• Announcements

• Shpeedy

Accesare forum - CAPTCHA   10/20/2025

Buna ziua,  In ultima perioada toti ne-am confruntat cu o noua 'provocare' si anume introducerea unor CAPTCHA (prin BunkerWeb) la accesare forumului. Din pacate nu este o optiune introdusa de noi ci un upgrade realizat de catre colegii de la hosting, fara insa acordul nostru. Ne cerem scuze pentru toate neplacerile create si incercam ca in cel mai scurt timp sa inlaturam acest pas complet nenecesar.   Va multumim pentru intelegere, Echipa Volvo Club Romania
costin s

Ulei Volvo XC90 T6

7 posts in this topic

Buna seara.

Imi cer scuze daca deschid un topic nou despre un subiect care poate a mai fost discutat, dar nu imi este clar ce ulei este corect pentru Volvo XC90 T6 ( 2003).

Nu am gasit nici carnetul de service si nici etichete in compartimentul motor. Intuiesc ca trebuie Castrol 0w30 sau 0w40 ( normele ce trebuie indeplinite sunt o alta necunoscuta).

Daca aveti aceste informatii, mi-ar fi de mare ajutor.

Va multumesc.

0W-30 A3/B3/B4 -adica ala de VW sau BMW

sau varianta ieftina 5W-30 Ford si-l schimbi la 12.ooo km .

1 person likes this

Multumesc foarte mult Bogdan G.

Este in regula daca pun ulei original Volvo 0w30 A5/B5?

Pentru S80 D5 ( 2007 ) stiu ca acesta este indicat si ma gandeam ca se potriveste si la XC90 T6 ( te rog sa-mi spui daca gresesc sau nu).

Incredibil! Dacă omul îţi spune clar A3/B3/B4, prima ta întrebare e dacă poţi pune altceva?!

Nu păţeşte nimic cu A5, dar nici nu face mai bine, arunci banii degeaba. S-a mai discut, zilele trecute, şi aici:

Nu inteleg ce este incredibil.

In primul rand, intrebarea ii era destinata lui Bogdan G, caruia ii multumesc inca o data.

In al doilea rand, ma interesa pentru ca vreau sa cumpar 7litri de 0w30 A5/B5 pentru S80-ul pe care il am si pot obtine un pret mai bun daca imi cumpar si pentru XC90 ( fiecare isi stie socotelile).

Totusi, iti multumesc pentru link si pentru info.

Edited by costin s

Dacă vrei să vorbeşti numai cu el şi să nu intervină alţi utilizatori, trimite-i PM, nu scrie public.

Dacă întrebai de la bun început dacă poţi pune A5/B5 în T6 2003 era altceva, dar tu ai întrebat ce trebuie să pui şi, pe urmă, ai întrebat concret despre altceva. Nu sună aiurea, pentu cine nu-ţi ştie socotelile?

La subiect, să ştii că există şi original Volvo 0W30 A3/B3/B4, la un preţ mai accesibil decât A5/B5. Dacă-l iei de la acelaşi comerciant, nu cred că nu-ţi face acelaşi discount la 7 litri de-un fel plus 7 de celălalt, ca şi cum ai lua 14 litri toţi A5/B5.

P/N-urile pentru Volvo 0W30 A3/B3/B4 sunt: 1161830 (flacon de 1l) şi 1161831 (4l). Uite-le aici:

2 people like this

Nu ma deranjeaza sa intervina altcineva, dar cred ca este important modul in care se raspunde.

Intr-adevar puteam sa il contactez pe PM, dar m-am gandit ca informatiile aflate pot fi de folos pe viitor si altcuiva.

Nu am intrebat de la inceput de A5/B5, pentru ca nu aveam nici o informatie nici despre vascozitatea si nici de normele ACEA recomandate pentru acest motor. Din pacate, nu este nici o eticheta in compartmentul motor cu referire la ulei si nici cartea service nu o gasesc.

Firma de la care doresc sa cumpar 0w30 A5/B5, imi poate oferi un pret bun pentru acest ulei ( chiar mai bun decat pentru 0w30 A3/B3/B4). In plus, pot sa cumpar doar 13 L pentru amandoua si sa scap de bidoare cu rest de ulei, pe care sa le adaug la "colectie". :smile:

Iti multumesc pentru informatii si ajutor.