ironman

Sfat baterie descarcata

4 posts in this topic

Salutare,

Cum Volvo meu e in service cateva zile, pt deplasarile de rigoare m-am gandit sa re-aduc la viata cealalta masina, batranul Opel Astra F Caravan, din '96. Problema e ca bateria sa e moarta complet.

Povestea e urmatoarea: dupa ce am luat Volvo, din toamna, Opelul sta linistit in spatele blocului. Mergea brici, pornea normal la prima cheie, avea bateria aproape noua, doar de 1-2 ani, timp in care n-a fost prea mult folosita. A stat el acolo cat a stat, dupa cateva luni, nu mai stiu exact cand, dar era iarna, m-am dus sa-i mai dau o cheie. A pornit din prima, fara probleme. am lasat-o pornita, am plimbat-o un pic, toata bune. Dupa alte cateva luni de iarna la fel, la cheie, pornit, plimbat, toate bune.

Dupa alte cateva luni insa, luni de primavara-vara, cald, canicula etc, bateria moarta complet, nu se mai aprinde nici cel mai mic led/beculet.

Sfatul de care am nevoie este: sa iau un redresor sa incarc incarc acumulatorul in casa, sau sa iau un acumulator nou? Mai era varianta cu alta masina, cabluri, etc, dar nu am alta, si nici pe cine sa chem sa ma ajute.

Merci

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iti trebuie obligatoriu un redresor, si inca unul destept care sa-ti incarce complet si corect bateria, cicluri, pulsuri etc.

Dupa aceea poti vedea daca trebuie schimbata bateria sau nu.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inteleg, merci. Si apoi cum anume imi dau seama ca trebuie schimbata? In cazul in care se descarca si trebuie "redresata" din nou intr-un interval foarte scurt de timp? Banuiesc ca in cazul asta n-ar trebui s-o scot pe drumuri altele decat in zona mea, pana nu-s sigur, ca in caz ca moare complet in mers, raman cu ea in drum. Adevarat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adevarat. Sau poti lua un set de cabluri de pornire in portbagaj, ca tot gasesti un roman sa-ti dea curent, sa ajungi acasa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now