parola

Volvo, vinovati intr-un accident mortal

18 posts in this topic

Mda,urat moment....  :(

Este o zicala romaneasca ... "tot raul spre bine..." e clar ca dupa '99,producatorul suedez a facut ceva[...]ca in viitor sa nu m-ai apara astfel de accidente! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

mdea, lasa ca le-am scris eu si opus parerea noastra acolo!  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
O0:occasion14::headbang: :headbang:.....si urmeaza sa ne luam golan.... :hammer::dreams:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volvo for life

Volvo RULES!

;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, bine! Ce sa zic....  :hammer:

Oameni buni, cati dintre voi au auzit de problemeLE de acum vreo 4-5 ani pe care Mercedes le-a avut cu sistemul de franare de pe SL si clasa E?

Ei bine nemtii nici pana acum nu recunosc acest lucru. Tot scandalul a pornit de la un banal accident care a avut loc in Paris, unde un SL a intrat in "dosul" unui V70 pentru ca cedasera franele. In mod normal firma trebuia sa se autosesizeze si sa faca rechemari, DAR asta insemna sa-si "sifoneze" imaginea. Asa ca nemtii, cu toata ingeniozitatea si precizia de care dau dovada mereu(?) s-au apucat sa cumpere presa ca sa nu zica nimic. Numai in Franta s-au dat atunci 10 mil de euro. :rant: Chesti asta o stiu de la cineva care inca mai lucreaza la dealerul Mercedes din Lyon.

Asa ca pentru mine VOLVO a fost, este si va fi CEA MAI SIGURA MARCA AUTO DIN LUME!

:wav: :male:

Share this post


Link to post
Share on other sites

atunci cand auzim o informatie, mai ales din presa romaneasca, informatie care ne poate afecta in vreun fel sau altul, trebuie sa o verificam, nu trebuie sa o si credem.

in ziua de astazi, presarii care se respecta, au stirile si on line si pentru probarea veridicitatii, pot pune la dispozitia cititorilor scanarea hotararii judecatoresti de condamnare a vinovatului(ilor), intrucat procesele, de regula, sunt publice iar ei, ziaristii, sunt de la investigatii si trebuie sa fie profesionisti.

numai citind continutul hotararii instantei de judecata ne putem formula o parare obiectiva.

poate ca intr adevar firma volvo a fost gasita vinovata dar, in ce masura a fost gasita vinovata?

in art. 19, alin. 1, cod penal, se arata formele vinovatiei, care sunt intentia si culpa.

aici nu poate fi vorba de intentie directa.

despre culpa insa, se poate spune ca aceasta poate fi:

1 cu prevedere care consta in prevederea posibilitatii producerii urmarii periculoase a actiunii(inactiunii), neacceptata, socotind fara temei ca nu se va produce,

2 fara prevedere, cand nu se prevede urmarea periculoasa a actiunii(inactiunii), desi trebuia si se putea prevede.

este posibil ca un lucrator sa se fi aflat in culpa si raspunderea greselii sale sa se rasfranga asupra administratie firmei, asa cum, de exemplu, si presedintele romaniei, promulga legile emise de parlament care, in prealabil au fost semnate de specialisti in domeniu, presedintele nefiind conditionat de studii juridice pentru ocuparea functiei. in urma aplicarii legilor respective, ca urmare a interpretarii gresite a cuiva care le aplica, cineva sa fie condamnat pe nedrept si atunci, presedintelui, ce i ramane de facut? o gratiere! pana la modificare legii, tot de catre specialisti, si nu de catre presedinte care, totusi le va semna si el, cand ii vor fi prezentate din nou pentru promulgare, fara a avea certitudinea ca ele, legile, vor fi perfecte!

eu asa cred ca s a intamplat in acest caz si, pentru "presedintele" volvo am numai respect deoarece si a asumat gresala lucratorului care (eventual) a gresit in vre un mod, si s a angajat intr o culpa comuna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

in plus,

judecarea cauzelor se face in urma probelor administrate care, sunt greu de adunat si atunci cand nu sunt complete sau concludente, hotararea de condamnare sau achitare poate sa fie gresita dar, nu din vina judecatorilor, pur si simplu din cauze obiective.

hotararea judecatoreasca, nu arata adevarul faptei ce, interpretarea probelor(limitate), adunate de organele de cercetare penala(in romania - politistii si procurorii).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nelu, nota 10 pentru documentare si calitatea exprimarii. Pe mine personal m-ai lasat paf  :tard:

Share this post


Link to post
Share on other sites

MULTUMESC PENTRU APRECIERE.

NU AM UITAT INSA CA MERITUL ESTE IN PRIMUL RAND AL PROFESORILOR MEI.

TOTODATA, CONSTAT CA, ASTAZI, CINEVA M A DEZAPROBAT.

NU SUNT SUPARAT, DAR AS VREA SA ARGUMENTEZE HOTARAREA LUATA. POATE, ARE DREPTATE. INCA SUNT DISPUS SA INVAT.

DACA NU O VA FACE, AS VREA SA STIE CA PENTRU MINE, CONTEAZA SI "CINE SPUNE".

DACA NU O SA VAD NICI UN ARGUMENT, ATUNCI, VOI CONSIDERA CA M A DEZAPROBAT "NIMENI" SI, "NIMENI", NU CONTEAZA, NU EXISTA.

DACA TOT AU FOST FACUTE PREZENTARILE, VREAU SI EU SA TE FELICIT PENTRU INITIATIVA CARE AI LUAT O CU CELE DOUA SITE URI, SA TI SPUN CA MA BUCUR PENTRU TINE SI, AS FI BUCUROS SA TI STRANG MANA.

Share this post


Link to post
Share on other sites

    Iti multumesc si eu pentru aprecieri, dar "meritul" meu este doar poate faptul ca am dat drumul la cele 2 site-uri, impreuna cu Mihai (Shpeedy). Ceea ce este acum forumul este numai si numai datorat voua, utilizatorilor.

    In ceea ce priveste "dezaprobarea" (spun asta si pentru restul celor care au minus-uri), aceasta poate veni chiar si in urma unui click gresit, intamplator, sau doar din curiozitate pentru a vedea ce se intampla daca apesi acolo. Nu o lua personal, si eu am o gramada, dar acela e doar un "feature" al forumului, nicidecum un indicator al calitatii omului din spatele nickname-ului.

    Ah, si te rugam nu mai scrie cu CAPS LOCK. In limbajul "internautilor" acest lucru este echivalent cu a TIPA la ceilalti ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

omul cat traieste invata!

am scris cu majuscule pentru ca, gasesc greu literele si, din respect pentru numele proprii, am zis eu! imi era mai usor!

pe viitor, o sa fac un "efort suplimentar", o sa tin cont de limbajul "internautilor" si o sa mai scriu cu majuscule numai cand o sa vreau sa TIP!

scuze celor care m au inteles gresit.

la atatea noutati aflate... te rog sa i transmiti si lui Mihai felicitarile mele.

sa ne intalnim cu bine!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nelu esti avocat sau jurist? As avea si eu o nelamurire si poate esti dispus sa imi clarifici cateva aspecte dintr-o lege. Daca esti disponibil, te pot solicita pe mail?

Share this post


Link to post
Share on other sites

am terminat stiinte juridice, specializarea drept, in vara urmeaza sa mi sustin teza de licenta. de profesie, sunt tehnician veterinar.

dar, am multi prieteni care lucreaza in magistratura, sunt avocati sau politisti, asa ca, daca nu stiu eu, am pe cine intreba.

intreaba ma si, putin probabil sa nu ti pot da raspunsul corect!

Share this post


Link to post
Share on other sites

    In ceea ce priveste "dezaprobarea" (spun asta si pentru restul celor care au minus-uri), aceasta poate veni chiar si in urma unui click gresit, intamplator, sau doar din curiozitate pentru a vedea ce se intampla daca apesi acolo.;)

no offence,dar e in romaneste, nu chineza...ce fel de "curiozitatii" iti poate provoca!?.... mi's curios...dar ma rog!  ::) iar in legatura cu "click-ul gresit,intamplator" apesi odata,nu de 10 ori...  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now