• Announcements

• Shpeedy

Accesare forum - CAPTCHA   10/20/2025

Buna ziua,  In ultima perioada toti ne-am confruntat cu o noua 'provocare' si anume introducerea unor CAPTCHA (prin BunkerWeb) la accesare forumului. Din pacate nu este o optiune introdusa de noi ci un upgrade realizat de catre colegii de la hosting, fara insa acordul nostru. Ne cerem scuze pentru toate neplacerile create si incercam ca in cel mai scurt timp sa inlaturam acest pas complet nenecesar.   Va multumim pentru intelegere, Echipa Volvo Club Romania
BogdanG

Consum aberant de mare XC70 D5@163Cp

86 posts in this topic

E "decat" de croaziera! La Cluj avem 3 benzi pe sens doar pe bulevarde cu sens unic! :laughing7:

1 person likes this

In Bucuresti avem 3 benzi pe sens doar pe Kiseleff, ca pe restul bulevardelor sunt masini parcate si raman doar 2 benzi sau una si in unele cazuri doar linia de tramvai :D

8.5% este consumul mediu dat de producator dar conteaza cat ai mers afara si cat ai mers in oras, daca ai mers numai 10% urban atunci e multisor .

Eu unul nu sunt deloc multumit de consum pt ca un XC90 D5 EURO4 consuma 11% urban, adica mai putin decat scot acum cu XC70-ul .

XC70 este un derivat al V70, nu poate fi comparata cu XC90; acesta din urma,probabil, a fost gandita si pentru depasirea limitarilor intampinate la transformarea unui combi intr-un combi crossover. Unu-i E4 altul este E3, iar amandoua merg cu motorina romaneasca...

Pana la urma, nu-i asa, XC70 are multe alte lucruri frumoase ce merita savurate, povestite, nu consumul!

Eu tot sunt suparat pe consum la XC70 :D

Cred ca ma apuc de ecotuning la D5 .

Consum V70 2005 d5 163 cp MT pe ultmii 16300 km pe bord 4.9 l/100km viteza medie 60 km/h. Real 6.2L/100km

Aici se discuta de consum la XC70 nu la V70 iar consumul din bord este o inchipuire nu unul real .

Am vazut ce se discuta, stiu sa citesc, am facut doar o paralela cu V70

V70-ul este mai usor si are tractiune fata, este normal sa consume mai putin .

1 person likes this

Dupa 12300km avem consum de 8,4%; in ultimii 4000km am trecut la anvelope de vara (Nokian I30), iar consumul in perioada asta este de 8.31%.

Mi se întâmplă ceva... frumos cu XC70-ul! Zici că întinereşte, 1003km cu un plin de motorină, majoritatea exterior, 100-150km prin oras. Astă vară, în acelaşi regim, 6,7-6,8%.

421300km, d5 automat awd, anvelope all season, ulei 5w30 Castrol, motorină standard Petrom. 

Chiar ca intinereste :D 

La XC70-ul de serviciu am reusit un consum mediu de 10% . 90% urban, eu zic ca e bine fara de 12% cat avea celalalt .