cubic

probleme ... am nevoie de un raspuns

12 posts in this topic

salutare sunt posesorul unui  volvo xc70 , acum o luna a aparut o problema la masina ... pur si simplu nu mai pornea sau nu se accelera , am fost la un service si dupa ce au analizat situatia masinii m-au pus sa cumpar pedala de acceleratie ... asa arata la calc. ca ar fi stricat la masina . Am comandat pedala din Suedia ... mi-a venit intr-o saptamana si ceva, am inlocuit-o si masina parea a se misca bine dar surpriza ... avea aceleasi ''sintome'' . am fost din nou cu ea la service si dupa un test mi s-a spus ca ar fi clapeta de acceleratie de vina si ca trebuie sa cumpar . am cautat pe net si am dat pe acest forum de ceva ... si anume ca trebuie sa o curat..... am apelat la un ''specialist'' si am curata clapeta . Masina pleca si merge dar la pornire parca nu merge ceva la ea ... daca ai fi la mine in masina la pornire ai avea parerea ca merge in 4 pistoane... habar nu am ce mai are ... unde locuiesc eu nu am dat de cineva care sa-mi zica concret ce are masina ... si am impresia ca cei de la sevice sunt =0  cu ce tine de volvo (carpaci). am rugamintea la dumneavoastra daca , cineva din cei care citesc acest mesaj sau care au habar de ce ar avea masina mea sa-mi raspunda pe acest forum sau pe adresa mea de email yyalexxx@yahoo.com . Va multumesc anticipat si astept raspuns!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu ma pricep la XC70 dar ma intreb ce IQ poate avea persoana/mecanicul care te pune sa schimbi pedala pentru problema reclamata de tine... cred ca undeva intre 40-60. Adica undeva intre cretin si imbecil; conform clasificarii oficiale a coeficientului de inteligenta din USA... care, Doamne iarta-ma, nu par f inteligenti.  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu unul am mers pe mana lor ..... calculatorul asa a aratat , ei mi-au zis sa schimb pedala apoi clapeta...... si sincer nu i'mi permit sa cumpar clapeta... dar totusi astept un raspuns din partea unui om care totusi stie ce  are masina mea .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este problema FOARTE cunoscuta cea cu pedala de acceleratie la XC70-uri, si nu, nu avea IQ-ul mic mecanicul. Insa din cate stiu (Shpeedy poate sa ne spuna mai multe), exista campanii de rechemari in service pentru aceasta problema, deoarece este defect de fabricatie ! Pelicula de carbon care lucreaza ca un potentiometru in momentul in care apesi pedala de acceleratie se toceste in timp, si da nastere la schimbari anormale de viteza pe cutiile automate si socuri in mers la cutiile manuale.

Si da, poate fi si clapeta, care reactioneaza haotic la comanda pedalei de acceleratie si in timp se poate strica (e un motoras pas cu pas acolo care are o durata micsorata de viata daca tot e frecat du-te vino din cauza semnalului parazit din pedala).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut ..... am vazut un raspuns de la Midnight Caller  si iti' multumesc ca ai incercat sa explici cate ceva ... sincer m-ai pus pe ganduri.... masina inca are momente bune si momente rele . Ai idee cam ce as' putea sa fac in momentul de fata? Tin la masina mea si nu vreau sa o pierd ... m'a gandise'm si la varianta sa o vand numai  ca ,momentan nu pot investii in clapeta de acceleratie atatia bani ( am ineteles ca este in jur de 2600 RON), nu pot investii in ceva in care nu am certitudinea ca acel lucru schimbat v'a modifoica definitiv comportamentul masinii' . Daca cineva i-mi poate da un raspuns mai concret sau sa vina cu o idee ar fi excelent. astept raspunsurile voastre . Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut .Ma numesc MARIUS BIRAU si am un S80 cu care am avut aceiasi problema.

Am gasit insa pedala de acceleratie cu tot cu reostat la Ausburg la preul de 7 mil lei.

Am montat-o singur si acum este ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

salutare .... dupa aproape 4 luni in care am stat cu masina pe dreapta si am cumparat tot ce mi' s'a spus ca nu am bun pe masina ( adica clapeta de acceleratie si pedala ) acum aflu ca defapt calculatorul nu poate citi nu le vede.mentionez ca, clapeta si pedala sunt noi si masina este moarta din cauza  calculatorului care nu le poate citi . cum fac  o restartare de calculator ,rog cunascatorii sa-mi spuna si mie ..... multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu pot spune decat ca te compatimesc,nu dispera!~ Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

sal , parerea mea e ca tre sa te duci la reprezentanta la volvo si sa ti faca o constatare .....nu costa o avere si macar asa stii exact care e problema ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

voi incerca eu sa-ti raspund la intrebari, dar pentru asta am nevoie de mai multe informatii: ce tip de XC70 ai? ce tip de motor? benzina sau motorina? si, in cazul in care este necesar, de unde esti?

M.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@cubic este normal sa nu-ti mearga clapeta de acceleratie, nu este un obiect Plug&Play, trebuie facuta codare la Volvo ca sa-ti recunoasca noua clapeta. Nu mai merge la diverse serviceuri de cartier, mergi numai la reprezentanta, numai acolo o sa gasesti raspunsuri corecte la problemele tale .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now