Sign in to follow this  
Followers 0
Guest eddie

ajutor!

5 posts in this topic

am avut un accident usor, cu vreo trei saptamani in urma. adica m-a lovit un tip din spate, si m-a zgaltait un pic. de atunci am o problema tare ciudata. de cate ori pornesc motorul, la rece, dar nu doar la rece, am probleme cu o gramada de chestii electrice la bord. adica vreo 5-7 minute nu imi pornesc decat luminile de pozitie, fazele scurta si lunga deloc, nu imi merge sistemul audio, nu imi merge sistemul de climatizare, mi se aprind beculetele de la bord care imi indica faptul ca SRS-ul si ABS-ul nu merg (si ABS-ul chiar nu merge, ca l-am incercat), si repet, doar dupa ce am fost lovit. de pornit pornesc ele de capul lor, dupa cateva minute, din senin. ma trezesc doar ca mi se aprind luminile si imi porneste muzica. a, ce era mai important, e un 440 benzina 1,6 '93. la service se uitau toti la mine ca broasca la sudura si habar n-aveau ce sa ii faca. daca vreunul dintre voi stie ce sa ii fac, sau sa ii faca altii mai priceputi, dati-mi si mie un semn, ca dimineata turbez de frig pana imi pornesc toate cele.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca pina la busitura a mers totul pe ea bine, inseamna ca e defect electric 100% cauzat de accident.  Poate ti s-a taiat sau scurtcircuitat vreun cablu sau mai multe, vreo tabla a sfasiat izolatiile firelor si da ceva la masa... Ia-o incet si incearca sa vezi pe unde ai manunchi de fire in spatele masinii (traseul lor), scoate ornamente, bara, plasticuri, etc pina ajungi la fire si urmareste-le daca sint intregi (vorbesc doar de partea spate unde ai fost lovit-momentan, de aici trebuie sa incepi). E munca migaloasa si enervanta, dar asta iti va sugera orice electrician auto. Uita-te si dupa punctele de MASA a masinii, acele cabluri metalice care se "leaga" in diferite puncte de caroserie...Papuci iesiti, mufe...

Exista vreun moment de stabilizare a simptomelor descrise de tine - dupa un anumit timp de la pornirea motorului sau totul ramine haotic ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

dupa ce trece un timp de 5-10 minute de stat in masina cu motorul pornit, dintr-o data pornesc toate, si merg fara absolut nicio problema. partea interesanta e ca masina a fost lovita in spate, bara s-a facut praf si fusta spate s-a indoit. azi m-am uitat la firele care trec prin zona, si totul e in regula. nu se pune problema sa porneasca atunci cand motorul e cald. daca merg cu masina toata ziua, si opresc motorul, dupa 5 minute de oprire am exact aceeasi problema. habar n-am ce poate fi, insa aiurea sigur e.

Share this post


Link to post
Share on other sites

urca masina pe o rampa si uita-te si pe dedesubt la filtrul de combustibil, furtunele de la pompa, fire...de la accidentul in SPATE ti se trage beleaua, ca inainte mergea bine.

Ti-am spus ca e greu de depistat, poate sa fie de la contactele oxidate ale unui releu pina la computerul masinii care de la soc nu mai sta bine in soclu...tind sa cred ca e de la electrica, nu de la combustibil, dupa tot ce-mi zici...Rabdare, o sa gasesti defectul...mai ia un electrician pe linga tine, poate in 2 descoperiti mai usor...

Bafta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pentru inceput...incearca sa deconectezi mufele de la stopuri, lampa numar si vezi daca face tot asa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0