Sign in to follow this  
Followers 0
Guest florian417

ajutor..zgomot la motor

11 posts in this topic

nu prea am multi km pt nu merg deloc prin oras( numai ca sa ies din el ) si masina are pauze de 2 -3 saptamini cind sta degeaba si de vreo 2 zile se aude un zgomot subtire la motor care creste odata cu turatia , indifrent de cutia de viteze sau ambreiaj sau AC ,  ca si cum ar fi un rulment pe la electromotor ...are 97000km din 2001 benzina...si sint speriat si disperat... oare ce o fi ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este cam standard la Volvo acest zgomot :P

Cauzele sunt :

- pompa servo directie

- compresor AC

- alternator

- rola distributie

- curea accesorii

De obicei acest zgomot se aude la rece, cum se incalzeste motorul nu mai face. Dupa un timp insa zgomotul devine permanent si se modifica in intensitate o data cu turatia motorului.

La mine acel zgomot era de la rulmentul ambreiajului de la AC insa mai multi mesteri priceputi au zis ca e de la alternator pt ca de la pompa de servo nu se auzea (ziceau ei) . Zis si facut, am cautat pe net o firma care schimba rulmentul de la alternator, am cautat mai multe informatii despre ei si am plecat intracolo.

Dupa 4 h alternatorul arata ca nou, 250 RON a costat operatia si a inclus sablarea alternatorului, schimbarea rulmentilor (2 buc) au mai schimbat o bucsa si au curatat periile . Dupa remontare zgomotul a ramas, concluzia, nu e de acolo .

Dupa aceasta experienta am mers in alta parte sa-mi rezolv problema cu rulmentul de la AC, rezolvat si aia, liniste totala, bucurie mare, acum insa iar face, acum e de la distributie. O sa o fac si pe aia dar nu foarte curand .

Deci concluzia este ca nu poti merge la fix pe defect, sunt atat de multe parti in miscare acolo incat nu-ti poti da seama, oricum un merster destept poate sa faca o chestie inteligenta si sa scoata cureaua de accesorii, daca tot se aude zgomotul inseamna ca e de la distributie, daca nu mai face atunci e de la AC, servo sau alternator .

Simplu nu :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am descoperit si eu problema asta de curand si m.am cam speriat...noroc ca am citit postul lui Bogdan si m.am mai linistit putin.. Eu lasasem masina la service sa o porneasca ala de dimineatza pentru ca a naibii de 3 ori am fost si chiar cand intram in service nu se mai auzea.. deja ma credea nebun mecanicul. Acum insa am luat.o de acolo si am decis sa mai astept putin sa vad cum evolueaza problema ( nici mecanicul nu stie sigur de unde e zgomotul, banuieste k e de la rumlentul AC ) Eu insa as mai avea o intrebare pt voi, in curand o sa vin in romania cu masina si o sa fac vreo 4000 de km, daca plec cu zgomotul asta ce risc am ? O sa ii fac o revizie generala inainte dar in caz ca nu voi rezolva problema cu zgomotul ce imi recomandati, sa plec asa sau sa o duc in service sa o faca ? multumesc 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai daca este de la AC trebuie sa se auda mai tare cand pornesti ACul, la mine asa facea dar pana sa-mi dau seama muuuulti bani am mai cheltuit :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am fost iar la service Otopeni si dupa ce a venit un mecanic specialist a ascultat zgomotul si cica a scos cureaua de accesorii si nu s-a mai auzit ... adica e de la fulia magnetica ce se cupleaza la AC care tre schimbata ... cica a mai fost la cineva aceeasi problema, numai ca era f uzata ... eu i-am contrazis cu faptul ca se aude constant tare indiferent daca e pornit oprit AC si cica nu am dreptate si tre schimbata ... care costa 16mil si vreo 3 mil manopera.

Am plecat gindidu-ma ca erau bune si masinile fara aer conditionat . Oare ce sa fac ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai simplu te duci la GES Service si schimbi rulmentul la compresorul AC, costa max 600 RON toata operatiunea cu tot cu freon schimbat .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si poate reusesc sa faca treaba buna de data asta - magarii aia cu aere de inventatori ai apei calde. Ca eu tot suparat sint pe ei. Mai tii minte Bogdane cum mi-au spus :"masina asta dom`le e facuta pentru clima nordica, nu face fata in bucuresti AC-ul de pe ea". Pfffhhhai la gara cu ei !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiu mai Florine dar din pacate sunt singurii care pot schimba rulmentul la AC, altii ma puneau sa cumpar tot ambreiajul si este al dracu de scump sau mai exista posibilitatea sa iau un compresor de la dezmembrari dar daca avea ambreiajul cu probleme ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am rezolvat problema zgomotului ciudat la motor..... o rola intinzatoare era varza... de acolo se auzea , plus un cilindru hidraulic care impinge sau nu stiu ce face pe la role care era defect, scapa mult ulei, cureaua de distributie o aveam tocata pe o parte, ma mir cum nu s.a rupt  ??? Solutie kit distributie nou care m.a costat 200 E ,cilindrul hidraulic l.am luat de la service.ul volvo 80 E plus manopera care mecanicul zice k sunt 3 ore X 25 E/ora. 200+80+75= 355 E .... Si acum urmeaza bomba, dupa ce a terminat de pus tot, pornim masina si soc... alt zgomot, aproape identic ca celalalt. Solutie.. rulmentul de la alternator. Inca 2 ore de manopera plus 20 E rulmentul ala = 75 E.. Total reparatie 430 E :( .... Acum merge ceas dar mai am de rezolvat problema cu rulmentul de la ambreaj, dar asta probabil o sa il fac cand voi schimba tot kitul. Bafta

Share this post


Link to post
Share on other sites

stai linistit ca vor mai aparea si alte probleme, nu te entuziasma prea tare! bine ca nu s-a rupt cureaua de distributie, ai avut noroc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tare astalaugh.gif

La orice Volvo S60/V70/S80/XC90 la pornirea motorului este actionat si compresorul de A/C pt cateva secunde .

Edited by Bogdan G
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0