. Salutare din nou, Revin cu informatii: am facut sambata un drum ceva mai lung, aprox. 70 km in afara Bucurestiului. Inainte am resetat counter-ul. Mi-a iesit un consum de 6.7/100 km. Imediat cum am intrat in Bucuresti l-am resetat din nou. Consumul in 2 zile (am facut maxim 20 km prin Bucuresti): 14.5 l/100 km. Voi incerca si ce imi recomanzi tu. Chiar sunt curios. Multumesc.
  5. Am 25.000 km. Singurul lucru pe care il mai fac pana sa ma duc la service este cum ai spus si tu un drum mai lung.
  6. Acum am inteles. La fel este si a mea. Numai ca eu imi imaginam ca vorbesti despre vreun buton separat S (Sport). Asa aveam eu la masina dinainte. Este aceeasi cutie ca si a ta. Merci de info.
  7. Multumesc pentru raspunsuri. Pe ultima perioada de timp in care nu a mai fost vremea foarte urata (ultimele 2 saptamani), am avut o viteza medie de 19 km/h (Bucuresti). Chiar si asa mi se pare consumul prea mare. icristi: cutia mea nu are modul S, care presupun ca vine de la sport. Sau nu stiu eu unde sa ma uit? maurice: o sa astept soarele si voi face un drum ... La service Seara buna!
  8. Salutare tuturor, Am un Volvo S60 D5 de 205 cp fabricat la inceputul lui 2011 (in posesia mea a intrat la sfarsitul lui 2011, a fost adus din Germania). Masina are cutie automata si tractiune doar fata. Am ceva dubii in ceea ce priveste consumul in sensul ca mi se pare cam mare. Imi arata un consum mediu de 14.1 - 14.2 l/100km . Stiu ca a fost iarna, ca a fost foarte frig in perioada in care l-am condus eu (dec. 2011 - martie 2012), ca Bucurestiul este foarte aglomerat, etc. Chiar si asa mi se pare ca are un consum prea mare, mai ales ca din ce articole am citit si eu, D5-ul este promovat ca un motor economic. Sa nu mai zic ca am facut chiar azi consumul real (cel cu refacerea plinului dupa 100 km) si rezultatul a fost de aprox 15l/100 km. Daca se poate sa-mi impartasiti din parerile si experientele voastre in legatura cu acest subiect, v-as fi foarte recunoscator. Multumesc, Andrei