17 wezuuv

puterea motorului limitata?

7 posts in this topic

Am incercat masina s60 pe autostrada, si am bagat in 22o, dupa ptin timp im i afisa "MOTORSYYTEM WART.ERFORDERL. cea ce inseamna: necesita control mecanic la sistemul de motor, masina ,a intrat in timpul excursiei noastra in 151....de mii, cand am pornit pe drum era doar la 150 de mii....Nu cumva sistemul de avertizare reflecta la atentionarea pt. schimbarea distributiei, pompei de apa, curea de alternator...etcpt ca asta se schimba intre 150-160 de mii...? Probabil ca mers cu o viteza mai mare are unsistem de protejare a motorului si de aceea nu-mi lasa sa accelerez, pur si simplu nu reactioneaza la apasarea pedaluluii de acceleratie ca acum o zi, si nu ating numai viteza de 140, dar lent nu normal cum ttrebuie sa mearga. Ajutati-mi va rog ca sunt in strainatate si sunt curios daca asa sta problema...Logic asa ar fi, ptz alta eroare, sau cod de avertizare nu amn primit, ci numai cea sus mentionata cu semnul exclamarii in culoarea galbena, cea ce este semn de atentionare! Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probleme la sistemul de alimentare cu aer sau combustibil .

Cand afli ce motor ai poate ne impartasesti si noua, poate facem o diagnoza virtuala . :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca ai ajuns la limita termenului de km. pentru schimbarea distributiei si tu te joci pe autostrada cu 220 km. pe ora, inseamna ca ai tupeu. Noroc ca masina are acest sistem de avertizare. Eu zic sa mergi sa schimbi distributia cat mai repede. apoi, da-te cu masina cat vrei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu sunt curios ce se intampla daca se rupe distributia la 220km/h. Daca supravietuiesti sa ne spui si noua cum a fost.

1. Esti inconstient daca mergi cu 220 fara ca macar sa stii cum sta masina din punct de vedere tehnic.

2. Eroarea nu are legatura cu distributia sau alta curea. Trebuie sa-i faci o diagnoza. Poate fi valva de control turbina, sistemul de alimentare sau multe altele....

3. Un Volvo lovit la 220 devine tot fier vechi. Nu e ca in reclama...... :smile:

Edited by parola

Share this post


Link to post
Share on other sites

chiar daca unii nu cred: volvo e o masina inteligenta, iti salveaza viata prin diferite sisteme de siguranta. pur si simplu apasarea pedaluluii a fost prea greu. de-aia masina a zis stop. si zi mersi: ca daca iti baga semnu´exclamarii cu rosu, nu mai trecea nici de 90 la ora. acum numai politia locala o mai poate debloca.

Edited by LeChuck

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce are .."aia".. cu prefectura? Masina este construita sa prinda viteza pe care o scrie producatorul. Pentru asta trebuie sa fie buna tehnic. Daca nu e buna nu merge, ce e asa de poetic la volvo si la altele nu? Toate merg pe acelasi principiu. Masina nu are inteligenta deloc. Au aia de au fabricat-o! Deci tot la diagnoza trebuie sa mergi cu ea sa vezi ce trebuia inlocuit la revizie si nu ai facut..... Trebuie sa intelegeti ca masinile nu functioneaza doar prin apasarea pedalelor, sucitul volanului sau mestecatului in mamaliga.

Edited by parola

Share this post


Link to post
Share on other sites

este greu parola. societatea ne invata altceva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now