Guest Mario_b

Sfat achizitie S60!

16 posts in this topic

Va salut posesori si iubitori de Volvo S60! :D

Am aflat recent de site-ul asta si tare ma bucur, deoarece de ceva vreme imi caut o masina care sa mi se potriveasca!

M-am gandit la Passat, dar deja e ceva comun, apoi la BMW, dar parca sunt prea forjate si incep toti iubitorii de manele sa aiba BMW, Mercedes in nici un caz, Ford nu-mi place, Alfa mi-a lasat gust amar, Renault cu probleme multe, Opel nu vreau, etc...  :D

De mult imi place designul la S60 si doar acum am aflat ca imi pot permite asa masina.

Problema este urmatoarea: nu sunt casatorit, am un salariu in jur de 450e (  :( ), sunt inca student, nu imi pot permite sa dau mai mult de 9000e pe masina!

Am cautat pe net si am gasit destule S60 care s-ar incadra in pretul asta, din 2001-2002.

Acum, mizez ca omul care isi ia VOLVO nu e chiar asa greu la talpa ca cel cu BMW, dar nu se stie..., oricum, daca iau BMW tot de prin anii astia as lua.

Ma intereseaza in primul rand sa te simti in masina asa incat sa nu vrei sa mai iesi din ea...

Nu ma intereseaza sa fuga cu 400km/h, nu vreau sa fie "bling-bling", vreau o masina de om matur, dar care sa ma satisfaca in materie de confort.

Actualmente, am Logan, :(( , si o pastrez ca e luata de mine de noua, stiu ca am intretinut-o cum trebuie, nu am avut probleme cu ea. DAR vreau ALTCEVA, nu mai vreau vibratii, zgomote, pozitie in scaun naspa, ce sa zic, vreau ceva mai rafinat!

Lucrez in domeniul auto, specializarea mea e dezvoltare sisteme hidraulice de franare (EBS), anume fac soft de ABS si ESP ptr multe marci... Pot sa va spun ca lucrand in acest domeniu sunt foarte familiar cu cerintele clientilor (Audi, Porsche, Renault, Alfa, Fiat, etc), si stiu ca AUDI au cele mai severe specificatii ptr produsele noastre, dar nu-mi permit AUDI.

De VOLVO nu stiu ca nu sunt eu responsabil, insa nu cred ca sunt mai prejos...

Lucrez in SIBIU si daca e cineva de aici care m-ar intelege si am fi binevoitor sa ma ia la o tura cu un S60 sa vad si eu cum e, as fi foarte bucuros! :)

Acum va rog sa va scrieti aici o parere ceva, indrumati-ma, nu ma pricep la VOLVO, stiu doar ca arata beton si e cam ce as vrea eu...

Daca imi puteti da si poze cu masinile voastre, ar fi fain, nu ma mai satur sa caut filmulete cu S60 pe youtube si poze pe google... :))

Motorizarea nu ma intereseaza,  doar sa "toarca frumos"!

Oky, nu stiu ce sa mai zic, astept feedback de la voi! :)

Numai bine,

Marius.

Share this post


Link to post
Share on other sites

de cumparat e simplu dar mai urmeaza si intretinerea. adica LOGAN nu e VOLVO (si vrei si S 60 din prima ;D). no ofense dar intretinerea unui S 60 = x 4 LOGAN . spor la "vinatoare" si poate alti posesori de VOLVO sa te ajute mai mult

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, sunt constient de faptul asta, dar omul mai trebuie sa si progreseze in viata, nu?

Astept parerea posesorilor de S60 despre masinile lor... Deci va rog, daca se poate, dati-va cu parerea aici...

Oricum, mersi ptr parerea ta, orice comentariu e apreciat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ce sa-ti spun....

al meu e nou. la confort si la banii dati , n-are rival.

daca vii prin ploiesti te plimb cu masina cit vrei.

dar cred ca nu parerea mea te intereseaza , ci a celor care le au din productia 2001-2002.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca vrei un S60 fara probleme cumpara-ti dupa 2004. Au rezolvate o gramada de probleme fata de modelele mai vechi.

Pana in 2004 sunt urmatoarele probleme generale: "Rulment presiune la cutia de viteze", "Bordul se defecteaza","Tamponul superior motor nu tine", "controlul geometriei variabile a turbinei", "limitatoarele de bracaj", "cotiera fata are probleme"......si mai sunt o gramada.... Doar bordul costa minim 700E  ;D

Motoarele merg bine la toate, nu sunt probleme la ele...Probleme la compresia motorului sunt extrem de rar intalnite. Dar la un Diesel dupa 2004 gasesti o turbina racita cu apa, un management de prelungire a vietii turbinei si valvei EGR mult mai bun, injectoarele au fost modificate, bordul e altfel construit....Etc...

  Parerea mea de posesor S60 D 2002, cumpara-ti dupa 2004. Mai bine mai astepti un pic dar cumperi o masina mai fiabila decat cele pana in 2004. Nu spun ca masinile pana in 2004 au probleme majore, dar toate aceste mici defecte de fabricatie....tu le platesti...si nu e chiar ieftin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da mai, si eu as vrea 2004, dar mi-e imposibil, si asa ma lungesc la bani ptr una din 2001/2002...

Nu trebuie sa fie brici masina, doar sa se simta acea senzatie de masina premium...

Am observat ca sunt foarte putine S60 la mine aici in Sibiu, si chiar in Craiova, de unde provin... Si de fiecare data cand vad un S60 mi se taie respiratia...  :love5:

La revanzare cum sta, se cauta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

O intrebare: cat de silentioase sunt dieselurile, respectiv benzinarele?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fratilor (ma refer la cei care semnaleaza probleme tehnice la S60 pana-n 2004), nu toate S60-urile pana-n 2004 au probleme. Eu am avut noroc cu masinuta mea. O am de un an si jumatate si... n-am avut niciuna din problemele semnalate mai sus. Am schimbat bieletele antiruliu, capetele de bara si placutele de frana. In rest... nimic. Intentionez s-o schimb si imi voi lua tot Volvo. De data aceasta... nou (pentru ca intentionez sa imbatranesc cu ea). S60-ul e o masina sportiva si cu personalitate. Eu ma deplasez des cu masina. Nu m-am simtit in nicio masina ca in asta. Te-ai gandit bine Mario_b. Daca trec prin Sibiu in curand, te voi plimba cu ea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mersi mult ptr raspuns, Emil!

Daca treci prin Sibiu, da-mi un PM si mai vorbim atunci...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca tot vrei opinii, ma bag si eu in seama ;). Eu nu pot spune ca n-am avut probleme, dar sunt de genul: se deschidea portbagajul uneori la pornire(era de la carligul de remorcare, un fir neizolat), nu merge incalzirea la scaunul de la sofer si recent, mai exact acu 2 zile a mirosit a incins ambreiajul(dupa ce o chinuisem eu la demaraje). Cam asta ar fi, nu e nimic in neregula cu bordul, nu am probleme cu suportii motor, etc. Depinde foarte mult de "bulan", in fond iei sh. Ca sa fac o comparatie, am avut o perioada cand regretam passatul 2002 pe care l-am avut. Se intampla cand imi facea probleme portbagajul, si chiar am avut niste dispute cu colegii de aici. Pe aceasta cale imi cer scuze, pt ca am inceput sa-mi revin cu banii dupa ce am luat S60 ;D. Nu schimb decat consumabile si masina sta beton. Are 180 000 km si motorul nu consuma gram de ulei, toarce fff frumos si are viata multa. La passat la 2 luni schimbam role, curele, electroventilatoare, amortizoare, etc. Nu stiu unde ai gasit-o la banii aia, eu am dat 11 000 pe ea si merita fiecare cent. Succes si vei primi, cu siguranta, si alte opinii asemanatoare. Sa gasesti una care "a fost a unei babe"(cum spun geambasii). Adica nechinuita. Bafta!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uita de diesel !  T5-ul e cel mai tare ca raport satisfactii/pret. Motorul de 2319 cm3 e foarte puternic (250Cp  , suta in 6,5 secunde) ,silentios ,usor de intretinut. Fiind un model sportiv pica destul de des suportul superior al motorului (~ 250 Ron) ,iar sistemul de franare trebuie menajat. Eu am S70 T5 ( tot 250 Cp cu resosftare) si in ~7000 km nu am schimbat nimic.Dar a mea are 110.000 km.

Consumul e mai mare dar daca nu te intereseaza nu ezita .Cauta T5-ul!!! Poti merge linistit cu un mediu de ~9 litri la suta sau f. sportiv cu ~12-13 (MEDIU) ,dar vei cobori transpirat din masina. E superba aceasta motorizare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Marian78 Spune-mi si mie te rog unde folosesti 250cp in Romania si care e diferenta dintre 180cp si 250cp pe strazile noastre? Suportul ala se rupe si la Diesel, nu are legatura cu sportivitatea....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un D5 cred ca m-ar avantaja in momentul asta la buzunar, dar inima trage tot spre T5, cum spunea Marian78.

O sa ma decid pe loc ce motorizare vreau, v-am spus ca si diesel si benzinar ma satisfac.

Tot ce vreau este sa gasesc masina in 9000e ca daca apar probleme le rezolv eu...

Mai vazui azi un S60 argintiu la semafor, am ramas cu gura cascata... Era un seria 5 E60 (de-asta nou) langa Volvo si va spun sincer ca arata mai bine Volvo de cat BMW!

Ce sa mai, S60 e o masina superba!

PS: Cei care ati mai fost pe afara si stiti preturile, puteti sa-mi spuneti daca e gasesc masina in banii care-i am eu? Lasand la o parte autoscout si mobile.de, ca nu prea am incredere...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este un S60 langa blocul meu, pe benzina, motor de 2000cmc 180cp L.E. si interior de piele. Pretul e foarte bun (4700E cere pe ea) dar are volan pe dreapta.... :(. Taxa de inmatriculare am inteles ca  este undeva la 800E. Masina am vazut ca apare si pe Autovit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foarte tentant la pretul ala, dar nu vreau volan pe dreapta...

Am vazut ca se invart pe la 8000e din 2001-2002.

In august plec in Germania si stau cateva sapt pe acolo, sper sa gasesc ceva!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now