asashy

Zgomot si turatie la pornirea AC-ului

4 posts in this topic

Am spus eu ca o sa va saturati de mine :headbang: Astazi fac o plimbare cu masina (un volvo s80, an 2001) sa vad un alt volvo 460 an 1994, cam la 15 km de Suceava. Cum afara erau 27 grade, dupa o aerisire a habitaclului inchid geamurile si pornesc ac-ul. Invart la 2 liniute, nu facea fata...cand dau mai tare...un zgomot ciudat de turatie de parca ziceai ca am pornit un compresor ceva. Dau inapoi, volvo merge linistit...maresc iar, aceeasi problema. Intrebarea mea este: De la ce ar putea veni acel zgomot si aceea turatie mult mai puternica? La fel se intampla si la clima si la simplul aer bagat in habitaclu(fara pornirea ac). Asaaaa....sa va spun si de acel volvo....vai de capul meu: bord crapat, parbriz la fel, rugina la praguri, capota lovita...imi era mila de el...dar asta la alt topic :downtown: Astept sfaturile voastre...multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zgomotul ventilatorului la turatie mare provine de la bucsile (lagarele) pe care se roteste axul motorasului (eventual rulmentii rotorului, desi nu cred sa aiba). Din ce mi-aduc aminte, BogdanG a reusit sa le unga dar dupa o luna face iar zgomot. Solutia e evidenta! ... Cat despre fluxul de aer, daca la 2-3 liniute nu il prea simti, filtru de polen e prea imbacsit! Vezi ca mai sunt topice cu "aerul"!

Share this post


Link to post
Share on other sites

A venit primavara si iar probleme cu zgomotul si turatia... :violent1: ...Unde as putea verifica remedierea problemei in afara de filtrul de polen? Am cautat topice cu aceeasi problema dar nu am gasit...

Edited by asashy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now