Sign in to follow this  
Followers 0
Guest OvidiuDanut

Vreau S40!

7 posts in this topic

Salutare si bine v-am gasit!

De vreo 2 saptamani m-am decis sa-mi schimb masina, un Cielo; dar in trecut am avut si BMW 320i 150Cp si VW Passat 1,9Tdi 101CP. Volvo nu am condus niciodata. Astazi am mers in Vitan pentru a-mi face o perspectiva vizand in principal urmatoarele: Golf V, Passat, Octavia, BMW E46 si poate Volvo;) Am trecut pe la cateva exemplare din fiecare cat de cat mai apropiate de ceea ce vroiam eu si le-am incercat, urcat in ele, analizat pornit motor, etc. Ce am incercat: Audi A4 2005, Golf V, Passat 2006, BMW E46, BMW E90 si 2x Volvo S40 (singurele care erau pe acolo); Octavia am lasat-o pt ca oricum e pe acelasi calapod cu Audi/VW.

Concluzii:

Nu o sa fac acum comparatii exhaustive si chiar de as face nu ar fi pertinente pentru ca nu pot spune ca sunt un mare cunoascator in materie. In genere vreau de la o masina sa aiba un compromis optim intre putere/caracter sportiv , confort si securitate. Vreau sa spun ca inainte subestimam confortul insa dupa ce am mers vreo 2 ani cu un Passat 2002, subit factorul confort a urcat in rangul cerintelor mele. Eu ma asteptam de la noile modele A4/VW/Golf la un confort mai ridicat fata de cele din 2000-2002, insa spre surprinderea mea toate sunt fabricate cam la aceleasi standarde, slabe din punctul meu de vedere; nu sunt ergonomice deloc. Asa ca am eliminat Audi/VW/Golf pe criteriul asta.

Mai departe au ramas in cursa BMW si Volvo. Fata de E46 pot sa spun raspicat ca S40 are o calitate a finisajelor superioara lasandu-mi impresia ca este cu o clasa peste E46, dar parca si toate sunt imbinate cu mai mult gust, au o estetica deosebita. In ce priveste motorul, o fi 2.0D 136 CP mai micut cu 14 CP decat cel al bimmerului dar cu siguranta are un sunet mult mai rafinat si mai discret. Asta plus faptul ca E46 au cam toti de la mic la mare , m-a determinat sa tai in final si bimmerul de pe lista, cu toate ca si bimmerul are un loc aparte in inima mea, insa cel pe benzina;)

E90-ul 320D 163Cp l-am verificat putin doar de dragul comparatiei, nu pot da acum 18-19 mii pe masina. Insa pot sa spun ca desi mai confortabil decat celelate, totusi a fost sub S40. Motorul nu mai tin minte exact cum suna, probabil de la tulburarea provicata de pierderea portofelului cu absolut toate actele mele. Dar nu va speriati, 15 minute mai tarziu l-am gasit. Unde? Intr-un S40 alb in care ma suisem, imi cazuse din buzunar;)

Ok, cred ca v-ati dat seama pana acum ca VREAU S40. In Vitan nu am gasit ceva acceptabil. Acela alb era jumulit rau , iar cela negru, desi impecabil in exterior, era tocit rau pe interior, peste tot:(

Ideea este asa. Eu o sa fac aprox. 5000km an (maxim), asa ca m-ar coafa si o benzinara puternica, chiar pana la T5 daca se gaseste asa ceva in max 15000 de euro. Practic o sa caut cel mai bine intretinut S40 posibil cu motorizarea minima de 2.0D 136CP.

Am auzit ca in Suedia as putea gasi ce vreau. Voi ce stiti? Aveti ceva cunostinte legate de achizitionarea unui Volvo din Suedia? Orice informatii mi-ar fi de folos:)

Mersi!

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minute mai tarziu l-am gasit. Unde? Intr-un S40 alb in care ma suisem, imi cazuse din buzunar;)

:D :D Acela a fost un "semn" !!!  ;D ;D ;D ;D ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

M-am razgandit. O sa caut un S60. Mi se pare cel putin din poze mult mai confortabil decat S40-ul iar finisajele par de asemenea superioare. O sa ma duc in Suedia. Problema e ca acolo sunt cam numai benzinare. Cred ca o sa ma pricopsesc cu un 2.5T din 2004 asa. O fi bine, o fi rau:D

Cam asa ceva m-a incantat:

http://www.blocket.se/vi/16689591.htm?ca=11_s

Prin conversie , este la un pret de aprox.:11500 euro.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut....permite-mi sa te sacai un pic.....fa un testdrive cu un v70.....doar asa de comparatie....si ca sa stii cum nu vor fi niciodata celelalte masini.... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut....permite-mi sa te sacai un pic.....fa un testdrive cu un v70.....doar asa de comparatie....si ca sa stii cum nu vor fi niciodata celelalte masini.... ;)

Cand voi ajunge in Suedia poate fac. BTW care celalate masini? ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0