Pufi

Sfaturi achiziționare V60

6 posts in this topic

Hello,

Sunt noua pe forum întrucât nu dețin încă un Volvo, însă doresc sa-mi achiziționez unul nou de la un dealer si cea mai buna oferta primită (care depaseste oricum  bugetul propus) a fost pentru un V60 Business Edition cu motorizare D2 MT6, 120 CP, euro6.

Nu am mers încă la drive test, însă mi-ar fi de folos câteva păreri pertinente înainte de a merge mai departe cu aceasta achiziție.

Mentionez ca, jn alegerea modelului am pornit de la principiilen1/siguranța 2/ capacitate portbagaj 3/spațiu in habitaclu pt familie (2 copii in scaune cu isofix). Masina o vom folosi cca 80% urban.

Va mulțumesc mult!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am omis sa Menționez faptul ca îndoielile mele sunt vis -a-vis de motorizarea care pare cam slaba si faptul ca atinge 100km in 11.5 sec; din fisa tehnica pare cam "puturoasa" si Îmi e puțin teama la Depășiri ...am totuși 2 copii la bord!

Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna sa fie!  Sincer , sa ai copii si sa iti consideri masina ca nu ar fi capabila de  anume depasiri este tare nu stiu cum. Mersul mai tifnos ,la limita  este pentru cei tineri ,libertini si fara familie , din cite stiu asa din vasta mea experienta de viata.

Este o masina sigura  si  potrivita pentru o familie.:)

 

Edited by 1984

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna,

Sfatul meu ar fi sa cumperi o masina rulata, eventual tot de la un dealer. Gasesti masini impecabile, tinere si nerulate care beneficiaza de aceleasi conditii de garantie cu masinile noi. Avantajul ar fi al tau, economisesti ceva bani sau 'cresti' motor/optiuni. V60-ul este pe sfarsit de productie ca model, prin 2018 ar trebui sa fie anuntat inlocuitorul, urmand sa se vanda din 2019, lucru care ar trebui sa-ti mai aduca putin discount.

Din experienta de posesor de S60 (care este un V60 sedan, nu exista prea multe diferente intre cele doua) iti pot garanta ca un motor de 12o caluti / 270 nm cuplu este insuficient pentru atata caroserie. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, 

MT6 nu te ajuta deloc in oras - orienteaza-te spre AT6 / AT8. Dotarile sunt OK. Motorul de asemenea - spui ca mergi 80% din timp in oras - este un motor perfect pentru oras. In cei 20% din timp in afara orasului te descurci foarte bine cu D2 - la depasiri conteaza cuplul nu CP - CP te ajuta la viteza maxima. ATAT. Iar cuplul care este pe D2 este arhisuficient pentru depasiri cu 2 copii si cutie pe masina si cu portbagajul plin. 

 

Edited by maverick

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poti lua linistit D2 VEA, fiind un motor modern se poate duce linistit la 150 cp sau 177 cp cu optimizare Rica . 

Am condus D2 VEA pe V40 si e mult mai rapid in realitate fata de 1.6 D2 . 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now