adilushu

Membru
  • Content count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Poor

About adilushu

  • Rank
    Nou venit

Profile Information

  • Locatie Bucuresti
  • Auto VW Golf
  • Fabricatie 2007
  1. Recomandare achizitionare Volvo XC90 model 2012

    Hm...mixed feelings: Plusuri: - motorul/cutia - mai iuti decat credeam, se descurca rezonabil cu caroseria - suspensiile OK - placuta la condus, ruliu mic in curbe, tangaj - aproape zero - neasteptat de bun spatiul pe randul 3 (dar si in spatele sau - ce portbagaj mai ramane) Minusuri: - motorul - mai zgomotos decat mai asteptam - parca se manevreaza mai greu in oras decat Touaregul - probabil chestie de obisnuinta - kick-down (sau aproape) - la o anumita presiune pe pedala reactioneaza cam violent - fara sa fie un full kick-down - m-a cam luat pe nepregatite de cateva ori - iarasi obisnuinta - scaunele - foarte tari mi s-au parut, fara suport lateral - nu mi-au placut deloc - interiorul - design - se vad anii. Una peste alta, nu prea vad motive sa o cumpar (doar daca ar fi SH, la un pret mai bun). Si nu mi se pare foarte ieftina - pe la 46-47k un Summum. La 50k ai Si Q7, si X5 (pentru ca au reduceri foarte mari) - nu mai zic de Touareg etc. Iar de la un 55 in sus ML 250 CDI - sunt totusi masini mai noi. Multumesc de feedback, sa vedem ce iese pana la urma.
  2. Recomandare achizitionare Volvo XC90 model 2012

    Da, imi consuma pana in 13, fara discutie. Conduc insa destul de linistit, nu ma dadeam la ea decat in situatii de depasiri, sau daca eram singur in masina, fara copii. Consumul ma intereseaza asa, ca sa stiu la ce sa ma astept, acum ca e 11 sau 12 sau 13 - la o astfel de masina nu conteaza prea mult. Cred ca Touaregul meu s-a numit facelift - practic al doilea - MY2008 a fost. Partea cu pielea ma intereseaza pentru ca am evitat-o pe toate masinile pe care le-am avut - nu imi place. Vad ca exista si la XC90 fara, pe variante Limited Edition. Sa vad scaunele, la showroom mi s-au parut destul de tari. Si suspensiile. Aici sta in principal decizia. Va multumesc pentru promptitudine si amabilitate.
  3. Recomandare achizitionare Volvo XC90 model 2012

    Multumesc pentru raspunsuri. Da. la VW am avut suspensie pneumatica. As vrea insa 7 locuri. Stiu ca XC e vechi, nu ma deranjeaza foarte tare. In fine, sa il vad cum sta pe drum, o sa iau unul la test cateva zile ca sa vad cum se descurca. Consum - nu e chiar asa mic, as zice ca e comparabil cu 3.0 TDI. Consumul mediu la Touareg a fost in jur de 11-12, depinde cat faceam in afara. La drum intins lua cam 9 daca nu ma dadeam la el, in oras oricat intre 11 si 17, in general pana in 13. Q7 - da, l-am luat in considerare, mai ales ca are preturi foarte mici acum, la echipari similare e foarte apropiat sau sub pretul unui Touareg. Am o mare problema insa cu locurile spate, au sezutul foarte mic, inacceptabil de mic. Mult mai bune la Touareg - si la XC. Nu vreau sa plimb o caroserie asa mare dupa mine daca nu am confort super in spate, ca sa justifice cei 5.07m sau cat are. In fine, sa vedem dupa drive test, pentru mine e esentiala pozitia/confortul in scaune, e criteriu eliminatoriu. La fel confortul suspensiei. Noul XC90 in 2013 - nu sunt convins. Poate 2014. Cam tarziu pentru mine. In fine, nu vreau sa transform intr-un versus, mie mi-a placut foarte mult noul ML, dar din pacate nu exista masini pe stoc pe nicaieri, iar timpul de asteptare e mare, foarte mare.
  4. Recomandare achizitionare Volvo XC90 model 2012

    224CP. De la mama lui din fabrica, nu am umblat la el.
  5. Recomandare achizitionare Volvo XC90 model 2012

    Salutare membrilor Volvo-Club! Ma reintorc pe acest forum (am avut candva un S60) - desi am mai citit ce ati scris pe aici, Volvo mi-a ramas in suflet. Salutare lui Midnight Caller - ma bucur sa vad ca "agiti" in continuare forumul. Acum - la subiect - m-ar interesa un XC 90 - nou. Vreau o masina spatioasa, ideal cu 7 locuri. Am avut pana de curand un VW Touareg, l-am dat dupa 130,000km, m-a servit foarte bine, cu mici probleme. Am tot sapat si facut o gramada de drive tests (inca nu cu Volvo, urmeaza). Am retinut de la categoria cu 7 locuri doar LC 150 de la Toyota, care insa e cam scump (60k+ pentru varianta de top). Sigur ca masinile sunt cu destinatie diferita - dar asta am eu pe lista pana acum. Pentru posesorii de XC90, as avea cateva intrebari: - cum s-a descurcat masina in aceasta iarna pe zapada? Si mai specific - cum functioneaza sistemul 4x4? Banuiesc ca preponderent transfera puntii fata - dar in caz de probleme - cum? si puntii spate? Individual la rotile cu aderenta? Sau cum? - care e consumul mediu in oras/afara? - reviziile - la 10,000km/an sau 15,000/an? - daca aveti piele - cum se comporta dupa cativa ani? Orice alte sfaturi referitoare la aceasta posibila achizitie sunt binevenite. Va multumesc.