Sign in to follow this  
Followers 0
Guest florisa

ETS...martoru din bord imi ramane aprin si masina nu`mi se mai tureaza

2 posts in this topic

salutare la toata lumea....de cateva luni am un volvo v70 xc awd 2435 cm si numai probleme am cu el...mi se aprinde un martor la bord cu ETS, iar cand ii aprins nu mi se tureaza mai mult de 2500 rot/min iar puterea ii scade semnificativ....din cand in cand mi se porneste fara sa mai ramana aprins ETS`u si atunfi functioneaza la parametrii normali....

saptamana trecuta mi`am cumparat baterie...si cand am pus`o sus mi`a pornit fara ETS si se comporta normal,iar dupa o satamana nu`mi mai porneste ca mi`a luat tot curentu din baterie si am constatat ca`mi incarca cu 1 mai putin decat ii normal(adica imi incarca cu 13) si am ajuns la concluzia ca daca bateria mi un pik descarcata mi se aprinde ETS`u si`mi face figuri....numa mai stiu pe cineva care are o masina la fel si lui ii porneste fara sa`i ramana ets`u pornit chiar daca ii bateria mai descarcata....

ce poate fi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

salutare. Voi incerca sa fiu cit mai explicit.

1) Nu putea sa ti se intimple astea din cauza ETM-ului:  "ia tot curentu din baterie si am constatat ca`mi incarca cu 1 mai putin decat ii normal". Verifica tot ce tine de alimentare - cabluri oxidate/contacte/papuci, tensiunea de incarcare a alternatorului, tresele de masa ale masinii la caroserie (punctele de masa), baterie sulfatata sau scurtcircuit la vreun element, etc.

2) au fost RECALL-uri la service, rechemari in service, pentru masinutza ta :

    *  TSB #155 -- ELECTRONIC THROTTLE SYSTEM SOFTWARE UPGRADE. * ID #10019595

    *  TSB #149 -- ELECTRONIC THROTTLE MODULE (ETM) EXTENDED WARRANTY. * ID #10019591

ETS (Electronic Throttle System) e un defect destul de grav, masina trebuie pusa pe un tester cit mai repede pentru a-i scoate eventualele coduri de eroare.

Din acest sistem face parte ETM (Electronic Throttle Module), MAF(Mass Air Flow) si TPS (Throttle Position Sensor), deci una poate influenta alta.

ETM-ul se poate curata cu grija. Apoi poate trebuie facut un upgrade de soft, mai ales ca exista pe lista de RECALL (la noi la reprezentanta nu stiu daca o sa-ti faca pe gratis ceva...incearca totusi, resoftare doar ei fac deocamdata)

3) Daca ai transmisie manuala, uita-te sub pedala de ambreiaj - e acolo un senzor CPS (Clutch Pedal Sensor), uneori au fost reportate erori ale ETS-ului din cauza acestui senzor. Oricum , trebuie sa ai coduri de eroare stocate in ECU (calculator).

Ar fi grozav (si mai ieftin) daca ai gasi pe alt posesor de V70 xc, sa incerci sa schimbi piesele (ce ti le-am scris/ingrosat mai sus)cu ale lui.

Userul Speedy de pe forum iti poate da mai multe amanunte - si el are aceeasi masina, parca. Si tester.

Multa bafta si rabdare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0