thor4ever

semi husa prelata exterioara

10 posts in this topic

am luat ceva de genu din kaufland

http://www.okazii.ro/catalog/60356838/husa-prelata-auto-pentru-sezonul-rece-acopera-doar-geamurile-.html

credeti ca afecteaza interioru?gen condens umezeala etc?

ca material seamana cu cel ce acopera corturile, impermeabil. Pt sezonul rece pt protectie de zapada si mizerie se poate folosi?masina o folosesc o data la 2-3 saptamani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu-mi dau seama cum sta pe masina acea foaie de cort, sper sa nu necesite ancorare cu ajutorul chederelor.

Ceva similar am folosit iarna trecuta, insa am renuntat. De ce ? Oricat ai sterge masina de apa, pelicula ramasa pe tabla ingheata peste noapte, lipind prelata de masina.

Daca in cazul geamurilor nu este ar fi o mare problema, in cazul tablei este o problema.

Am reusit performanta de a dezlipi prelata cu tot cu lacul de pe stalpul stanga fata (dupa o noapte de stat afara la -14 grade). Si cu siguranta la efectul de lipire/inghet a contribuit si condensul produs de interiorul cald al masinii in reactie cu aerul rece de afara, combinat cu impermeabilitatea prelatei ce nu lasa masina "sa respire".

Ramane doar la aprecierea ta daca merita sau nu sa o folosesti peste iarna. Insa categoric nu iti va afecta interiorul masinii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are 4 elastice cu carlig care se agata de spoiler spate si in fata de jenti.

La alte marci mai scumpe precizeaza ca lasa sa respire masina si de aia intrebam sa nu faca condens in interiorul masinii.In pozitia de parcare tot gasesc gainat de porumbel pe plafon si portbagaj + ca mai important sunt geamurile sa fie curate: nu mi place sa folosesc racletele peste gheata ca zgarii geamu; in timp.

Sincer nu m am gandit la lipirea prelatei de stalpi/plafon care dupa o zi mai insorita si frig seara 100% se lipeste bine pe masina.

Deci ar fi mai bine sa pun o bucata de panza/bumbac peste parbriz/luneta?Masina sta si 2-3 saptamani nepornita(o mai misc ocazional ca sa se incalzeasca)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gaseste un loc mai ferit sau amenajeaza-ti un acoperis!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stau la bloc.Oricum este cel mai ferit loc dintre toate parcarile dintre blocuri:zid in dreapta si amenajat de noi(grinzi de beton puse jos) in spatiul dupa gardul viu de 1m care separa micile gradinute dintre blocuri.(spatiu amenajat doar pt o masina) Fiind oras mic si parcari suficiente fiecare locatar isi pastreaza acelasi loc chiar daca este spatiu de 10 masini si goala parcarea ei tot in aceasi pozitie isi lasa masina.

De amenajat un acoperis nu am cum pt ca este spatiul primariei: oricand pot veni sa darame tot. Nu ar fi mare lucru 4 stalpisori dar material de panza nu prea poti pt ca daca ninge puternic iarna se aduna zapada si risti sa cedeze panza iar un acoperis lemn/metal bate la ochi. Lojic cel mai bun este garajul...dar la bloc si oras mic nu prea ai unde

Edited by thor4ever

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, afecteaza! Am vrut si eu sa imi iau dar am renuntat! Va bate vantul si va umfla prelata, va baga praf pe sub ea si se va freca de vopsea! O va matuii urat. In alta ordine de idei, se va face condens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vara 100% nu o folosesc.Este mai mult pt acum in perioada de frig/zapada.Acu cateva zile a nins si s-a lipit de geamuri si chiar daca a batut vantu nu s-a desfacut de pe geam.A 2a zi cam ce a zis AdiP: am pus o mai pe spate si a prins 15cm si din portbagaj si abia am dezlipit o. Am dat o jos deja,creca o tai si o folosesc doar pt parbriz/luneta

Cred ca mai bine folosesc un cearceaf din bumbac pe toata masina:iau masura si dau la cineva care face lenjerii de pat sa bage un elastic

Edited by thor4ever

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am folosit prelata auto luata de la producat creata pentru tipul de masina. Nu va recomand sa folositi prelate la exterior.Chiar daca au fante de aerisire, tot se misca pe caroserie. Daca nu detineti un garaj, mai bine o lasati descoperita decat sa ii puneti prelata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De Rev ar merge ceva pus, macar pe capota.

Anul trecut am avut 2 urme de artificii pe ea... S-au dus de la sine dupa cateva luni, cateva degresari si cateva ceruiri. :dontknow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate se aprinde de la artificii si in loc de doua urme mici, o sa ai una mare.... cat o masina... :P

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now