Sign in to follow this  
Followers 0
dragosATH

Problema pornire.

6 posts in this topic

Bună seara!

Sunt posesorul unui volvo xc60, 2015, d5 awd, 162 KW, import Germania, având 165 k km.

În ultimele 3 luni am mai făcut, cam de 3, 4 ori , sa nu pornească la prima apăsare de start. Dar a pornit de la a 2 a apăsare. Acum 3 zile a pornit la a 4a încercare. Bun. Și ieri nu a mai vrut deloc. Când apăs start se aude zgomotul ca ar da sa pornească, dar nimic. Lumini am, radio am, ac am, elicea se invarte. Am încercat cu a 2a cheie. Nimic. Am scos borna. Lăsat 1 minut. Nimic. Pus curent de la alta masina. Aici fiind o priblema ca borna minus este neaccesibile. Am pus plusul la plus și minusul de caroserie. Nimic. Am chemat asistenta. L-am dus la un service autorizat Bosch (în Botoșani, unde am făcut revizia). Când l-au dat jos de pe platforma, a pornit fără probleme. L-au pus pe tester și nu are erori. Au zis ca mai desfac câte ceva sa verifice. Gen bateria. Nu au găsit nimic. Au zis sa îl iau ca nu are nimic. L-am mai lăsat pana mâine sa îl mai pornească ei din când în când sa vadă dacă face la fel. 

Acum apare întrebarea. Ce ar trebui sa fac? Sa merg la Iași la reprezentanta? 

Va mulțumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca nu se aude demarorul când apeși start atunci acolo este problema. E posibil sa fie murdar și să se blocheze. Atunci când nu învârte lovestel cu o coada de matura și încearcă să pornești. 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Revin cu update.

Demarorul se aude.

A fost pornit toată ziua și a pornit normal.

I s-a măsurat, testat bateria și alternatorul și au dat ok.

La ora 16 am fost sa-l iau. Am întrat în supermarket și când am ieșit din supermarket, nu a mai pornit, asta in jurul orei 17:30. Pe la ora 20 a fost cineva la masina și a pornit normal. A mers aprox 2 km pana la el acasa unde a oprit masina. Și iarăși nu a mai vrut sa pornească.

Am sa vad mâine ce mai zic băieții de la service. Dacă nu au ideii, am sa fac o vizita la reprezentanta volvo iasi.

Va salut.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce sa iti zic, decit sa te bucuri de achizitie !:)

Insa sincer vorbind sint toate ciurucurile(unele ,tehnic vorbind ,fiindca estetic arata dumnezeieste)  la vinzare  din Germania  cind vine vorba  ,diesel.. 

Un asemenea model de peste 7 ani cu un rulaj asa mic  a avut ceva in timp ,asa la drept vorbind ori are foarte mult rulaj concret ,real. Spun acestea fiindca trebuie sa fii foarte atent cum ti se manageriaza defectul in cauza,  aleator zic eu , in viitor

Cind ceva nu este clar si concret  incep problemele. Cu cit ai probleme si astea aleatorii esti un buzunar deschis ..:).

 Auto pe tester ,probleme de contact  ,cablaj etc  (mai cu seama daca auto a mai si stationat) vezi si tu istoric anterior cit de cit.

Generalitati ce ar trebui sa le iei in calcul.

Edited by Vvolvo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va salut! 

Mulțumesc pentru sugestii.

Am vrut sa merg la reprezentanta, dar nu a pornit. Întâmplător m-am întâlnit cu un tovarăș care a făcut multi ani Germania pe bus. A fost amabil și s-a uitat puțin. A bătut ușor cu cheia în bobina electromotorului și a pornit. Am dus-o la service în Botoșani și i-am anunțat ce am găsit. Au desfacut și au găsit un cărbune terminat. L-au înlocuit și nu mai sunt probleme.

Drumuri bune sa aveți și sa ne ferească Bunutul de probleme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tot juniorul (cu coada de mătură) a știut ce are. Mașinile astea sunt fascinante...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0