Sign in to follow this  
Followers 0
Marius982

Oglinda șofer “data peste cap”

4 posts in this topic

Salutare tuturor! 
 

Zilele trecute am găsit mașina cu oglinda care pare sa fi fost data peste cap, pe partea șoferului. Mașina are oglinzi rabatabile electric, dar am dezactivat plierea automata la încuiatul mașinii pentru ca știu de problemele ce pot apărea in timp. Practic, cel mai probabil a fost forțat mecanismul și acum se mișcă liberă atât pe axa orizontala, cât și pe cea verticala (vertical nu e chiar de tot liberă, pare ținuta totuși de ceva fire probabil, dar se poate mobiliza oricum). 
Ce părere aveți, oare exista cumva un sistem de siguranță in caz de fortare sau e compromis mecanismul? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, 

Activeaza din nou plierea electrica si vezi daca funtioneaza motorasele - e firesc sa se intample asa - sa se dea peste cap tocmai pentru a nu rupe oglinda. Daca ar fi un mecanism de siguranta in caz de fortare ar duce exact la ruperea oglinzii cu totul. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am rezolvat problema. Am urmărit câteva clipuri pe YouTube pentru a-mi face o idee despre mecanism (de ex: https://youtu.be/3eM03R3Z76Y). 
Pe scurt: oglinda se fixează de caroserie pe o bucata clilindrica de metal, care are o scobitura pe tot diametrul ei, la aprox 1-1.5 cm de vârf. Ca sa stea fixa, este împinsă in jos de un arc, care la rândul lui -pentru a rămâne in tensiune și a ține oglinda fixată- este securizat de o siguranță (+șaibă) ce intră in scobitura respectiva. Am atasat doua poze, dar din cauza șaibei care e sub siguranța ce tine arcul in tensiune nu se poate observa arcul. 
Se pare ca la oglinda mea a mai fost umblat întrucât siguranța (se observa in poza, are forma literei “C”) este diferită fata de ce am văzut in clipurile de pe net. Rezolvarea a constat practic in comprimarea arcului, atașarea șaibei + fixarea lui cu acea siguranța in scobitura respectiva. 

398B12E9-E164-4D57-B7F0-56A9A6627FB0.jpeg

69E12A7E-9809-477E-9F48-C419707D6689.jpeg

Edited by Marius982
3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super, bine ca ai rezolvat - sunt sigur ca va fi util si pentru alti colegi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0