m_robi1331

Ajutooor!!!

15 posts in this topic

Salutare!

De data asta chiar am facut-o.

Cred ca am primul si unicul Volvo V40 coupe cu doua usi din istoria automobilismului  ;D

De ce spun asta? - de azi ambele portiere din spate sunt blocate. Totul a inceput saptamana trecuta, cand usa spate stanga s-a blocat, nu l-am mai putut deschide, astazi a urmat si usa din partea dreapta.  :-\

Cand dau din telecomanda sau butonul de pe bord se aude click-ul ala ce face centralizata la toate usile, mai mult se si ridica cam pana la jumatate chestia aia - tumburusul, dar nu-l pot ridica pana la capat nici cu forta.

Am incercat de toate, din exterior, din interior, am incercat sa-l fortez putin, sa trag de tumburusul cand dau din telecomanda, dar degeaba.

Chestia e ca numai eu si prietena mea folosim masina si portierele din spate sunt rar folosite. Am citit ca din cauza temperaturii scazute se mai poate intampla, acum chiar nu pot sa car masina sus in apartament sa se incalzeasca  :P.

Cata o data se mai deschide, o data din 100 sau chiar 1000.

As incerca sa scot fata de usa, dar chiar daca reusesc nu stiu la ce sa ma uit-unde sa pun mana, poate trebuie uns ceva undeva...

Sper ca citeste si Horia aceste randuri, fiind fosta lui masina poate a mai patit asa ceva si are niste solutii.

Astept si ideile voastre - oricum, pana nu remediez problema macar am um conbi-coupe  ;D.

Numai bine!

Share this post


Link to post
Share on other sites

si din interior? daca tragi de manerul de deschis usa din interior nu se ridica?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu, din pacate nu se deschide nici din interior. Degeaba trag de maner. Si chiar asta e problema, nu stiu cum o sa scot fata de usa cu usa inchisa ...  :-\

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am patit si eu o faza de genul...

La mine demult nu se deschid usile spate din interior... ori e o defectiune, ori a umblat cineva la mecanism intentionat...

Odata m-am jucat cu protectia pentru copii de la usile din spate... e situata pe usa undeva deasupra (sau sub incuietoare... nu mai retin exact) si s-au blocat definitiv usile.

La fel ca tine, nu am mai putut sa deschid usile spate sub nici o forma. Am apelat la o carte de vizita plastifiata careia i-am facut un fel de cioc... si cu aia am deblocat protectia buclucasa... dupa ceva chin bineinteles. Iti trebuie ceva destul de tare ca sa poate debloca tumburusul dar si f flexibil ca sa poata ajunge acolo.

Ca sa dai jos fetele de usi, trebuie sa demontezi partile laterale ale banchetei... umerii din stanga si dreapta... si tot ce ar mai putea bloca fata de usa sa vina spre interiorul masinii cand o dai jos.

Bafta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mersi Adi!

Nu cred ca protectia pentru copii ii de vina, nu am umblat la el...

M-am documentat din Vadis si in weekend o sa incerc sa demontez fata de usa, poate reusesc ceva.

Mersi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca punea protevtia ptr copii usile nu se deschideau din interior dar din exterior trebuie sa se deschida normal deci nu cred ca e asta ! trebuie sa te duci la un electrician care e mai priceput sa iti dea fetele de usi jos sa vada care e treaba pe la tine prin portiere prea mult nu cred ca poate sa te jupoaie la lovele dupa care spunene si noua ce sa facem in caz ca patim ca tine ;D :bounce:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Astazi am reusit sa deschid usa dreapta, dar numai din interior, si trebuie sa trag cu putina forta de maner ca sa se deschisa. In momentul cand trag de maner tumburusul vine sus de tot si se deschide usa. Am observat ca nici de inchis nu se inchide intodeauna, mai ales dupa ce il deschid din interior.

Si inca ceva, cred ca strange ceva, am incercat sa dau din telecomanda de mai multe ori pe butonul de deschidere si am observat ca in anumite cazuri tumburusul usor de la butonat la butonat urca si invers coboara.

In weekend am sa incerc sa rezolv de unul singur, daca nu reusesc apelez la un specialist. Revin cu detalii.

Numai bine!

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu ai nici un prieten electrician ?? Sfatul meu nu te baga sa nu strici altceva pe acolo!! Cum crezi tu e masina ta !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sincer, prieten electrician care sa se pricepe la electronica masinii nu prea am.

Nu vreau sa ma bag in ceea ce nu cunosc, vreau doar sa arunc o privire, poate e o problema banala, ieri dupa ce am studiat vadisul am deja idee despre ce este in spatele fetei de usi.

Nu ar fi prima mea interventie, pana acum am demontat de unul singur barele din fata si spate, diferite elemente de bord si interior, am schimbat beculetele de la clima, etc. ... sper sa nu stric nimica  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Succes! Spune-ne si noue ce solutie gasesti.intrucat si la mine dreapta spate face figuri,iar tot ce am facut a fost sa apas si sa tin apasat pe butonul de la telecomanda sau pe cel de la usile din fata si se ridica tamburucul si se deschidea usa. Incearca si tu! Astept vesti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu am patit la fel cu usa dr. spate.Poate din cauza frigului ptr. ca s-a intamplat dimineata.Eu am tras in sus si s-a deblocat.Daca descoperi ceva scrie sa nu stricam ceva fortand.Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut. Eu am aceiasi problema la usa dreapta spate. De multe ori, cand actionez inchiderea centralizata, siguranta nu urca decat jumatate de cursa, si de cateva ori am descoperit ca usa ramanea deschisa. M-am ambitionat intr-o zi (care mai era si cu soare) si am dat jos fata de usa. Cei care va pricepeti sa nu ma intrebati cum am reusit sa scot acea siguranta de pe axul manerului de la macara, ca nu am sa va spun niciodata  ::)

Ideea e ca am pigulit intreg mecanismul, am uns frumos peste tot, am gadilat si motorasul, am avut grija sa asez innapoi fata de usa in asa fel incat sa ma asigur ca angrenajul nu atinge nicaieri si nu este impiedicat in nici un fel sa functioneze corect. Si....la fel.

Concluzia mea a fost ca in alta zi cu soare prin borseta, o sa schimb motorasul. Pana atunci, ca sa fiu sigur, de fiecare data cand cobor din masina ma intind si actionez manual siguranta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mersi dr_skepsys!

Ai dat jos mecanismul de pe usa sau la-i curatat si uns montata pe usa?

Manerul de macara nu e o problema, am toate geamurile electrice  ;D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu am demontat mecanismul de pe usa. Dupa ce l-am uns si verificat, am facut cateva randuri de teste si am tras concluzia ca motorasul face probleme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este motoras sau electromagnet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now