GeorgeGeorge

Problemă manetă fază lungă

7 posts in this topic

Salut, am o problema la un Volvo S40 din 2001,in legătura cu maneta pentru semnalizare și faza lunga. Problema asta am avut-o mereu și credeam ca e din cauza manetei, semnalizarea funcționează perfect normal dar când vreau sa folosesc faza lunga nu vrea sa rămân blocată pe faza lunga, efectiv da un flash și gata revine in poziția inițială, mi-am cumpărat o alta maneta pe care am schimbat-o și tot nu funcționează, exact la fel, da flash-uri dar nu rămâne blocată maneta pe faza lunga, o fi ceva truc la montarea manetei? Sau doar am eu ghinion și am cumpărat încă o maneta stricata …..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate fi ceva din CEM-ul masinii.Atit cit este el ,adica relee si cite ceva discrete active si pasive.

Nu faci decit sa dai cda catre CEM atunci cind actionezi maneta. Eu asa stiu si cel putin asa este la modelele mai noi unde CEM-ul este mai "stufos" ,electronic vorbind.

Am eu unul de la autoturismul meu,(dauna economica),MY 2004.

Edited by Vvolvo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Astăzi am schimbat cem-ul , eu aveam nevoie de unul cu terminația finala 210 dar am primit un CEM gratuit de pe o masina de Anglia ce nu are terminația de cod 210 dar am zis ca încerc sa văd de merge, bineinteles fără rezultat, toate merg bine cu excepția la faza lunga ce merge dar nu rămâne blocată trebuie sa o țin eu mereu de maneta , nu stiu cum sa fac, am găsit un cem pe cod la 300 de lei la noi in ro dar mi se pare cam scump….. pe eBay e 60 de euro cu transport tot in 300 și cva de lei ajung, sper totuși sa existe și alta varianta …..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probabil ca are cine te ajuta sau sfatui ,insa mai comentez urmatoarele:

Daca faza scurta functioneaza  cind actionezi blocul de lumini pe poz. 2  si avind schimbata  maneta de lumini ,nu ramine decit ca atunci cind dai la " masa " pui intrarea in CEM care intern comuta un releu care mentine cda si astfel ai faza lunga.Vezi si releu de faruri  ca trebuie sa existe si asta ,daca nu gresesc.

300lei  este scump un CEM dar ce te faci daca nu ai avea faza scurta  ori ceata ,proiectoare!!Preturile se mai negociaza insa nu vorbesc ce vind altii si valoarea in sine a piesei .Un 2001, 2.0t generatia intii pusa la punct ,ingrijita poate  ajunge la 1900-2300E ,deci ..

Pina la urma daca urmaresti schemele ,CEM ,panou sigurante si  relee trebuie sa ajungi la o concluzie.

Eu am avut decit 1an si putin acest autoturism v40/2004  si mergind brici nu m-am bagat in el , sa il fac cobai ,mai ales ca este putin raspindit,fiind benzinar,Asta vis a vis de al "visa" electronic vorbind.

 

 

Edited by Vvolvo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am desfacut eu o maneta de lumini deoarece nu imi semnaliza, trebuia sa tin de maneta pentru a o face si chiar a iesit fum din ea la un moment dat, daca problema ta nu este electrica te sfatuiesc sa desfaci plasticele din spatele volanului, scoti mufele din stanga si doar scoti maneta de semnalizare, nu ai absolut nici o problema sa o desfaci, este tinuta in 4 clips-uri si in momentul in care o vei desface vei gasi cateva cleme inauntru.

Poate ai ceva rupt acolo sau ceva ce nu sta la locul lui, poti sa cureti un pic chestiile alea pe acolo si sa ungi mecanismul si poate va merge.

Timp de desfacere 10 minute.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, astăzi am schimbat CEM-ul, mi-am luat SH de pe o alta masina cu terminația corecta , cu proiectoare efectiv bibelou….și tot nu merge …..”operatie reușită, pacient decedat” cred ca Ii dau foc, nu mai stiu ce sa fac, am schimbat maneta, doua Cem-URI, nu mai stiu efectiv ce sa mai încerc , merge faza lunga doar dacă țin de maneta …..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gata baietii, am reparat problema, am dat jos maneta originala, am desfăcut-o piesa cu piesa, am curățat lichidul de ungere ce semăna cu vaselina la piesele de plastic din interior , am curățat tot cu spray de contact , le-am asamblat, le-am montat înapoi și merge impecabil cu maneta originala, am cumpărat maneta și 2 cem-uri degeaba, toată problema a fost de la oxidarea pinilor și a contactului din interiorul manetei.

A fost migaleală dar a meritat. 
ps: am doua cem-uri de vânzare =)).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now