Guest Drysk

Pe drumurile tarii

4 posts in this topic

Noi avem drumuri, si cred ca niciodata nu vom putea sa le numim strazi, sosele, sau intr-un alt mod mai civilizat.

Asadar, deplasandu-ma pe DRUMURILE noastre cu masinuta, am incercat sa merg din Cluj pana in Brasov, insa pe varianta de ocolire a orasului Tg. Mures, din Ungheni in dreapta spre Acatari, la KM 5 in localitatea Ilieni, pe un obositor drum bombardat de providenta, nesemnalizat prin mila Domnului, am dat peste o groapa perfecta care incepea cu o panta perfida la capatul careia se afla un "zid" care nu iarta. La 60 km/h rezultatul a fost jeanta fata praf, jeanta spate praf (jante aliaj BBS). Deocamdata astept inlocuirea lor, pentru a putea sa vad ce mai e praf pe la suspensii sau in alte parti.

PS. m-a incercat un sentiment de culpabilitate teribil in momentul in care stateam in intuneric pe marginea drumului cu 2 jante zdrobite, invinovatindu-ma de neatentie, prostie si alte cele, insa vreau sa le multumesc celor doi soferi care au venit, unul la 3 minute dupa mine, iar urmatorul la 15 minute dupa mine, si au oprit pe dreapta in spatele meu, fiecare dintre ei cu cate doua jante dreapta fata spate, in aceasi situatie ca si mine, in aceasi groapa pe acelasi DRUM. Imi pare rau pentru neajunsul lor, dar m-au ajutat sa imi dau seama (nu ca nu as fi stiut) inca o data unde traim si de ce am in suflet dorinta emigrarii de atata amar de vreme.

pentru restu, multa bafta, pe drumurile noastre e nevoie...

Share this post


Link to post
Share on other sites

    Poti sa-ti recuperezi paguba dand in judecata administratorul sectorului de drum respectiv. Costuri : timp pierdut, nervi, si alte d-astea... Rezultate: mari sanse de a-ti recupera banii.

    Daca ai CASCO, e treaba lor:

    "Cum procedăm când dăm în gropi

    Pentru ca juristul unei firme de asigurări să cheme Primăria în instanÅ£ă pentru recuperarea daunelor trebuie să aibă în mână un dosar foarte bine întocmit. Pentu ca producerea daunei să nu fie contestată, ÅŸoferul trebuie să anunÅ£e societatea de asigurări despre producerea incidentului în termen de 48 de ore. Va fi despăgubit doar dacă are asigurare CASCO. Expertiza specialistului este foarte importantă, la fel ca ÅŸi o poză a gropii sau a carosabilului din cauza căruia s-a produs evenimentul. Proprietarul automobilului avariat îÅŸi primeÅŸte banii, iar mai departe societatea de asigurare se luptă cu Primăria. Toate aceste dovezi sunt apoi înaintate instanÅ£ei, juristul bazându-se pe două acte normative. "ÃŽn astfel de cazuri se invocă OrdonanÅ£a de UrgenÅ£ă 195/2002, în care se spune că administraÅ£ia are obligaÅ£ia de a menÅ£ine ÅŸoselele într-o stare bună, ÅŸi Legea Asigurărilor care ne dă dreptul de a ne îndrepta către cei vinovaÅ£i de producerea incidentului, alÅ£ii decât asiguraÅ£ii", spune Anca Alexa, juristul Omniasig Sibiu.

Cele cinci procese intentate de societăÅ£ile de asigurări Primăriei deschid calea ÅŸi altor litigii de acest gen. Poate că în acest fel administraÅ£ia locală va fi ÅŸi mai preocupată de plombe ÅŸi asfaltări cum dă colÅ£ul ierbii."

                Sursa : www.sibianulonline.ro/saptamanal/primaria-data-in-judecata-din-cauza- gropilor-2527565 - 93k

    Daca n-ai, atunci: http://www.cotidianul.ro/primariile_platesc_despagubiri_pentru_masinile_rupte_in_gropi-36037.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe tronsonul de strada de care zici, am patit si eu acelasi lucru. Doar ca era ora 22 si aveam viteza cam 100, si datorita franarii am intrat doar cu roata din fata.

Fiind ora tarzie si nu am gasit nici o vulcanizare, am mers cu roata de rezerva (aia de zici ca-i pt. bicicleta la cat e de groasa) pana in Brasov, cam 150km cu viteza de 70km/h. Cred ca am fumat un pachet de tigari.

Dar macar cauciucul e inca bun, geanta  trebuie schimbata dar cand o sa fie bani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am avut si eu evenimente pe drumurile tarii, dar chiar asa... multumesc lui Dumnezeu ca m-a ferit. Cred ca pot fi fericit ca am probleme doar la bucse si altele din acea zona.

Dar oare dragii nostri parlamentari si guvernanti nu-si strica si ei masinile? Eu cred ca de aia le schimba la fiecare mandat de 4 ani, caci de la revolutie incoace nu a fost un mandat sa nu aud ca au nevoie de masini noi. Ce bine ca avem sa le dam si lor ceva din „malaiul†nostru.

Apropo, ati mai vazut vreun panou cu mesajul „AICI sunt banii dumnavostra†pe undeva prin tara?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now