papi

martor luminos "service light"

9 posts in this topic

Salutare..de cateva zile mi s-a aprins in bord martorul "service light". Sta aprins max 1-2 min de la pornire, apoi dispare. Revizia am facut-o acum o luna,inainte de termen si de nr de kilometri,schimbat tot. Stiu k acest martor din bord se aprinde pt a anunta efectuarea reviziei. La revizia anterioara, acest martor luminos mi s-a aprins tot asa mai tarziu dupa efectuarea reviz., facuta la fel mai devreme. Cum memoreaza calc-ul in vederea alarmarii: in functie de data sau..?Se poate sa fie altceva, se mai aprinde si pt alte cazuri ? Nu l-am resetat inca, astept un punct de vedere. mc anticipat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acest bec nu se reseteaza el singur daca ii faci revizia. Trebuie resetat din calculator si programat (tot din calculator) sa se aprinda cand ii vine vremea.

Cred ca aici este problema.

Din cate stiu eu este doar un reminder ca trebuie sa faci revizia.

Dar data trecuta cu l-ai facut sa se stinga?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aceasta e procedura de resetare a indicatorului de "SERVICE" :

1). Se pune contactul pe pozitia "I"

2). Se apasa si se TINE apasat butonul de resetat kilometrii partiali

3). Se pune cheia in pozitia II tinand butonul apasat (pana se aprinde bordul si indicatoarele de pe bord, dar nu sa porneasca motorul)

4). Se tine in continuare apasat butonul 30 de secunde sau pana incepe sa clipeasca indicatorul de SERVICE

5). Se lasa butonul si se va auzi un bip.

6), Se pune contactul pe 0.

7). Se porneste motorul. Indicatorul trebuie sa dispara.

Sursa : Midnight Caller :D

P.S:Sper sa mearga si la tine

Share this post


Link to post
Share on other sites

danutzzz : mc, stiu procedura de resetare, tot de aici de pe forum, de la Midnight Caller  :D.    popicu :stiu ca nu se reseteaza singur. data trecuta eu l-am resetat dupa procedura afisata pe forum.chestia e ca nu mai retin exact cand a fost asta. de aceea eram curiois, oare sa poata indica/avertiza si altceva? ai zis ca trebuie programat din calculator .cum faci asta? adica eu am resetat si a disparut martorul, nu s-a mai aprins pana acum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Resetarea din calculator se face la service odata cu programarea urmatorului avertisment/revizii (10.000 km). Banuiesc ca daca se reseteaza manual va indica urmatoarea revizie dupa timp, adica un an. Nu cred ca se va aprinde dupa 10.000 km deoarece intervalele de timp la revizii variaza de la tara la tara, la noi la 10.000, la altii la 15.000 km.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Popicu, resetarea la service mi-au facut-o exact asa cum scrie si pe forum..deci nu vad cum sa programeze ei ceva-cumva. Revizia eu o fac la 15.000, asa mi-au spus si cei de la service. oricum, mc mult pt raspunsuri, atat tie cat si lui danutzzz.  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu trebuie neaparat calculator pentru a-l reseta, ca se poate si din calculator e altceva, e mai comod decat operatiunea cu butoanele dar e aceeasi.

Nu trebuie programat nimic, e un simplu timer care se aprinde la un interval de kilometrii sau timp stabilit din fabrica in functie de piata destinata si da intradevar se poate modifica acest interval cu ajutorul calculatorului, dar nu cu orice ciuruc de tester chinezesc cum au majoritatea service-urilor din coltul strazii.

Calculatorul e de fapt un dispozitiv de programare.

Bafta

Share this post


Link to post
Share on other sites

salutare, am incercat si eu sa resetez becul de service si nu merge, oare nu fac eu ceva cum trebuie sau mai exista si altceva ce trebuie facut, poate ma ajuta cineva si pe mine cu un sfat,

mutumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca masina e pana in 2000, nu se poate decat cu tester :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now