Heimdallr

How to install drip protection over the climate air inlet housing in P2-platform Volvos

6 posts in this topic

Bună ziua!

În urma unei discuţii private cu un domn prezent aici pe forum, care mi-a apreciat DIY-urile de pe celălalt forum, am decis să prezint unul şi aici, cu o adaptare pe care am făcut-o maşinii, pentru a preveni pătrunderea apei prin gura sistemului de climatizare.

În esenţă, atât eu cât şi mulţi alţi posesori de autoturisme Volvo platformă P2 (şi nu numai), care au fost nevoiţi să-şi înlocuiască parbrizul, au avut probleme cu pătrunderea apei în zona pasagerului.

Suspiciunile de lipire defectuasă a parbrizului nu sunt fondate de cele mai multe ori, deoarece apa pătrunde, de fapt, prin gura de admisie a aerului proaspăt. Ajunge acolo pătrunzând pe la capetele "jgheabului" de plastic de sub parbriz (draining channel) şi, în continuare, prin garnitura care se interpune între parbriz şi acel "jgheab", ajungând să picure fix în gura ventilaţiei.

În consecinţă, se impune montarea unui fel de acoperiş.

Personal, am recurs la fixarea unei bucăţi de tablă teflonată (o jumătate de tavă de copt ;D) în zona în care picură apa.

Găurile le-am făcut cu un şurub înroşit. Puteam folosi şi un burghiu, dar mi-a fost teamă să nu crape plasticul. Şuruburile şi piuliţele le-am asigurat cu silicon negru. Peste porţiunile "nude" ale şuruburilor am pus bucăţi de furtunaşe de cauciuc.

Pot parca sub Niagara, acum, că nu mai intră strop de apă.

Celor care intenţionează să vină cu păreri de genul "e ţigănie", "eu mă duc la reprezentanţă să o repare" ş.a.m.d., vreau să le fac două precizări: Volvo încă nu a emis o soluţie eficientă (au inventat ceva similar pentru XC90, dar nu tocmai eficient, există dovada pe YouTube, cine vrea, să o caute) iar lucrarea e mascată de jgheabul parbrizului, nu se vede şi e eficientă 100%.

post-820-0-89021500-1427793346_thumb.jpg post-820-0-93614900-1427793347_thumb.jpg post-820-0-94085900-1427793348_thumb.jpg post-820-0-74382700-1427793349_thumb.jpg

post-820-0-73531800-1427793354_thumb.jpg post-820-0-16362600-1427793356_thumb.jpg

Să fie de folos!

PS. Nu mai am pozele în versiune needitată.

Edited by HEIMÐALLR
10 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bravo Heim!!!! Vezi ce-i zici sotiei, cand o sa intrebe de tigaie :D.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Păi, ea m-a ajutat cu toată lucrarea. ;D

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da' tu crezi că eu am nevastă d-aia care stă la cratiţă?! Ideea ei a fost să folosesc tava, i-a găsit, în sfârşit, o utilizare! ;D

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu incerc sa-mi dau seama locatia exacta dar nu ma ajuta mecla. Din poze nu-mi dau seama

Heim, trebuie sa-mi schimb "barbrizul" ca dă cu soare si nu vad nimic din cauza zgarieturilor. Care sunt sansele sa-mi intre apa dupa lucrarea expertilor?

Edited by i love VOLVO
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dracu-a făcut calcul statistic, că n-am avut din ce... dar eu l-am pus la Pilkington, deci ai şanse mari...

Locaţia e sub lamela ştergătorului din dreapta.

Da' hai să lămurim o chestie, mai întâi: nu o să intre apă de fiecare dată când plouă. Adică, nu o să fie ceva de genul: "am pus parbrizul, a plouat - n-a intrat apă - gata, am scăpat!". Mie mi-a intrat prima dată la doi ani după ce-am pus parbrizul nou, pentru că abia atunci s-au îndeplinit condiţiiile. Mai exact, pe colţul jgheabului se adunaseră ceva frunze (una-două, nu mai mult) iar maşina era parcată cu partea dreaptă ceva mai sus decât partea stângă. În aceste condiţii, apa s-a prelins, pe frunzuliţe şi pe faţa internă a jgheabului, ca să picure fix în gura ventilaţiei. Şi-a făcut aşa o noapte-ntreagă. Şi-a plouat toată noaptea... şi, când am mers, dimineaţa, să iau maşina, am crezut că fac stop cardiac, când am văzut crescătoria de broaşte pe preşul neveste-mii... ;D

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now