Farfarello

Membru
  • Content count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Farfarello

  • Rank
    Nou venit
  • Birthday 05/17/1978

Profile Information

  • Locatie Cluj Napoca
  • Auto V70
  • Fabricatie 0
  • Auto 2 Suzuki Samurai
  • Fabricatie 2 0
  1. Volvo V70

    Ce service sau om priceput imi recomandati pt a trage primul ochi dupa sau inainte de revizie? Cristi Muresan ai pe cineva priceput la Tg Mures, prin natura job-ului sunt destul de mobil in Transilvania. Multumesc din nou.
  2. Volvo V70

    Inca o intrebare, sunt Volvo dotate "din fabrica" cu incalzire stationara? Ma socheaza consumul acestei masini, eu am ca si masina de serviciu un Ford Focus 1.6 diesel de 115 cp si nici daca sunt cel mai dragut cu el nu scad sub media de 6l/100 km. Care ar fi primul lucru pe care l-ati face la masina aceasta, dupa revizia generala? O seara linistita, de la Cluj.
  3. Volvo V70

    Salutam, multumesc fain de raspunsuri. Frumoasa comunitate. Masina am cumparat-o de langa Regensburg, o parte din familia mea locuieste in Passau, si din vorba in vorba am ajuns la ea. Mea culpa, nu 225000, 275000, nu retinusem exact. E mult/putin ? Am verificat actele, a avut un singur proprietar si cartea service este la zi, sper sa nu am surprize, cand am vazut-o eram cu o cunostinta mecanic care mirosind-o si auzindu-i motorul mi-a dat ok-ul. Merge extrem de frumos, si vorba lui, parca nu spui ca este diesel. Apropos ce tip de motor este , va dati seama din poze? Am o copie dupa brief , se vede rau, o atasez. Masina este manuala si omul are rulota, de aceea are si carlig. Legat de tras ruolotele/remorcile, nu vreau sa fie asta o obisnuinta, nu ma ocup cu carat masini. Celalalt hobby al meu, care este oarecum dus la extrem este Suzuki Samurai, o masina 4x4 extrem de usoara - 950 km, si practic vreau sa o car pe platforma dupa mine. Planul este la am un family car , in care sa incap cu nevasta-mea si cei doi copii mici, dupa care sa pot lega poate de 5-10 ori pe an o remorca , dar care sa nu treaca de 1500-1700 kg. Cat are sarcina maxima remorcabila? Am auzit de la cineva ca ar fi 1800 sau 2000. Cum se comporta pe drumuri fara asfalt? Am o casa in constructie , putin in panta, in Cluj si am 400 m de drum cu piatra. Din curiozitate intreb. Inca nu stiu programul exact pentru saptamana viitoare, vreau sa plec miercuri sau joi spre Germania, si e posibil sa ajung daca timpul permite si la Wiesbaden la un fost coleg de facultate, "I love Volvo", cu mare drag ne intalnim cel putin la o cafea, lasa-mi un numar de telefon mobil. De pe drum trebuie sa culeg si niste piese de Suzuki. Legat de uleiuri, am o obsesie cu acestea, si in Samurai folosesc Castrol 10W60. Sunt de parere ca la o masina trebuie sa ii dai ce este mai bun daca vrei satisfactii ... Mi-ar fi placut sa fie cu tractiune integrala, dar statul roman, nu merita acest lucru, si sa zis asa a fost "dragoste la prima vedere", nu era in plan acum ... Cand ajung la cartea service fac o copie. Exista baza de date Volvo? Merita sa verific ceva? Ca si plan , vreau ca dupa o revizie completa, dupa aranjarea micilor zgarieturi si inmatriculare sa imi cumpar barile tranzversale, care apar pe anumite modele si niste covorase de cauciuc (in Romania e mai greu cu covorasele de plus). Le gasesc in tara, am vazut ca exista cineca care dezmembreaza Volvo la Falticeni. Recomandari? Am atasat si o foto cu interiorul, e o combinatie de textil cu piele artificiala. Oamenii au caine, au avut in spate un covoras/cuva de cauciuc, va trebui sa o duc la o curatatorie profesionala, sa o readuc la viata. De abia astept sa fac primii km cu ea, nu am condus-o inca decat in parcul auto unde oamanii au adus-o.
  4. Volvo V70

    Ziua buna, ma bucur de existent unui astfel de forum dedicat Volvo! Sunt proaspatul posesor al unui V70, 2001, D5, 163 cp, 225000 km, un singur proprietar cu carte service, 2 randuri de jante cu anvelope iarna-vara. Ma rog ... peste 2 saptamani intru in posesia masinii, este platita, voi merge personal dupa ea in Germania avand inspectia tehnica valabila pana in 2017. Acizitia a avut la baza urmatoarele criteria: siguranta, forma /design classic, putere motor, consum in limitele normalului, posibilitatea tragerii unei platform de 1500-1700 kg, spatiu (am 2 copii mici). O voi folosi ca si second family car , iar din cand in cand vreau sa trag dupa mine o platforma mica cu alte hobby-uri. Ce ar trebui sa stiu ca si proaspat posesor? Am inteles ca ar trebui schimbata distributia repede. La ce consum sa ma astept? Care este greutatea maxima admisa pentru remorca? Care sunt principalele probleme ale masinii? Am inteles ca ar fi cate ceva la motor, momentan motorul suna extreme de frumos. Cat de rezistenta este pe drumuri grele? Preponderent (95%) va merge pe asphalt. Ce ulei recomandati? Cat de des considerati ca trebuie schimbat avand in vedere drumurile de la noi? Ce ati face ca prim pas? Multumesc anticipat, poate vom avea ocazia sa bem si o bere vreodata, raman dator. Am atasat cateva fotografii cu masina. Voi citi cu atentie zilele urmatoare intreg topic-ul destinat V70.