Sign in to follow this  
Followers 0
Guest budulan

Raliul Hunedoarei 2008

11 posts in this topic

Pana incerc sa fac upload pe Youtube a materialului de la Raliul Hunedoarei (pe care il voi adauga aici) vreau sa va impartasesc imaginea care mi-am facut-o despre aceasta etapa a raliului......

  Prima si ultima impresie: DEOSEBIT DE SLAB!!!! Si cand spun asta ma refer atat la organizare cat si la concurs in sine...

  Startul s-a dat de langa Primaria Deva si a fost un esec total! Podiumul s-a dovedit inadecvat pentru masinile cu suspensie sport (asa cum sunt toate din concurs) astfel ca primul concurent (BMW 3.18i si 150cp teoretic - nu pe Dyno) a ramas suspendat. Nu a mai reusit nici sa plece de pe podim nici sa-o dea jos. A fost de-a dreptul jenant!!! Dupa ce totusi s-au sesizat altii si l-au ajutat.....traficul din fata podiumului nu a fost restrictionat!!!! Pleca omul sa-si ia foaia de concurs si trebuia sa de-a prioritate la masinile din trafic!!! Absolut jenant, asa ca, nu am rezistat mult la start si m-am dus pe prima proba speciala - Deva -> Almas. Startul la Deva s-a dat la 14:32 minute, eu am ajuns la Almas la ora 15 si deja restrictie!!!! Am zis ca inebunesc ca nu aveam cum sa parcurg pe jos distanta de la start pana la un punct de unde sa vad si eu ceva.... In fine, am plecat pe jos 1km si m-am postat la o curba periculoasa (avea si nisip pe jos) si am tot asteptat.....si am asteptat...pana sa ajunga prima masina....cand am constatat cu stupoare ca nu reusesc sa vad mai nimic!!!! Organizatorii nu s-au obosit nici macar iarba de pe marginea drumului sa o taie sa vedem si noi ceva....iar in plus au renuntat la jandarmerie si au angajat o firma privata (celebra BGS unde toti au cefe late si gata oricand sa-ti bage pumnul in gura) care sa supravegheze traseul.....Cum era de asteptat nu aveau personal suficent sa acopere traseul si copii tot treceau de pe o parte pe alta cand "ceafa lata" era cu spatele....iar inevitabilul s-a intamplat.....A fost omorat un copil care era postat unde nu trebuia..... Locul unde au fost loviti copii (erau 2) este exact locul unde am stat eu prima data la Almas (se vede curba si multimea pe material). La momentul accidentului nu mai eram acolo ci la linia de start....unde am mai vazut alte minunatii!!!! Cand a fost anuntat prin statie ca au fost lovite 2 persoane ala cu Smurd a pornit sirena...si organizatorul nu mai auzea NIMIC de sirena ca sa indrume echipajul la locul accidentului. Se observa momentul cand a vrut sa plece SMURD-UL si momentul cand a plecat EFECTIV!!!! Iar nenea "Garcea" povestea cu "GIGI"-camionagiul ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat!!!!! Absolut halucinant pentru unul ca mine care spera ca scapa de moarte daca ajung paramedicii la timp!!!

  Ceea ce m-a frapat si mai mult a fost ca masina cu care a fost provocat accidentul a fost un LOGAN cu CAUCIUCURI NORMALE!!!! (sper sa se vada cat de cat calitativ pe filmulet). Majoritatea aveau gume NORMALE sau de IARNA!!!!! Nu mi-a venit sa cred ochilor cum au curajul sa participe asa!!!!!!!!

   Evident ca dupa accident proba s-a suspendat (Politia a blocat o portiune de traseu pentru a face masuratorile cu criminalistii) dar am ramas acolo pana s-a deblocat circulatia si au plecat toti concurentii intrucat eram curios cum DRACU A REUSIT ALA SA RASTOARNE MASINA ACOLO ?!?..... Asa ca dupa ce s-a eliberat traseul m-am urcat in masina si m-am dus la ACEA CURBA. Am avut aproximativ 60km/h cand am atacat curba pe exterior (unde era nisip) si stupoare! Cu tot cu DSTC-ul pornit si cauciucuri GoodYear V - mixte nu ai cum sa redresezi masina in conditii de siguranta! Am bracat dreapta si i-am dat "gaz" la a II-a si cu tot cu DSTC-ul m-a intors la 180 de grade! (fara DSTC nu am avut curajul sa incerc) Daca aveam peste 60 eram in gard ca si cel cu DACIA. Intrebarea mea este: " Cum dracului cu un LOGAN cu cauciucuri normale si viteza peste 80km/h ai curajul sa intrii in astfel de viraje ?!?". Jur ca nu reusesc sa-mi explic cine e de vina...Pilotul sau copilotul pentru aceasta manevra?

Dar am uitat sa va spun ca am avut o imensa dezamagire vis-a-vis de participarea unui DIESEL in concurs. Este vorba de Skoda cu motor de 1,9TDI si modificat pana la 220cp, cutie "electronica". Daca va uitati la start e simplu de recunoscut ca scoate CEL MAI MULT FUM. Eu nu reusesc sa inteleg ce este cu motorul ala. Daca D5-ul are 163cp stock si poti sa scartii si la treapta a III-a rotiile, masina aia la treapta a II-a era deja varza...Se vede in filmulet cat de prost sta cu demarajele cu tot cu "cuplul ei jos" - Mare dezamagire (a terminat pe locul 11).

  In fine am revenit la Super speciala de la Deva-sensul giratoriu sa-i vad in drifting..... La fel si aici organizarea PRAF. Banda care delimita multimea de circuit era impanzita cu BGS-Security care urlau una intr-una:"Mergeti un metru jumate in spatele benzii!!!". Ca tot tacamul sa fie complet si-au parcat si Jeepurile ostentativ in fata spectatorilor ca sa nu mai vedem nimic, iar tot sensul giratoriu era plin de pancarde care sa incurce vizibilitatea..... A fost super aiurea si ma dor mainile de cat le-am intins pe sus...sa apuc si eu sa filmez ceva......

  Aceasi poveste s-a repetat si la Hunedoara, dar aici au avut si un PLUS - nici ziaristii nu aveau ce cauta pe Square sa pozeze!!!! A fost extrem de ridicol....

  Masinile......vai de capul lor..... Numarati pe degete pilotii buni care au ce cauta in Raliu. Unii aveau masini bune dar erau ei praf....Altii aveau tehnica dar nu aveau masini....Totusi am fost placut impresionat de multitudinea de echipaje feminine care conduceau "safe" (se vede cum se arunca de pe pod) dar care au abandonat in masa....

  La finalul ultimei probe speciale de la Hunedoara in drum spre Deva am reusit sa-l provoc pe unul dintre concurenti - cu gandul ca la cat de tare "baraia" masina lui oricum nu am ce sa-i fac...Dar mi-a placut totusi ca tipul a percutat la un mic "concurs" si am fost si eu dispus....insa dezamagirea a fost sa vad ca nu e chiar asa de puternic "zgomotul lui"..... La iesire din oras unde l-am fortat la concurs (mergand tot in bara lui din spate) a depasit doua masini si eu tot in spatele lui......insa cand am prins coloana nu l-a mai "tinut" herghelia....Am depasit consecutiv coloana (scurt, cate 2-3 masini)....dar a incercat si el insa nu a reusit..... L-am asteptat dupa coloana ca ma "manca" si pe mine.... A venit tipul, mi-a dat blitz s-a asezat paralel la 40km/h si...."gaz"....Am schimbat tot intre 4000 si 4500 de ture....iar cand am avut 210km/h nu l-am mai vazut......Echipajul cu care am concurat era in grupa N - Borbely Lorincz/Dorca Florin. Concluzia : "Mult zgomot pentru nimic!" - Totusi este evident ca pe mine nu ma tine motorul sa fac multe incercari (ca imi pica injectoarele) dar m-a "mancat" sa incerc! (Doamne cat imi doresc sa fi avut un S60R!!!!!)

  Asadar, fara sa par cinic....Sphedy la Sibiu a avut o plecare de pe loc de cel putin 10 ori mai buna decat a multor concurenti.....Filmuletul care circula pe Net cu 850-ul T5 in drift este de 200 de ori mai bun!

   Daca cumulativ am indeplini urmatoarele conditii (daca 500 de membrii ai clubului ar da cate 100RON - am avea 500.000 lei vechi, eu ma oblig sa obtin o sponsorizare de la Todorut international si cineva si-ar pune la bataie 850-ul) sigur am reusi sa ocupam locuri fruntase la campionat! Eu ma bag Copilot!

Daca are cineva hosting pentru 500Mb si banda de upload aici am pus versiunea Divx, dar va rog sa nu il luati decat daca aveti unde sa-l puneti. Am banda mica de upload si o sa mearga foarte rau daca intra 2-3 sa-l de-a jos!

http://budulan.dyndns.org/torenti/raliu/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu poti sa urci filmulet-ul\filmuletele si pe un host diferit pt ca am impresia ca YouTube face compresie mare la ele si se pierde din calitate, si ar fi frumos sa le avem si in format clear.Eu am gazduire premium cu spatiu mult si traffic dar nu sunt sigur ca pot urca fisiere mai mari de 1GB per fisier, dar o sa intreb la GoDaddy sa vad, si daca se poate fac un cont FTP si le urci daca vrei sa le avem undeva, asta in caz ca pe YouTube or sa se vada slab, dar eu asa stiu ca YouTube face compresie, daca nu atunci raman pe YouTube.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu e problema sa il compresez sub 1Gb. Acum cea mai mica varianta pt. YouTube este Mpeg 4, 512k Video si 128k sunet si are 300Mb, dar pot sa-l fac Divx sub 1Gb. Eu am upload doar de 1Mb/s adica 128KB/s si daca intra unul nu numai ca-mi taie mie netul dar si el se chinuie......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai, aia 300 de MB ii urci relativ repede, gandestete ca eu cu ADSL la 6.5 Mb Down am doar 512 Kbps up, ADSL-ul e limitat tehnologic la 1.3 Mb, deci daca vrei il poti urca la mine pe gazduire sa fie complet, cum vrei, partea cu "eu am upload doar de 1Mb/s adica 128KB/s si daca intra unul nu numai ca-mi taie mie netul dar si el se chinuie......" nu am inteles-o in intregime.

In caz de ceva ai adresa mea de Ym ro_ber_tino

Share this post


Link to post
Share on other sites

subscriu sa donez 100 RON pentru ca unul din membrii clubului sa participe la concurs. problema ramine sa vedem cine isi va pune la bataie masinutza si cam cit ar trebui investit in ea (modificari, cauciucuri, ranforsari,etc...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca am strange 500 de milioane plus cateva sponsorizi de la Firme ar fi suficent sa participam la Grupa A. Daca evoluam bine se schimba situatia in timp si te vor cauta sponsorii pe tine..... Si sincer un 850 T5 are destul "motor" pentru asta! De Diesel m-am convins, nu sunt pentru Raliu! In mod sigur mi-as fi dorit sa vad si un VOLVO in raliu fie el cat de amarat! Acuma imi pare rau ca am dat 740-ul cu 1000E ca poate il faceam de raliu la grupa A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am eu, vb mai sus de asta, trebuia sa ma contactezi, o sa il iau astazi si o sa il urc, sau cel mai bine sa il urce unul cu viteza mai mare ca mine de 512, deci pe la 7 - 8 o sa intru si o sa postez un cont FTP si sa il urce cineva pls.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am eu, vb mai sus de asta, trebuia sa ma contactezi, o sa il iau astazi si o sa il urc, sau cel mai bine sa il urce unul cu viteza mai mare ca mine de 512, deci pe la 7 - 8 o sa intru si o sa postez un cont FTP si sa il urce cineva pls.

Da-mi mie contul de FTP si il urc eu sus dupa care postezi tu adresa de unde se poate descarca. Acum incerc si la trilulilu.ro ca vad ca ma lasa in limita a 150Mb. Sunt curios cum se vede asa de comprimat  :-\

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai pm cu datele despre cont-un FTP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0