2 posts in this topic

Salut! 
Am un Volvo V50 2.0D 136cp din 2006. Recent am mers la mecanic sa schimbe articulatiile si mecanica. Printre care si Planetarele. Masina mea a avut cutia de viteze schimbata. Mecanicul care mi-a schimbat cutia a zis ca a pus din dezmembrari tot cutie de Volvo. Problema este ca planetara de pe partea dreapta nu intra in cutie cum trebuie si imi curge uleiul din cutie. Asta fiind si problema care a dus la schimbarea cutiei acum 2 ani. Piesele sunt comandate originale de pe Unix. Am schimbat simering, suport planetara si brida.

A mai intalnit cineva problema aceasta? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bună ziua,

De ce s-a schimbat cutia dacă planetara nu intra în cutie? Ce anume v-a dus la concluzia că ar fi de vină cutia de vireze? 

Problema dvs. este distanța dintre suportul intermediar, cel cu rulment și cutie, cel mai probabil este deplasat, accident sau exploatare necorespunzătoare.

Dar totuși dacă suportul este deplasat către dreapta, planetara ar trebui să fie forțată intre bridă si fuzetă. Dacă nu prindeți axul planetar în lagărul intermediar, axul intră bine in cutia de viteze? Dacă da si autoturimul nu trage stânga/dreapta și nu uzează anvelopele neuniform, repoziționați lagărul intermediar sau mergeți cu axul planetar la un strungar să alezeze/strunjească axul la cota rulmentului mai mult, să permită înaintarea acestuia către burful axului planetar.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now