Sign in to follow this  
Followers 0
cipriakos

problema volvo v50 1.6D 2009

4 posts in this topic

Buna ziua!

Apelez la cei mai cunoscatori dintre dumneavoatra pentru a-mi da un sfat in rezolvarea urmatoarei probleme pe care o am la un volvo V50 1.6D 2009 110,000km

Acum 3 luni mi-a aparut un mesaj in bord ,, minder motorvermogen ,, ( meniu in olandeza, oricum ceva atentie la puterea motorului) si masina a intrat in regim de avarie. Am oprit in parcare, iar a doua zi cind doream sa ma duc la un service am ramas uimit sa constat ca bateria este moarta si nu am mai reusit nici sa deschid masina. Dupa ce am incarcat bateria pe o statie a unui prieten masina a pornit fara probleme si nu am mai avut niciun mesaj.

Dupa circa doua saptamini, in drumul de concediu spre Grecia am primit din nou acelasi mesa ( de doi la plecare, si o datala intoarcere), care insa dupa repornirea masinii disparea si aceasta revenea la regimul normal de functionare.

Ieri mi-a aparut din nou, si dupa ce am oprit la un magazin circa o ora, la intoarcere am constatat din nou cu surprindere ca bateria era moarta.

Dupa ce am incarcat din nou bateria am fost la un ,, specialist ,, din Tr. Severin ( orasul unde locuiesc) si mi-a spus ca in programul de testare apare ca bateria si alternatorul sunt ok si ca apare  eroarea ,, releu bujii corupt,, pe care insa pot doar la o reprezentanta Volvo sa o rezolv.

Am sunat la reprezentanta de la Timisoara si specialistul de acolo mi-a spus ca eroarea depistata nu poate fi cauza problemei pe care o am la masina.

Precizea ca acum circa doi ani am schimbay la alternator puntea de diode si regulatorul de tensiune 9 pe care le arsesem tot eu din prostie) si am mai avut probleme cu filtrul de particule pe care l-a inceputul anului a trebuit sa-l regenerez fortat prin soft.

Acum nu stiu cum sa procedez, sa schimb totusi bateria sau regulatorul de tensiune, sa fac un drum pina la o reprezentanta Volvo, sa aiba legatura tot cu filtru?

Va rog daca putei sa mi dati un sfat sau daca stiti pe cineva din zona care are se pricepe sa dea un diagnostic corect?

Multumesc.

Ciprian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oricum faci trebuie sa ajungi la cel mai apropiat vida dice..reprezentanta sau cineva de pe forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aceiasi simptomatica la un S40 1.6D/110CP din 2008 cu 160K km. Problema insa a evoluat dramatic - alternator ars, baterie total consumata, ramas in serpentina pe Cheia fara nici un control asupra masinii. Un martor constatat ulterior a fost vuetul ciudat in zona curelei de accesorii - semn al defectarii alternatorului. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vuietul ala il aveai de mai demult dar cred ca nu l ai auzit, la care se adauga incins exagerat la alternator.Eu am mers cu masina cu vuietul ala aprox 1 an(normal nu nonstop facea) pana cand au puscat atatea diode incat nu a mai facut fata(3 din 6 parca) si mi a aparut si martor in bord. Am schimbat puntea 150lei si totul bine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0