myS40

Am ramas fara carnet de conducere:((

16 posts in this topic

  Salutare,

    O intamplare nefericita a facut sa raman fara permis de conducere timp de 1 luna .

    Vineri dimineata am plecat din Bucuresti spre Braila iar in apropiere de Braila la 25 km m-a prins radarul cu o viteza de 161 km/h, era in mers si tot ce am putut sa fac a fost sa reduc de la 170 la 161 ca i-a dat drumul in mers cand a vazut ca am ceva viteza nu gluma. 

      Am incercat toate variantele posibile dar nu a stat la discutie mi-a suspendat permisul pe 90 de zile.  Am dovada pana pe 04.04.2008 si pe 9 merg la Braila sa dau examen pentru a micsora la 30 zile.

    Stiam ca prin zona umbla ''baietii'' cu radarul si te iau din mers dar m-am gandit ca la 8.30 mai dorm si ei, dar n-a fost sa fie asa.

  Timp de 30 zile voi fi un pieton model:)))

  Aveti grija la radare sunt periculoase:))))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ia-ti si tu niste pantofi care sa te stranga ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

  Cea ce spui tu nu este posibil, nu pot porni radarul si sa te si prinda. Radarul trebuie sa treaca printr-un proces de verificare care dureaza ceva timp. In cel mai rau caz daca era radar de tip piton militienii nostri ori blocheaza lobul antenei ori il orienteaza in sus.

    3.2.8  Cinemometrul trebuie să fie dotat cu un dispozitiv de vizare, care să permită stabili-rea unghiului de incidenÅ£ă cu o exactitate suficient de bună, astfel încât eroarea relativă de măsurare datorată unei alinieri necorespunzătoare, să nu depăÅŸească  Â± 0,5 %. Unghiul de incidenÅ£ă trebuie să fie stabil, nefiind permise variaÅ£ii ale acestuia pe parcursul efectuării măsurărilor.

Dispozitivul de vizare poate lipsi dacă cinemometrul este construit pentru a fi utilizat cu un fascicul practic paralel cu direcÅ£ia de deplasare a autovehiculelor din trafic (unghiul de incidenÅ£ă este mai mic sau egal cu 10°).

  3.4.1  Unghiul de incidenÅ£ă dintre axa fasciculului emis de antena cinemometrului ÅŸi direcÅ£ia de deplasare a autovehiculelor în trafic, trebuie să fie stabilit prin construcÅ£ia aparatului ÅŸi specificat în manualul de utilizare. 

Dacă unghiul de incidenÅ£ă este mai mare de 10° (fascicul neparalel cu direcÅ£ia de trafic), este recomandabil ca acesta să aibă valori cuprinse între 15° ÅŸi 30°. ÃŽn acest caz, dispozitivul de vizare trebuie să asigure poziÅ£ionarea antenei astfel încât unghiul de incidenÅ£ă rezultat să asigure îndeplinirea cerinÅ£ei 3.2.8 din punctul de vedere al erorii de măsurare.

      Daca ai un detector de radar performant care depisteaza undele la 360 grade  pot sa-l orienteze cum vor ei ca tot il detecteaza din timp si ai timp sa reduci viteza la cea legala.

    Pt cine vrea sa fie mai informat poate citi din norma metrologica.

NML021-05.doc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imi pare sincer rau pentru tine! :'( Concluzia: renuntati la detectoarele de radar. Dupa ce am luat doua radare cu detectorul pe bord, am renuntat la el. De un an jumate nu am mai luat niciunul. Tot semnalele de la colegii din trafic sunt mai bune! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@cristi lazar ar fi bine daca colegii din trafic ar fi mai marinimosi dar in experienta mea de cand au intrat radarele in legalitate baietii nu se mai ostenesc decat din cand in cand cate unu sa te mai avertizeze dar si atunci nu stii exact ce a fost avertizare sau din gresala a actionat maneta soferul vehicolului ce vine in intimpinare  :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

  Ideea este ca eram in linie dreapta, avem ceva distanta fata de el si nici nul-am vazut l-am vazut cand si-a aprins girofarul si atunci mi-am dat seama ca m-a luat:))

  Domnul a fost amabil mi-a aratat si filmarea si tot ce vroiam :)) si viteza.

  Faza e ca nu am antiradar dar nu ai ce face nici cu antiradarul cand este in mers si-l tine inchis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imi pare rau pt faptul ca esti pieton, dar poate o sa te mai linstesti si tu cu ocazia asta. Si eu alerg, dar inca nu mi-am luato  ;D Trebuie sa ne mai gandim si la consecinte. Eu zic ca ridicarea permisului este un caz fericit avand in vedere ce se poate intampla la 170 Km/h. Succes la examen si trebuie sa ne mai gandim inainte de a apasa pedaua de acceleratie, o fractiune de secunda ne poate costa viata  :'(

Share this post


Link to post
Share on other sites

@KPAX ai dreptate! @myS40 spor la invatat si bafta la examen, frate! Data viitoare mai usor cu acceleratia sau fa ochii mari. :D :D Astia abia asteapta sa ne  :hump:

Share this post


Link to post
Share on other sites

      Intr-adevar merg cam repede, dar poate cu ocazia asta o sa ma potolesc si incerc sa fiu mai prudent, de viteza sunt constient dar nu ma pot abtine.

      Ieri cand m-am intors de la Braila nu am mai depasit 120 km/h, mai mult ca sa ma obisnuesc si cu viteze mai mici.

      Ma gandeam vineri dupa ce eram un pic nervos, '' permisul mi-l iau inapoi dar in caz de accident viata nu o mai inapoi''.

    Oricum nu mi-am zis sa nu mai depasesc limita legala cu mai mult de 50 km .

Share this post


Link to post
Share on other sites

  Cea ce spui tu nu este posibil, nu pot porni radarul si sa te si prinda...

Ba e posibil, cu noile radare care se testeaza acum, pe laser. Am scris un topic pe aici pe undeva in care anuntam acum ceva timp ca au fost achizitionate si erau in teste, se pare ca deja au intrat in paine. Pe langa detectie instantanee, au si multiple target. Vremurile detectorului au apus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca ai semnat procesul verbal, inseamna ca vei fi pentru o luna pieton. Daca nu ai semnat procesul verbal si nu ai ´´fotografia´´in care ai fost surprins de aparatul radar cu viteza de 160 km/h, eu zic sa-i dai in judecata. E o optiune...

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu zic ca ar trebui sa ne asumam raspunderea pentru ce facem si sa nu dam curs primului impuls de a contesta sanctiunea politistilor pentru ca in fond ei lucreaza pentru siguranta noastra iar, cu judecata, mai devreme sau mai tarziu nu va mai tine pt. ca:

- in alte tari nu poti contesta sanctiunea politistului,

- in SUA, daca faceai asta, iti imobilizau masina, stateai minim 5 zile la arest si cand ieseai primeai si amenda.

apoi trebuie sa te gandesti la posibile accidente, nu din vina ta:

- daca te trezeai cu un animal in fata?

- daca dadeai peste un betiv pe bicicleta?

- daca dadeai peste o baba surda?

- daca dadeai peste un crater?

trebuie stiut si ca impactul psihologic asupra autorului unui accident mortal din culpa, este mare, chiar daca vinovatia apartine victimei, cand din cauza viteziei cu mult peste limita legala, a accidentat mortal un copil care i a sarit in fata sau pentru a evita consecintele maxime ale accidentului in urma manevrelor facute si a ucis propriul copil!

in circulatie trebuie tinut cont de 2 reguli:

1 sa vezi din timp si,

2 sa fii vazut.

apreciati timpii de reactie in functie de trafic si de specificul zonei prin care va deplasati, pe linga limitarile de viteza impuse.

cum bine zice MIDNIGHT CALLER: "Mai bine ajungi mai tarziu decat niciodata".

iar daca inca poti reduce suspendarea la o luna, fa o, pt. ca sigur de acum o sa fii mai precaut!

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu prea vad rostul vitezei mari mai ales pe drumurile noastre de  3 lulele!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mda nici eu nu pricep, de ce unii - baga vitezaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ... sa vedem ce stie MASINA!

Da, masina stie, TU (eu, tu, el, ea, noi, voi, ei, ele - adica toti) NU - o sa stii / stim  ...

Pentru ca Schumacher se naste odata la 10 ani, si nici aia in Romania,  ;D

Toti suntem Conducatori Auto, .... soferi mai rar!

Nu conteaza cat conduci zilnic, anual, dupa o anumita perioada devina rutina, (ca stirile pro(s)tv asta a omorat, ala a batut, acela sa sinucis), si conducem din instinct si obisnuinta, si nicidecum cu 101% atentie la sofat.

Viteza Ucide! - e bun sloganul, multi nul cred.

Fiecare dintre noi stie pe cineva care a murit sau a suferit un accident care avea la baza viteza excesiva ...

Eu zic ca nu merita!

In oras tin 50 maxim, mai mult nam nevoie. Si in afara tin viteza maxima legala.

Pur si simplu numi pasa daca vine cineva si zice:- uite la asta cu masina lui, nare putere, ii e frica etc etc ... Daca el vrea sa mearga il lasa, - dute! - treaba ta, a politiei, salvarii, descarcerarii etc.

Eu nu vreau sa mor in masina mea, dar nici sa ucid pe cineva cu ea!

;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intamplarea a fost fericita, nu te supara..... Stii de ce ? Pt ca aflam chestia asta de la tine personal, pe forum, si nu de la stirile de la ora 5.

Acum cateva zile pe o foarte buna prietena a fiicei mele a spulberat-o o masina. Azi am cumparat coroana mortuara. Fiica mea s-a dus s-o duca, la ora asta e acolo. Miine o inmormanteaza.

No more drama......

Share this post


Link to post
Share on other sites

  Pai multa lumea mi-a zis ca era de asteptat ce s-a intamplat.

  O sa incerc sa nu mai depasesc 120km pe drum national.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now