Sign in to follow this  
Followers 0
Guest veceslav26

AM o intrebare !

4 posts in this topic

%7Boption%7D

AM o volvo 850 la panel  iconita cu service arde tot timpul culoare rosie atunci cind ma pornesc cu masina .

puteti sa ma ajutatii cu ceva .

Va multumesc foarte mult.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate ne spui si ce volvo 850 ai, din ce an,break sau berlina, motor, turbo sau nu, etc. Ca se te ajutam cit mai bine.

In poza aceasta, presupun ca de martorul din dreapta jos este vorba, cel care scrie SERVICE pe el. Daca dupa 1-3 secunde se stinge, atunci iti spune doar ca ar fi timpul sa-ti schimbi uleiul (asta daca ultima data cind l-ai schimbat ai resetat acest martor). Daca stii SIGUR cind ai schimbat ultima oara uleiul si nu ai nevoie de un nou schimb prea curind, atunci nu ai de ce sa-ti faci griji in privinta acestui "bec"-martor aprins.

Daca in schimb nu se stinge dupa 1-3 secunde si tu mergi cu masina asa zilnic (fara sa se stinga-repet), atunci e mai grav - si ar trebui sa pui testerul pe ea - in cel mai fericit caz. Daca ai model inclusiv 1995, atunci iti poti face singur o diagnoza a codurilor de eroare - avind acest dispozitiv (auto-tester) sub capota masinii, linga capacul albastru in care torni lichid pentru parbriz. Daca ai model 1996, 1997...atunci ai o mufa OBD II care se gaseste sub suportul de monezi, in fata schimbatorului de viteze - si ar trebui sa faci rost de un cititor de coduri cu acest protocol OBD II - mai precis ISO 9141, VOLVO utilizind pinul 7 din aceasta mufa pentru acest protocol.

Ti-am mai multi termeni tehnici in caz ca-ti trebuie ptr. vreun mecanic mai nestiutor care are in dotarea atelierului un tester OBD II  ;)

Zi-mi cu ce pot sa te mai ajut (lista cu coduri de eroare, resetare coduri, etc.) Intra si la sectiunea 850 a acestui forum, poate mai gasesti lucruri interesante, folositoare chiar.

Tine-ne la curent cu ce ai facut (descoperit).

Nu uita ca 850-ul e inca o masina foarte buna si fiabila, pe care te poti baza daca ai putin grija de ea.

Bafta !

post-495-12877845596501_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

La fel era aprins si la mine pt.ca nu am facut sch. de ulei in service Volvo,era permanent aprins cand am sch. distributia la (FORUM) la resetat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sal. sunt nik, am un s80 2.4i din 2000, 170cp. am o problema si nu stiu cum sa o tratez: acum iarna am dat jos bateria pentru ca nu utilizez masina, bateria are 5 ani si nu vreau sa o schimb ca e originala. după ce am pus bateria la loc cam 30 km a facut figuri la relanti, adica atunci cand franam si o scoteam din viteza la semafor scadea turatia la 500. dupa 30km nu am mai avut problema. dupa 2 saptam am dat iar bateria jos ca a venit alt val de frig. mai am o masina si merg cu ea. este vreun impediment ca am dat jos bateria, pot aparea probleme?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0