• Announcements

• Shpeedy

Accesare forum - CAPTCHA   10/20/2025

Buna ziua,  In ultima perioada toti ne-am confruntat cu o noua 'provocare' si anume introducerea unor CAPTCHA (prin BunkerWeb) la accesare forumului. Din pacate nu este o optiune introdusa de noi ci un upgrade realizat de catre colegii de la hosting, fara insa acordul nostru. Ne cerem scuze pentru toate neplacerile create si incercam ca in cel mai scurt timp sa inlaturam acest pas complet nenecesar.   Va multumim pentru intelegere, Echipa Volvo Club Romania
wh1sp3r

Probleme ABS

9 posts in this topic

Buna ziua dragi fomurisit :D

Am si eu o problema cu v40 meu. Intr-o zi am ramas inzapezit si am decis sa pun lanturile sa pot razbate nametii. Problema e ca un lant (de pe roata dreapta) sa rupt in timpul rularii si mi-a rupt furtunul de la etrier. L-am opturat ca sa pot ajunge pana in oras. Am ajuns cu bine acasa si m-am dus la un magazin si am cumparat un furtun, l-am inlocuit dar martorul ABS a ramas aprins si nu-mi functioneaza ABS-ul.

Cineva care sa m-ai lovit de problema asta imi poate da niste sfaturi?

1 person likes this

Salut! Verifica mufa de la senzorul ABS sau cablul catre el. Daca ti-a rupt furtunul, imi imaginez ce i s-a intamplat cablului....Dupa remedierea problemei ( de la mufa sau cablu), se impune stergerea erorii. Spor la treaba! avx.

2 people like this

Cel mai probabil, cand s-a rupt furtunul, s-a rupt si cablul de la senzorul ABS, sau l-a fortat fara sa-l rupa vizibil. Daca nu se vede cu ochiul liber unde este rupt, mai bine mergi si faci o diagnoza si vezi clar de unde este problema

1 person likes this

Asa cum au spus si cei de mai sus cel mai probabil s-a rupt si cablul senzorului ABS, asa ca ar urma schimbarea senzorului, martorul ABS stingandu-se singur.

Edited by vcristi
1 person likes this

ABS-312 Wheel sensor signal right front wheel, fault in sensor circuit

Asta e eroarea citita acum cu vol-fcr.Cablul de la abs este intreg.Eroarea nu am putut sa o sterg.

1 person likes this

Apropo e normal ca de la asta sa nu-mi indice nici viteza de rulare ? km/h ?

1 person likes this

Da este normal, cand o sa-ti functioneze senzorul o sa-ti indice si viteza. La "roata" este citita viteza.

1 person likes this

Se pare ca problema sa rezolvat de la sine ! :))

1 person likes this

Problema iar a revenit. O perioada de o saptamana a mers fara probleme, cand dintr-o data iar nu mai functioneaza ABS-ul ...

O alta problema, este o bataie sub masina, in partea stanga, la denivelari, dar nu la toate. Se mai aude cand iau maxim stanga/dreapta pe loc. Canda ajunge volanul aproape de maxin se aude ca si cum s-ar deplasa ceva de sub masina.