roco

reVOLVOlutia: Volvo vrea sa produca masina...perfecta

7 posts in this topic

Compania Volvo si-a propus un obiectiv extrem de ambitios, si anume producerea pana in 2020 a unui nou tip de automobil, care sa ii confere soferului siguranta in trafic si care sa comunice cu conducatorul auto, informeaza The Money Channel.

Scopul principal urmarit este desigur reducerea numarul de victime in cazul producerii unor coliziuni rutiere.

"Este o ambitie pe termen lung sa nu mai avem niciun deces si niciun ranit cu masinile Volvo. Si in legatura cu acest lucru avem o singura dorinta: sa cream o masina care sa ii confere siguranta conducatorului auto", a declarat Jan Ivarsson, managerul pentru sanatate si strategie al companiei.

Potrivit reprezentatilor Volvo, daca lucrurile vor merge conform planului, orice sofer si orice pasager ar putea supravietui chiar si celor mai periculoase accidente.

Deocamdata compania testeaza autoturisme intr-un tub rotativ. Procedeul este filmat din mai multe unghiuri, iar specialistii studiaza cum ar fi posibil ca, in viitor, in accidentele adevarate, pasagerii sa nu fie raniti. Reprezentatii Volvo au promis ca masina super-sigura va fi lansata pana in anul 2020.

Volvo vrea sa-si recastige reputatia de lider la categoria masini sigure, dupa ce compania a fost nevoita sa recheme in service modelele XC70 si V70 pentru remedierea unor probleme la sistemul de airbag. Actiunea s-a desfasurat la nivel mondial si a vizat 65.000 de automobile.

In februarie, EIT-Forum Auto a mai rechemat in service peste 80 de mii de automobile S40 si V50 produse in perioada 2004-2006. Decizia a fost luata dupa ce au fost descoperite unele puncte de coroziune la dispozitivul de actionare a pompei de benzina.

post-972-12877847976875_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu stiu cum ar arata un VOLVO care merge cu 150 km/h la un impact frontal cu un TIR cu o viteza de 100 km/h . si nu numai un VOLVO, orice alt automobil. de acord VOLVO produce cele mai sigure masini, dar de aici si pina la ....""Este o ambitie pe termen lung sa nu mai avem niciun deces si niciun ranit cu masinile Volvo. Si in legatura cu acest lucru avem o singura dorinta: sa cream o masina care sa ii confere siguranta conducatorului auto", a declarat Jan Ivarsson, managerul pentru sanatate si strategie al companiei."  e o distanta destul de mare . asteptam cu interes masini si mai sigure decit pina acum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

probabil s-au gindit sa faca ceva scoli de soferi....

95-99% din (ne)siguranta masinii se afla intre volan si bancheta din fata stinga.

restul e doar politica.

(daca siguranta pe drumurile publice ar tine-dar NU tine- de siguranta oferita de masina, atunci, la cite dacii inca mai sint in circulatie, ar trebui sa avem morti la fiecare 3-4 intersectii. as propune tuturor celor care n-au condus o dacie s-o faca cit mai curind. va va invata sa conduceti !)

Share this post


Link to post
Share on other sites
In februarie, EIT-Forum Auto a mai rechemat in service peste 80 de mii de automobile S40 si V50 produse in perioada 2004-2006
.

Bine ar fi daca s-au vandut atatea S40-uri si V50-uri in Romania :))

Cand citezi o sursa nu mai pune de la tine ca nu-i frumos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Compania Volvo si-a propus un obiectiv extrem de ambitios, si anume producerea pana in 2020 a unui nou tip de automobil, care sa ii confere soferului siguranta in trafic si care sa comunice cu conducatorul auto, informeaza The Money Channel....

 

@andy.ro,  am mentionat sursa citata ´´The Money Channel´´ ...vezi mai sus.  :glasses9: Nu mi-am insusit niciodata nimic din ceea ce nu-mi apartine!! Caci se cheama furt! Nu sunt destept...si nici frumos...dar nici hot nu sunt!! Intotdeauna scriu si sursa citata! Asa mi se pare corect!!

P.S.: Nu mai citi printre randuri. Ciao!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gata gata nu sari !  :D

Imi cer scuze ca am sarit la concluzii ...am citit in diagonala si chiar nu am vazut aia si m-am enervat mult prea tare cand am vazut greseala.

Am gasit si articolul pe money channel ... ce sa zic, jurnalisti de 2 lei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now