Coco17

Posesori de Volvo Franta

11 posts in this topic

Salut,

Daca este vreun detinator de Volvo prin Franta, acum e momentul sa ridice mana ;)) 

Ne-ar face placere sa mai cunoastem posesori de Volvo si sa mai schimbam o vorba despre intretinerea masinii, probleme, garaje, mecanicii lui peste care rup pielea de pe tine si habar nu au de mecanica, etc. 

Noi am intrat in posesia unui Volvo V70, ce e drept … cam cu capul in sac :( dar o facem noi bine si asta datorita celor de pe forum. Ce ne-am fi facut fara voi baieti ? :wub: 

Am vazut ca NightWishMaster ar fi prin Ile de France…Daca cineva are nr lui de telefon, il iau cu mare placere. 

Nu raspunde la mesaj privat si vad ca nu prea a avut activitate p'aici...

A bientôt ;)

Giorgiana

 

Edited by Coco17

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

Eu sunt pe langa Beziers. Am fost la reprezentanta de la Montpellier, in mare e ok, dar fara vreun plus. Achizionat Vida-DICE, incerc sa nu-mi prind urechile, pana acum am reusit, multumesc baietilor de pe forum:) .Ce ma depaseste-> mecanicul de cartier pentru info si scule.

Numai bine.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice to meet you! In numai 2 saptamani, am ajuns la concluzia ca nu se merita sa ai Volvo in Franta :( Si tot nu ma las pana nu o facem sa mearga ca tunul. 

Am sunat toate reprezentantele din Ile de France: fara istoricul masinii, nici nu se uita la ea…Ah, ai probleme cu nuj ce ? Poi tre sa desfac tot, sa ma uit, blablabla…Pret: depinde cat stau, gen ma trezesc cu factura de 1000EUR numai pt un diagnostic :))) Ura si la gara! Iar restul mecanicilor, din cati au vazut-o pana acum fiecare ne-a dat un diagnostic diferit, ca sa nu mai spun ca nimeni nu are VIDA…logic, ei sunt cu porcariile alea de Delphi:)) Test de presiune la motor ? Ca si cum as fi cautat acul in carul cu fan :)) Sunt paraleli cu volvo astia aici! Se uita la ea ca la un OZN. 

Ne gandim si noi sa ne achizitionam pe viitor un VIDA, insa mecanica si partea electronica ne cam depasteste. Totusi felicitari daca ai reusit sa-l inveti;)

Daca treci prin Paris vreodata, da-ne un semn...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Las' ca vine Vadimutz acu' in delegatie cu de toate si se rezolva :)

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Il astept ca painea calda, it's our last hope…masina asta tre sa traga:)) Si nu ma las, ca prea mi-a cazut cu tronc si vreau s-o vad ca zboara, chit c-o trimit la pachet in Romania, dar sper sa nu fie cazul. 

Nuj daca o sa va putem multumi baieti Cristi Muresan, Alex, Vadim…baieti de nota 200! 

Aveti in vedere un garaj prin Franta pe viitor...:P

Edited by Coco17
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Coco si Delphi are valori reale si poti vedea anumiti parametrii, dar mai trebuie sa si stii sa-i citesti si sa-i interpretezi. Eu pe langa Vida, am si alte interfete de diagnoza, printre care si Delphi. Am facut comparatii intre rezultate si au fost pe aproape daca nu identice. Doar ca la Delphi nu ai atatea detalii, ca la Vida, dar este un punct de plecare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

te cred, insa tu macar stii sa citesti un tester spre deosebire de alti "mecanici" :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

1000 £ e un pic exagerat, probabil pentru o exprimare mai plastica. Mie mi-au cerut aprox 50 de euro pentru citire coduri, si apoi au "oferit" diagnoza pentru ca am facut reparatia la ei. In schimb pentru Panda, la un garaj de sat, diagnoza 60£ plus "inspectie vizuala" vreo 50, ceea ce e aberant(au dat faliment de cateva luni). De dice si vida nu cred ca stiu mecanicii de pe aici pentru ca delphi le ofera "suficiente informatii" pentru o gama larga de vehicule. Cum bine stim, francezii au ceva probleme cu engleza si informatica, chiar si chestii elementare, deci e mai greu sa ajunga informatii specifice la ei. 

Oricum, informatia din vida ajuta mult pentru DYI, exemplu: azi, am golit apa din filtrul de carburant, nu voia sa porneasca(din cate am inteles nu am pompa de rezervor pentru amorsare), dar cu Info din vida si o pompita de "vidat" sticlele de vin, a mers ca prin minune. ¨Problema e ca acum trebuie sa termin sticlele ca sa nu se rasufle, ceea ce fac in momentul de fata.

Concluzie: multumesc filmelor in engleza, rap-ului si internetului pentru oportunitatile pe care mi le'a oferit. A da...si chinezilor.

P.S. Prin Paris nu ajung prea curand, dar daca din baietii de pe forum ajung prin sudul Frantei ii pot gazdui cu mare placere, sau macar pot oferi un pahar de vin, ca sa nu se rasufle:)

Numai bine.

P.P.S. Vida nu e nevoie sa il "achizitionezi"

Edited by Terrapeutic
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu mi-au cerut 1000EUR insa nu mi-au dat un pret fix pe ora sau pe diagnostic, asa ca riscam sa o las cateva ore, ei sa isi dea seama repede dar la sfarsit imi spun ca au stat juma de zi si face x EUR numai pt identificarea bubei…Am mai patit p'aici, te umfla de nu se poate :(

Asta am observat, abia daca s-a auzit pe la garages de Dice si Vida. Iar cand cei de la Volvo iti spun ca nu prea s-ar baga, ca nu am istoricul masinii si stramba din nas…ce sa le mai spui ? Le-am spus eu ceva in gand:))

Weekend-ul asta cu ajutorul lui Vadim ii vom da de capat. Toate sperantele sunt in el. 

Si noi dam de baut pe malul Senei ;) 

Edited by Coco17

Share this post


Link to post
Share on other sites

:) Locatie pitoreasca. Spor la analize si reparatii. Sper sa'i aflati buba fara prea multi nervi, sa ramana timp de apero'. 

Ca idee, daca tot vin oameni priceputi si pasionati prin Franta, de ce nu organizam si noi o intalnire ca sa mai schimbam ideile?(in ideea in care raspund mai multi romani cu masini Volvo la postul initiat de tine:)  ) Doar zic.

Numai bine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se gaseste ea buba, avion o facem !

Cu mare placere, asa mai schimbam si noi o vorba si experienta;)) 

II asteptam si pe restul;)

Gio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now