CatalinH

Zgomot ciudat compartiment motor D2 Drive-e

5 posts in this topic

Salutare.
Sunt nou pe forum, la fel ca şi posesor de Volvo, modelul S60 1.6,  D2 Drive-ul, fabricație septembrie 2011, cod motor D4162T. 
După ce am achiziționat mașina, și i m am familiarizat cu ea ( de cca 1 săptămână) am sesizat un zgomot ciudat din compartimentul motor, un fel de cârâit, care îl percep doar când motorul funcționează la turații mici (la declarării și  sub 1300 turații ),  și în special la treptele de viteza inferioare 1si 2.

NU cunosc acest tip de motoare, anterior am deținut mașini din grupul Wv. 
Ma întreb ce poate  cauza zgomotul ăsta și ce tip de investigații trebuie să urmez.
Precizez ca am făcut o verificare la un service autorizat Ad Garage,  imediat după cumpărarea mașinii, dar Diagnoza nu a indicat nici un fel de eroare. (service autorizat Volvo nu este în Baia Mare doar la Cluj)
AȘTEPT CU INTERES SFATURI DIN PARTEA VOASTRĂ, POATE UNII S AU CONFFRUNTAT CU ASTFEL DE SITUAȚII. 
Va mulțumesc anticipat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate fi un zgomot de injectie. Aveai supracompensari pe vreunul din injectoare ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da. Mi au spus ca la trei dintre injectoare este compresia prea mare, spun ei ca s ar putea datora faptului că mașina a stat câteva luni nerulata. Mi au spus sa pun aditiv în combustibil pt curățare (liquimoll moly) și sa repet Diagnoza în vreo 3/4 săptămâni.

Ar trebui sa fac alt tip de verificări?

Mașina are 120 000 km.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In practica asemenea motoare si nu numai ,au un rulaj cam aproape dublu  fata de cit ai tu  plus ca are o vechime de macar 4 ani si ceva in conditiile in care masina este adusa din Eu  si tu ai cumparat-o din Ro.In concluzie  este ceva uzura la injectoare de principiu si in special pe frigurile astea  iti dau batai de cap injectoarele iar pe tester nu iti da nici cea mai mica eroare.Asta ca sa ai ceva idee cum sta treaba.

Vezi cum se vor comporta la temperatura de 0 gr sau peste si cind motorul este mai incalzit si nu in primele 10 minute de cind este pornit 

Edited by V50Saphir

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna seara,

S60-ul meu are acelasi motor si de inca de la inceputuri (cand era nou) avea un carait la turatii mici ceea ce eu am considerat normal, intre timp au mai aparut alte zgomote dar caraitul respectiv a ramas cam la fel fara sa cauzeze probleme.

Daca motorul se comporta frumos in timpul condusului/ porneste fara probleme eu zic ca este in regula si nu trebue sa-ti faci griji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now