adison

Probleme accelerare

7 posts in this topic

Va salut. Am un s40 din '97 benzina fara turbo si de o perioada de timp a inceput sa imi faca niste probleme Cand accelerez uneori se balbaie asa, ca si cum ar fi subalimentata sau fara curent suficient, sau nu merg toate injectoarele, nu se tureaza dupa care isi revine brusc si merge normal. Asta se intampla de obicei sub 3000 de ture. La turatii mari n-am observat sa faca asa. Are cineva idee de la ce ar putea fi? Si inca o problema care ma scoate din sarite e ca atunci cand pun masina pe tester imi spune de fiecare data memorie pierduta. De ce isi pierde memoria? Memoria asta e tinuta de vreo baterie care s-o fi dus dracului? Multumesc anticipat pentru ajutor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti-a aratat pe tester eroare senzor temperatura? Daca da, schimba-l. Sta turometrul la relanti sau are fluctuatii mari ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca asta era eroarea. Mecanicul s-a uitat la senzorul (debitmetru) din tubul ala prin care intra aer in motor. L-a curatat si n-a mai dat eroarea. De la ala sa se balbaie masina asa? Relantiul are fluctuatii dar nu chiar foarte mari. Dupa turometru ar fi cam 100-200 de turatii limitele in care fluctueaza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Astazi s-a accentuat problema fundamental. Masina trepideaza ca dracu, este foarte subturata, nu trage motorul, abia se misca, si face ca toti dracii, se aude ca un chopper. Cred ca nu mai merge in toate cele 4 pistoane. Pana acum imi facea chestia asta doar pentru 2-3 secunde. Acum face tot timpul. Sa se fi stricat vreun injector sau vreo bujie? Nu cred ca e de la senzorul ala de temperatura. Voi ce ziceti? Si scuze acum am vazut ca topicul nu e facut in sectiunea care trebuie. Trebuia la volvoS40 -2004...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am scris undeva despre masina sotiei dar nu mai gasesc. Exact acelelasi probleme le-am avut cu masina ei, avea exact aceleasi simptome ca masina ta. Imi lasa impresia ca mergea in 3 pistoane, nu tragea, daca acceleram se inneca si la un moment dat nici macar nu mai pornea. In timp ce scriam aici am gasit ceea ce cautam. Citeste de unde am inceput eu sa scriu si nu fa aceleasi greseli ca si mine pentru ca te costa bani. Colegii au fost de treaba si chiar daca era vorba de alta masina tot mi-au dat cate un sfat. Citeste aici

Nu era calculatorul de motor

Nu erau bujiile de vina

Nu era clapeta de acceleratie dar totusi am curatat-o

Era senzorul de temperatura si un releu ars.

Eu nu zic ca ai aceasi problema ca si mine dar daca simptomele sunt aceleasi ti-ai cam putea da seama ce ar trebi sa verifici.

Pune-o pe tester la cineva care are aparatura buna nu la orice mecanic de cartier.

De cand au schimbat senzorul de temperatura masina si-a revenit. Mai mult nu te pot ajuta ca sunt afon, dar speri sa rezolvi cumva .

Edited by i love VOLVO

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aha. Si mie mi-a dat o eroare pe senzorul de temperatura acum cateva zile cand am fost la un service. Mi-a curatat senzorul, a sters eroarea, dar tot facea figuri (in sensul ca imi dadea in nas uneori cand o acceleram) pana sa ajung in situatia de acum cand merge in 3 pistoane zic eu. E posibil deci sa fie de la acel senzor. Am mai patit insa odata simptome asemanatoare si a fost una din bobinele care dau curent la bujii. Merci mult pentru sfat, o sa tin cont de el.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prima oara cand am pus masina pe tester a aparut eroare senzor temperatura. Dupa 2 zile a pus-o iar si cu toate ca au sters eroarea de senzor a aparut iar. De fiecare data aparea eroarea aia pana am cumparat senzor nou. Deci era clar ca senzorul ala avea ceva. Nici nu vreau sa-mi amintesc cati bani am cheltuit si nervi intinsi la maxim pentru un ..... de senzor pe care il puteam schimba si eu. Parerea mea ca sunt patit, nu te lua dupa parerile mecanicilor. Parerile lor te costa bani si timp. Daca tot esti din Bucuresti du-te la Volvo si acolo iti spun baietii exact ce are masina pentru ca se ocupa numai cu volvo . Auzeam pe forum ceva de Primus, acum tu faci cum vrei. Sa ne spui si noua ce avea cand o vei repara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now