SilviuVolvoS40

miros de benzina

4 posts in this topic

salutare.sunt nou pe forum dar am folosit multe din sfaturile de aici si mereu am rezolvat problema.acuma am o noua problema la care nu am gasit raspuns deaceea apelez la voi.

Detin un volvo s40 din 2001 1.8 benzina.Azi in mersul meu de batranel,la o intersectie am redus prea mult si eram in viteza a doua si binenteles ca am omorat motorul...nu ma intrebati cum ca nici eu nu stiu.am pornit iar si...sa aprins beculetu de la check engine,am plecat mai departe, m-am intors acasa...beculetul aprins...acasa am scos o borna de la baterie...am lasat cateva secunde,am pus la loc si pac...spiridusul masini a rezolvat problema,sa stins beculetu.masina se comporta lafel,toate bune si frumoase,nimic diferit fata de inainte.in portbagaj aveam o sticla de benzina de 2 litri care era pt a doua masina si o aveam de vreo saptamanada nu mirosea,azi ,dupa intamplare,cat am lasat masina acasa vreo doua ore cand am urcat iar in ea,un miros de benzina puternic,inauntru.dau sa pornesc...cam puturoasa la pornire..adica a pornit mai greu oleaca fata de obicei.am zis ca e de la bidonu ala ca aveam o vesta reflectorizanta langa bidon si mirosea si aia dar nu prea tare.binenteles ca am scos benzina din masina,am mai facut ceva plimbari,nu mai miroseea in masina,am parcato iar iar dupa vreo ora intru..acelasi miros puternic de benzina,dar numai in interior,nu si afara sau cand e pornita sau cand pun contactu.acum,ca e mai rece am fost sa ii dau iar o cheie,a luato sfert fara probleme dar lafel,miros de benzina belea.am ridicat si bancheta din spate sa ma uit la rezervor acolo unde e pompa,curat ca lacrima,nu umezeala pe nicaieri in masina si totusi miroase.posibil ca atunci cand mi-a murit motoru sa se fii intamplat ceva?precizez ca atunci cand mi-a murit motoru a si boncanit de doua ori...cred ca toba a lovit de caroserie.nu cred ca toba ar fii lovit ceva conducte ca mi se pare putin riscant sa lasi conducte de combustibil in zona tobei de esapament dar .... exista fel si fel de ingineri.posibil sa fie de la bidonu de benzina din portbagaj?sunt umpic suparat ca dupa ce ca te chinuie astia cu inscrisu si te tine cate 3 luni sa inscrii o masina,de parca faci acte la vreo nava spatiala si ai nevoie de aprobari de la toate ministerele posibile,se mai strica si jucaria.astept raspunsuri daca aveti idee ce ar putea fii.va multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uneori vântul iti poate juca feste si sa-ti bage gazele in habitaclu. Mirosul de benzina se manifesta in orice pozitie ai parca masina? Daca da, atunci e posibil sa ai o pierdere pe undeva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verifica cu un chibrit

Oare cat curaj sa ai cand vezi ca miroase evident a benzina sa ma dai cateva ture cu masina,incingi esapamentul si ...

Verifica furtune,rampa injectoare,traseul intre rezerzor si motor,cel mai probabil iti baga mrosul pe gurile de ventilatie si de asta il simti mai pregnant in interior.

Banuiesc ca stii sa faci o diferenta intre un miros de benzina ce provine din portbagaj de la o sticla de plastic(benzina nu se tine in sticla de plastic)si care a umezit o vesta/mocheta si un miros ce vine de la o pierdere de benzina.

Daca tot nu gasesti buba - nu uita de chibrit!

Sent from my iPhone using Tapatalk

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am avut o situatie asemanatoare la un motor de 2 litri. Am cautat intr-un AutoData cauzele posibile si printre primele cauze cu referire la "smell gas" era sonda de apa. Am inlocuit sonda de apa de langa termostat, rezolvat problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now