Sign in to follow this  
Followers 0
Aladin

Volvo 1.8, 1999 - nu porneste !

9 posts in this topic

Salut stimati colegi !

Ieri am reusit sa ma-mproprietaresc cu un Volvo S40 1.8, din 1999. Ok, toate bune si frumoase, am venit cu masina
acasa, am oprit-o, ulterior am vrut s-o pornesc s-o parchez in alta pozitie, insa nu reusesc s-o mai pornesc.
Daca invart de cheie incet, usor, din pozitie in pozitie, imi apar doar martorii de bord, toti luminati, iar electromotorul nu face nimic.
Daca invart de cheie rapid, atunci de fiecare data electromotorul cupleaza si roteste insa doar timp de vreo secunda, nu mai mult, insa motorul tot nu porneste.
Am pus bateria pe redresor, am schimbat-o cu a unui vecin, nimic.

E vreo "chichita" pe care at trebui s-o stiu sau... ?

Multumesc !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verifica masele...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai multe detalii ?

Despre ce mase e vorba ?

Ce-mi atrage atentia, in momentul in care vreau s-o pornesc, este ca, invartind cheia pana in pozitia II, se-aude un fel de piuit de pe sub volan, dinspre inainte (pâca - pâca, pâca - pâca, pâca - pâca), iar un martor de bord, in care apare desenata o sonda lambda, se-aprinde si se stinge intermitent, odata cu acel piuit. La fel se-ntampla si dupa acel scurt moment in care electromotorul are o scurta tendinta de-anvarti motorul. Adica dupa acel scurt moment, incepe sa se-auda acel piuit si sa clipeaca martorul...

Sa aiba vreo legatura cu motivul pentru care nu porneste ?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

In primul rand minusul de la baterie care se lega de caroserie si apoi de cutia de viteze, vezi sa nu fie rupte, slabite, sa nu faca contact bine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema rezolvata, si inca dubios de simplu !

Am desfacut cheia, am scos cipul de la imobilizator, m-am uitat un pic la el (doar ca fapt divers, ca oricum nu stiam sa-i fac nici in fel de analiza), l-am introdus la loc si...surpriza, masina a pornit de la prima cheie.

E posibil, oare, ca scapand cheile jos sa se fi-ntamplat ceva cu acel cip si sa duca la acea eroare ?!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si inca o problema...

In urma cu doua zile am mers cu masina la tara si, taman cu vreo 50 de metri inainte s-ajung acasa am auzit un zgomot puternic ce mi s-a parut ca a venit din spatele masinii, iar primul gand a fost ca am facut pana, desi zgomotul a fost mai puternic decat un cauciuc intepat, insa nu la fel de puternic precum un rateu, de fapt, sunt convins ca n-a fost un rateu.

Am oprit (mai eram cu doua persoane in masina), ne-am uitat la toate rotile insa erau in regula, totusi, cand am repus masina in miscare, a-nceput sa se-auda ca un "flencanit/cloncanit" de pe sub masina. Inclusiv acest zgomot suna ca si cum masina a facut pana, este ritmic (nu se-aude neregulat), in functie de viteza masinii, adica daca accelerez si maresc usor viteza, creste si ritmul "cloncanitului". Cu motorul pornit, dar masina oprita, nu se-aude nimic.

De mers, merge in continuare, n-am probleme cu directia, cu acceleratia, cu forta de tractiune/cuplul. Nici nu se-aude din interior, ci doar din exterior, sau cu geamurile coborate si este localizat pe undeva pe sub masina.

Inca mai am treaba pe la tara astfel ca n-am ajuns la nici un service, totusi, inainte sa merg, as dori si niste pareri, sa nu-mi spuna aia ca trebuie schimbata juma' de masina.

Multumesc !

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei, hai c-am avansat cu diagnosticul, cu ajutorul unui amic mai cunoscator decat mine intr-ale masinilor.

Zgomotul acela ciudat, mentionat mai sus, vine de la ambreiaj, in momentul in care apas ambreiajul, dispare si zgomotul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0