Radian

Inca o problema de abs

1 post in this topic

Buna seara. Vehiculul in cauza este un volvo s80 din 2004 2.4i 125 kw cu DSTC si cutie automata

Problema a inceput intermitent, odata la cateva zile apoi zilnic si ulterior non stop.

Mesajul "brake failure stop safely" fara abs, cruise control, controlul tractiunii si distanta parcursa.

Dupa o incercare de reparatie intr-un service in Bucuresti (care a esuat) nici macar diagnoza nu se mai conecta la bcm.

Asta e am zis ca o sa cumpar alta din dezmembrari. Ghinionul a facut ca prima sa fie defecta. Am mers asa cu masina vreo 3 luni nu i-am mai dat importanta erorii.

Cu cateva zile in urma am simtit ca o "lovitura" in masina si cutia de viteze a inceput sa schimbe treptele de viteza foarte violent, inclusiv de pe liber in drive sau reverse. Am oprit motorul am asteptat vreo 10 min,  am pornit totul ok timp de vreo 3km, dupa care a revenit problema ce schimbatul vitezelor. Am incercat din nou a doua zi si la fel, initial totul ok dupa vreo 4-5 km iar probleme cu schimbatul vitezelor., si uitasem sa mentionez ca atunci cand se intampla asta bordul se stinge complet cu toate ca motorul functioneaza iar daca era sa opresc la semafor pleca foarte greu de pe loc. Curios ce se intampla cu transmisia am pus diagnoza, nici o eroare dar ciudat era ca verificam niste parametri in timp real, ma interesa temperatura uleiului care era ok vreo 40 de grade dar in schimb am gasit ceva de genu "vehicle speed 160km/h" cu toate ca eram oprit.

Dupa multe investigatii am invatat ca pe masina mea nu pot sa pun un bcm din dezmembrari fiind el si functional ca nu il va recunoaste masina. Cu bcm-ul defect imi aveam pe ecm A02F si 940C ca si erori. Am mai luat un bcm din dezmembrari care aparent functiona, l-am inlocuit si minune au disparut erorile din bord. Becul de ABS si cel cu semnul exclamarii sau stins, totul parea ca functioneaza doar ca acum aveam un mesaj ANTI-SKID SERVICE REQUIRED. Am conectat diagnoza, pe ecm nici o eroare. Am putut sa ma conectez pe bcm de data asta si am gasit urmatoarele erori:

-0076 (la asta ma asteptam) Module configuration failure 

-0090 Lateral accelerometer signal fault

-0115 Comunication CAN bus

-0148 Module configuration failure 

Apoi am intrat si pe tcm sa vad ce se mai intamplasi pe acolo, temperatura ulei ok, "vehicle speed 0km/h" deci totul pare in ordine. Toate aceste verificari le-am facut cu motorul pornit, dupa ce am strans diagnoza si am mai pierdut un pic timpul vreo 25 de min in total vroiam sa ies la un test cu ea cand din nou tot bordul sa stins, Am oprit imediat motorul de frica sa nu se strice ceva mai mult. 

Dupa cateva forumuri citite si cateva clipuri pe youtube am vazut ca daca as muta eprom-ul din modulul original in cel din dezmembrari totul ar functiona normal, am un prieten lucreaza la o firma (ei construies module pentru diverse intrebuinatari si au tot ce le trebuie sa lipeasca si dezlipeasca chip-uri) doar ca eu trebuie sa ii arat exact ce sa mute, ei nu se pricep la auto sau e mai simplu sa fiu eu vinovat daca nu o sa mearga.

As vrea sa-mi spune-ti mai exact pe un modul 8671224 care ar fi epromul ca sa nu dezlipim altceva.(Eu am o banuiala dar inca o parere nu strica)

Daca a mai incercat cineva metoda asta si a functionat da-ti de veste. 

Oare problema cu schimbatul vitezelor este din cauza bcm-ului?

Multumesc 

IMG_20171128_093756.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now