rechi

soricei in usa

8 posts in this topic

hai salut

de cateva zile am inceput sa aud sunete ciudate in portierele fata si spate dreapta. stie cineva cum se dau jos plasticele de la usa? eu m-am uitat dar nu am avut curajul sa umblu.

a mai avut cineva problema asta. se aude in momentul cand treci peste o denivelare. nu este un sunet mecanic, poate sunt plasticele.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zgomotul provenea din usa dreapta fata unde motorasul electric pt ridicarea geamului avea un mic joc. asa ca i-am pus o bucata de burete intre motoras si tabla de la usa iar acum totul este ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut!am si eu aceeasi problema si as dori daca poti sa-mi spui mai detaliat cum ai rezolvat-o,adica cum ai ajuns la motoras.multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut!am si eu aceeasi problema si as dori daca poti sa-mi spui mai detaliat cum ai rezolvat-o,adica cum ai ajuns la motoras.multumesc

dai fata de portiera jos

intai dai jos o bucata de plastic de acolo de unde bagi mana la portiera, desfaci 2 suruburi si apoi tragi usor de margini

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am si eu de gand sa dau fetele de usi jos sa investighez ce au saracele mele difuzoare ca fasaie si se infunda la volume mici, cele de bass, credca s-a dus suspensia lor datorita vibratiilor si socurilor verticale cauzate de GROPILE PUBLICE.

Partea buna e ca se pot reconditiona la specialisti.

Am testat cu un CD special pt testat boxe de masina si am descoperit ca cel din usa dreapta fata si cel din stanga spate au probleme.

La volume peste 15% deja forta magentica e destul de mare incat sa n use mai blocheze bobina si merg super dar sunt consitent ca nu merg cum trebuie, chiar sunt curios cum ar merge cand sunt in stare OK ca toata lumea imi aduce complimente.

In fine ce voiam sa zic e ca voi face poze si ghid de dat fete de usi jos cand voi face operatiunea, numai ca nu am timp acum, posibil dupa intrunire.

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut

masina mea e model 2009

in primul rand ai nevoie de o rigla de plasic pe care o sa o folosesti pt a nu zgaria usa si ornamentul de la manerul usii.

cu rigla ridici ornamenul de la maner-- partea metalica de unde tragi de usa sa o inchizi--

odata indepartat acesta vei vedea unu sau 2 suruburi care se prind de usa pe care le scoti.

apoi incepi sa desprinzi clipsurile de plastic cu care e prinsa fata de usa de usa , cred ca sunt 6 sau 8 toate, ai grija sa nu le rupi sunt foarte sensibile. introdu rigla intre fata de usa si usa cat mai aproape de clips si incepe sa indepartezi fata de usa pana cand ai sa vezi ca respectivul clips a iesit din usa. incepe cu parte din spate a usii, continua cu partea inferioara a usii si termina cu partea din fata a usii.

cand ai terminat de indepartat toate clipsurile de pe fata de usa, deconecteaza firul ce alimenteaza geamurile electrice, oglinda si inchiderea centralizata, acesta se afla in manerul usii. apoi scoate martorul de usa incuiata descuiata din orificiul prezent in fata de usa--partea superioara dreapta-- si apoi incepe sa ridici usor fata de usa care mai este prinsa in cateva gidaje  de plastic la partea superioara -- incepi din partea din spate catre fata--. o sa te jeneze un pic ornamentul interior al oglinzii laterale dar cu rabdare reusesti.

cand ai indepartat fata de usa ai sa vezi cat de aerisit e locul unde vrei sa lucrezi.

operatiunea de montaj e la fel dar in sens invers.

mai intai pozitionezi fata de usa pe ghidajele de plastic superioare apoi o apesi in jos pana cand vine pe pozitie.

conectezi firele electrice si aranzezi martorul de usa inchcuiata descuiata in orificiul de pe fata de usa, dupa care incepi sa bati usor cu pumnul exact peste clipsurile de plastic pt a intra in locasurile lor pt a se fixa de usa.

apoi insurubezi surubul --sau cele 2 suruburi nu imi mai aduc aminte exact dar ai sa vezi tu la fata locului -- din manerul usii dupa care pui la loc ornamentul de la manerul usii.

iti doresc succes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vreau sa dau azi fata de usa jos sa verific difuzoarele, oare cum sa fac sa nu dea eroare ca eu vreau sa bag cheia in contact sa dau drumul la muzica, am inteles ca exista ceva conectori pe acolo care se dau jos cum ar fi panou de la geamurile electrice si martorul, ma gandesc ca daca le conectez inainte sa dau drumul la muzica e ok, nu va comenta nimic avand in vedere ca tot ce e electric e la locul lui.

Voi incerca, si voi reveni cu detalii si sper si cu un ghid DIY.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now