Sign in to follow this  
Followers 0
i love VOLVO

Vibratii motor la rece

6 posts in this topic

Salut baieti. Cum da frigul pe noi se pare ca si masinile au de suferit. De cateva zile de cand s-a racit vremea am o problema si suna cam asa. Pornesc masina o las doua minute la relanti pana mi se stinge martorul de "service" dupa care plec. Motorul fiind rece, in momentul in care plec de pe loc parca sunt incepator. Incerc sa plec usor dar ma bruscheaza si se aude si un zgomot urat. Toate astea pana se incalzeste motorul apoi nu se mai aude nimic si pot pleca normal de pe loc, fara bruscari si fara vibratii. Sunetul nu stiu exact de unde vine dar cert e ca de la rotile din fata. Cred ca probleme cu motorul nu ar fi, mai degraba as banuii planetarele, capete de bara, bucsi etc. Daca nu o duc la mecanic chiar acum si o mai aman o luna sau doua poate afecta ceva? Se poate strica si altceva pe langa planetare, bucsi sau capete de bara?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ i love volvo:

Martorul este din cauza reviziei

Daca motorul se balbaie si iti da in nas..si mai apare si un trosnit/pocnit, eventual si un dat in nas atunci cand pleci cu o viteza mai mica intr-o treapta superioara de viteza(din ce am observat eu..undeva la 1500-1600 rpm) atunci problema este mai mult ca sigur din bobine.Trebuie schimbata una sau amandoua.

EDIT:

Daca simptomele apar doar la rece..si atunci cand se incalzeste motorul functioneaza normal...mai poti amana..dar de preferat ar fi sa nu.

Edited by daann

Share this post


Link to post
Share on other sites

@daann Dar motorul merge rotund chiar si atunci cand e rece. Adica trage normal nu "da nas" in nici o treapta. Doar in momentul cand plec de pe loc ma bruscheaza ca si cand as da drumul la ambreiaj prea repede cu toate ca i dau drumul normal. Totul pana motorul e rece apoi merge ca si uns, pot pleca de pe loc fara sa-mi vars cafeaua pe mine. Despre martor am mai vorbit in alt topic si la mine nu merge sa-l "fentez" cu cheia in treapta 1, sa tin apasat pe buton ... etc.

Multumesc Midnight Caller pentru intelegere ca am postat aiurea problema mea si inca odata multumesc ca mi-ai un inceput un topic. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiu ca motorul merge perfect...mai putin atunci cand accelerezi.Si asta se intampla doar pana se incalzeste.Eu iti zic parerea mea..si anume bobinele.Eu am aceiasi problema ca si tine..a aparut de vreo 2 saptamani.Inca nu am ajuns la tara, unde mai am ceva piese de rezerva, printre care si bobinele, dar cand ajung si o schimb(undeva in weekend sau saptamana viitoare)iti zic exact daca s-a rezolvat sau nu.Desi eu sunt 99,99% sigur ca e de acolo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oricum nu o duc momentan in service si astept sa-mi spui ce rezolvi la a ta. Un an si doua luni nu am dus masina deloc in service decat la schimb de ulei. Se pare ca incep sa apara probleme ba una, ba alta. Sa ai bafta la reparat :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@daann Se pare ca problema nu erau bobinele ci capetele de bara si bucsa de la brat. De cand am schimbat bratele si capetele de bara pleaca normal de pe loc fara sa trepideze. Toata treaba era de amaratele alea de bucsi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0