Sign in to follow this  
Followers 0
Alexanderfg

Check Engine Aprin, turatie limitata la 3000 rpm

17 posts in this topic

Salutare, 

mai am putin si dau foc acestui Volvo s40 pe care de fapt il iubesc, povestea a inceput in drum spre grecia, am ajuns in Stara Zagora, Bg cu turbina moara, mers la bosch car service, vbeau germana, diagnostic, ulei peste tot in turbina, dstc aprins, turbina rupta in doua, dat 1200 de euro schimbat filtre ulei turbina all ok, ajuns in grecia check engine again. am lasato sa se raceasca si am ajuns din nou in bulgaria, unde le-am explicat ca scuipa ulei pe langa o garnitura, motorul era acoperit de ulei, au mesterit la ea, au incercat regenerare din soft nu a mers, am ajuns in ro, am fost la un mester service din rahova si cik a dat jos un senzor a regenerat filtrul, e 30% infundat dar a mers, mers 2 weeks , problema din nou, apoi iar test iar regenerare ( au zis ei ) dupa ce au dat jos nujce senzor, all good, am merg 50 km iar check engine si iar necazuri. acum nu mai stiu ce sa fac, azi am venit de la Piatra Neamt cu ea, merge 130 140 dar greu tare, nu consuma wow, all good dar are vreo 40 de cai cred... 

Am ajuns sa fiu asa de disperat incat l-am deranjat pe Bogdan G duminica, care mi-a spus clar ca acel filtru e un consumabil, ok, dar nu imi permit acum sa il schimb ca banuiesc ca exista apoi alte cheltuieli. pe tester totul era ok mai putin ceva pe parte electrica.. care iar ma frustreaza .. dar nu au reusit regenerare sub nicio forma. 

incep sa cred ca masina asta e nebuna si vreau un sfat. Eventual de la voi cei care ati mai patit asta si o sa il mai contactez si pe Bogdan sa reusesc sa il fac ca stau langa el si plang.

intr-adevar Bogdan mi-a spus sa ma uit la ulei daca e peste limita inseamna ca are motorina in el, si este, dar mersese masina de multa vreme, verific dimineata si vad ce si cum. 

Intrebarea e, ce e de facut ? schimbat filtrul and etc, the right way ? 

sau verificat totul rand pe rand si schimbat totul.. inclusiv furtun de nu stiu care, senzor de .. nu stiu care again, sau dat jos filtrul si crapat softul ( lucru pe care eu sincer nu mi-l doresc) daca te prinde sf duh prin germanica si dai un kick the pedeal to the metal si iese fum negru ti-au luat nenii masina, plus rar si itp cu spaga and so on. am mai vazut problema pe forum dar am deschis un nou topic ca mai am putin si ma vedeti la stiri. 

ps: asa faini baietii de la service-ul din rahova skoda bla bla.. incat au lasat o cola in spate pe cotiera care a explodat si tapiteria e praf ( any ideas cum as putea rezolva )?

Please help a poor Volvo driver !

Bogdan G, sigur te stresez maine cu un tel dar stiu ca esti activ si as vrea macar daca si cand ai timp sa imi spui unde sa vin si cam cat ar fi estimativ sa pun masina asta pe picioare, deja am dat peste 1500 de euro sa o fac si tot nu merge ..

Multam fain, va salut

seara faina

Alex 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma doare capul si ochii de la rom-gleza ta si personal nu am avut rabdare sa citesc

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bogdan este rezolvarea ta , si el iti va expune costurile . 

 

Din ce am citit pe forum itp-ul in ro il treci cu brio fara spaga , fara dpf . Legat de nemti , nu am vazut sa opreasca masini (am vazut multe jafuri pe autostrada , fumegand chiar euro 4 ai 5 ) am auzit la unguri ca au facut filtre , dar din nou nu am vazut niciodata (tranzitez de 6 ori pe an tarile respective ) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai mergi pana la Bogdan si cel mai probabil vei ajunge la scoaterea filtrului DPF...Ce mai ai de inlocuit,doar cu o vizita la mecanic poti afla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc pentru sfaturi la Bogdan voi merge.

Midnight Caller : imi cer scuze insa nu limba romana este limba mea materna de aceea uneori sciu si romgleza pentru ca imi este mai usor. Nu am vrut sa deranjez.

ms

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am inteles... In primul si primul rand... ce erori sunt acum pe tester ? Daca nu reusesti sa ajungi la Bogdan, poti veni la noi la garaj azi incepand cu ora 16:00 in IOR2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In primul rand nu ai procedat corect.Ai mers muult prea mult cu masina cu problemele enumerate pe distante lungi.

In al 2lea rand unde ai gresit : "Am ajuns sa fiu asa de disperat incat l-am deranjat pe Bogdan G".Disperat esti daca el nu poate face nimic, sau nu stie ce are(mica sansa),sau iti zice costurile.Ai apelat la altii care te or fericit cu colaspray la care adaugi costurile curatirii tapiteriei.Sa zicem ca esti nou venit, dar masina nu cred ca o ai de o luna.Deci cand iti iei o masina sh oricare marca in primul rand te interesezi de probleme pe forum,intrebi, faci cunostinta si te interesezi de persoanele(alea putine care sunt pe forumul asta,dar pricepute) capabile sa te ajute cand apar probleme de genu.Deci cu exceptia banilor dati in mandra bg de restu ti ai batut joc si  de masina mergand la skoda(lor da le fabiuta)

Edited by thor4ever

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, 

In primul rand doresc sa va multumesc. Nu reusesc sa ajung decat dupa orele 18:00 si doar in zona Bucuresti, nu pot iesi din buc, Nu am mers foarte mult cu check engine, sa aprins la plecare vineri spre piatra neamt si m-am intors asa cu el deci aprox 700 km. In rest erorile au fost mereu resetate a avut momente cand sa comportat ok. Masina cand am cumparato am pus pe tester si totul era ok in afara de un bec de pozitie defect, apoi a inceput haosul. 

As vrea sa o aduc la voi sau la Bogdan dar timpul si distantele nu imi permit acest lucru, daca pot veni astazi dupa 18:00, si ai putea sa imi lasi un PM cu nr tau de telefon, Midnight Calle, as ramane indatorat.

Nu am vrut sa creez discutii aiurea, si da, masina o am de doua luni, nu de una, si nu nu ma pricep deloc la ele, e luata de la un prieten care nu a avut probleme cu ea. conduc de foarte multi ani diferite feluri de masini.

Eroare pe care clar am vazuto la ultima testare in afara de nu stiu ce erori ("pe la electrica' ") cum mi-a zis 'nea mesteru de acolo e Filtru de particule infundat/defect, regenerare incercata in mai multe moduri si esuata. 

Chiar as vrea sa conduc aceasta masina insa nu mai vreau sa dau cu banii la tot felul de "specialisti" pentru ca realmente nu mai am resursele financiare necesare. 

 

Va multumesc mult si va doresc sa aveti o zi buna

Alex 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai nr. de tel pe PM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare, 

 

revin cu informatii despre evenimente.

1. Vreau sle multumesc lui MidnightCaller si lui Alex pentru faptul ca sunt cei mai seriosi si profesionisti cu care am avut minunata placere sa colaborez.

masina a stat aproape o luna la reparat ( din lipsa de bani du din lipsa lor de actiune)

am incercat regenerari etc. filtru dpf mort. 

asadar Filtru scos, soft rescris, sorb si uleti + filtre schimbate, diagnoza completa si masina Urla ! in sensul cel mai bun 

doar ca vineri noapte dupa ce m-am bucurat de ea, a intrat un nea gigi cu un camion in mine, rupta oglinda dreapta, atinsa toata laterala dreapta mai putin aripa fata. 

dar de mers rupe :)

am aflat de la ei ca am webasto pe masina, am incercat azi sa il pun in functiune si dupa ce opresc motorul am mesajul din poza de mai jos.

any clues ? 

Concluzionand, Multumeesc mult baieti pentru ca mi-ati reinviat masina si sunt extrem de multumit. 

PS; Daca are cineva o oglina de volvo s40 facelift 2008 dreapta sau stie mai ieftina de 750 ( care e super mult ) la dezmembrari raman recunoscator. 

am si oglinda veche si cred cumva ca ar putea fi reconditionata dar e bataie de cap.

atasez poza cu eroare de webasto 

 

IMAG0020.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc

 

Edited by Alexanderfg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krafstoff heizung ein ma duce cu gandul la "Fuel heater on".

Ps: Midnight Caller = Alex = Eu :). Celalalt e Vadimutz :))

Pps : Multumim pt cuvintele frumoase !

Edited by Midnight Caller

Share this post


Link to post
Share on other sites

De cand are S40-ul Webasto?

Share this post


Link to post
Share on other sites

De cand l-a facut fabrica ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, scuze :) 

oricum mersi, 

ideea e ca nu stiu daca mere :) diseara sper sa ajung pana la voi :)

mor de draci cu oglinda aia :) 

sa vezi ce frumos arata partea dreapta :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Diseara o sa fim pe sub un S80 cu fire intrerupte la actuatorul de la turbina, o sa fim prinsi... Las-o pe Marti sau Miercuri daca e te rog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

Sigur ca da. e ok 

Pentru cine mai are nevoie de informatii am gasit in engleza am facut legatura si am invatat.

Info prezentat in bord este OK. Mai jos aveti printuri poate va ajuta. stiu ca e off topic dar if it helps :)

Zi faina

 

 

volvo1.jpg

volvo2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0