kalyyyyyy

Improvizatie de inlocuire a valvei auxiliare de aer

3 posts in this topic

Este vorba de o valva ce face parte din sistemul de injectie de la 360 si daca nu ma insel de la toate sistemele de injectie l-jetronic si le-jetronic mai vechi (variantele cele mai noi preluau rolul acelei valve din calculator si timpul de deschidere al injectoarelor).

Rolul valvei este unul simplu, si anume de a mari relantiul in timpul pornirilor la rece. Pozitionarea este printr-o tubulatura paralela cu clapeta de acceleratie, ca dealtfel si reglajul relantiului.

Functionare: cand motorul este pornit curentul trece prin releu si energizeaza aceasta sonda , mai exact energizeaza un fel de rezistenta din sonda care incalzeste o pastila de ceara ce misca treptat valva.Dupa cateva minute de la pornire(depinde de model cate minute)valva este inchisa iar aerul nu mai trece decat prin locul unde exista clapeta de acceleratie, astfel scazind turatia. Fiind bazat pe o capsula de ceara, la un moment dat valva nu o sa mai functioneze, piesa de schimb costind aproximativ 3 milioane.

Ce am facut eu este sa scot valva si sa pun in locul ei un robinet ce poate fi controlat din interiorul masinii. Intamplator robinetul este tot de la un volvo 360, deci carcotasii nu pot spune ca nu am folosit piese originale volvo :) .Deasemenea intamplator marimea furtunelor este similara, desi ale mele erau intarite si au crapat asa ca am fost nevoit sa fac adaptari .

Restul puteti vedea in poze.

post-2131-12877862804678_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bine ca i-ai dat de cap. Sincer, 3 milioane pentru dracia aia...no way. De banii aia mai bine schimbi un pivot, o bucsa.

Imi place ca poti baga un amator in ceata- motorul este cu injectie multipunct dar ai si cablu de soc    ;D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si imi era si dor de socul manual :)

Am uitat sa spun ca daca cineva vrea sa faca acelasi lucru sa fie atent la tubulatura, sa nu traga aer fals, nu de alta dar acel aer fals ar strica amestecul aer\benzina deja masurat de debitmetru .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now