makedon

Au înnebunit!!!sau erau deja...

81 posts in this topic

Domnule Sepukku, soselele nu sunt niste minunatii, exista cam de cand s-a inventat roata. Imperiul roman a lasat pe aceste meleaguri niste portiuni de drum functionale si in ziua de azi, ceea ce nu se poate spune de lucrarile de infrastructura facute in ultimii 20 de ani.  

Am si eu oarece tangente cu fonduri europene, particip la un proiect pe axa POS 4 Mediu, asa ca stiu si cum se scrie un proiect si cu ce se mananca justificarile la organismele intermediare, etc. Documentatiile de aplicare sunt imbecil concepute, daca ceri explicatii la "specialistii" de la organismele intermediare te alegi cu si mai multe intrebari fara raspuns...

Problema e urmatoarea: un proiect guvernamental e una (ar fi culmea sa nu primeasca finantare tocmai guvernul), proiectele scrise de niste persoane private (juridice sau nu) sunt alta. De-aia rata de absorbtie e asa mica, fiindca iti trebuie cel putin facultate terminata pe bune ca sa scrii un proiect care sa fie acceptat.

rata de absorbtie reprezinta toate proiectele. nu doar alea private sau guvernamentale. In afara de autostrazi unde e loc mereu de mai bine si performanata noastra este jalnica, toate celelalte drumuri trebuiesc reabilitate de primariile sau autoritatile locale. Dar cum primarul are 4 clase..nu e in stare si poate nici nu stie ca sunt O GROAZA DE BANI acolo disponibili prin fonduri europene.

Mi se pare  insa aiurea sa injuram in stanga si in dreapta pe baza unui articol din libertatea care nu da deliberat anumite detalii intocmai pentru a intretine aceasta stare de ignoranta in care ne aflam ca popor. Nu uitati ca si clasa politica e oglinda poporului peste tot in lume nu doar la noi.

desi tot explic ca banii astia se pot accesa DOAR daca ii cheltuim in sectorul IT, tot apar pe aici udrea, basescu, oamenii de prin ministere, aia de la COM si niste regrete eterne ca noi n-avem drumuri si ne trebe sait de 500 mil.  ;D ;D ;D

in fine...eu ma retrag din discutie ca ajung iar ca in topicul cu taxa auto ;D

ziua buna la toata lumea si Hai cu primavara   :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi se pare  insa aiurea sa injuram in stanga si in dreapta pe baza unui articol din libertatea care nu da deliberat anumite detalii intocmai pentru a intretine aceasta stare de ignoranta in care ne aflam ca popor. ...

Special nu am citat tot ci doar bucatica care face referire la informatiile care vin pe caile mass media. In ce ma privest nici nu mai stiu pe cine sa cred si pe cine nu. Sepukku - angajat undeva intr-o administratie centrala, vorbeste de niste lucuri care sunt perfect valabile, si anume absorbtia fondurilor si faptul ca daca sunt dati pentru IT doar acolo se dau, un prieten lucreaza intr-o firma de consultanta de renume si spune acelas lucru, iar mass media ne intoxica cu faptul ca nu avem drumuri, scoli, spitale si asa mai departe. Pai daca EI nu sunt in stare sa acceseze banii care le sunt pusi la dispozitie si sa faca drumuri, scoli, spitale si asa mai departe. Daca EI baietii din IT sunt mai destepti ca cei de la drumuri, invatamant, sanatate si asa mai departe, de ce sa-i hulim pe EI care reusesc sa faca.

Degeaba hulim, stigam si ne rastim i stanga si-n dreapta ca toti sunt rai iar noi suntem buni. Mai intai si intai ar trebui sa ne uitam la noi. Nu suntem in stare sa organizam o nationala, iar noi discutam de absorbtie de fonduri, si discutam politica si probleme gobale.

Asta ne este crucea care ne este data sa o ducem si cei ce nu vor s-o duca se scoala, se razvratesc, fura, sunt SHMECHERI si asa mai departe, iar cel ce nu are taria de caracter sa fure, sa se razvrateasca sa fie SHMECHER doar da din limba. Eu vreau sa ma razvratesc, vreau sa fur, vreau sa fiu SMECHER, daca asta inseamna sa traiesc mai bine.  Nu vreau daor sa scarpin limba si sa ma intoxic cu informatii aiurea si incomplete din mass media.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema la noi e saracia intretinuta cu grija de toate guvernele si de toti cei cu functii, de la Cuza incoace; asta e adevarul trist, degeaba ne stoarcem creierii, pestele de la cap se impute; reforma unei societati incepe intotdeauna de sus in jos, oriunde in lumea asta; nu oamenii de rand trebuie sa se schimbe, asta nu se va intampla niciodata de la sine; il hulim pe basescu degeaba, nu spun ca il aprob, dar are dreptate cu schimbarea constitutiei si cu reforma institutiilor statului, inclusiv a multor legi facute prin copy-paste dupa cele europene, fara discernamant; stiu asta si mai stiu si cum se duc banii de la buget la aceleasi firme mamut de ani de zile, firme implicate in "reabilitari" de strazi, parcuri,.... samd; ca ex. referitor la site, cel al adp 2 ne-a costat 300 lei, intretinerea e 100 euro, gazduirea domeniului 10 lei, e un site micut, e drept, dar e suficient de bun, nu compar si nici nu ma dau cunoscator, dar cheltuirea banului public e la discretia celor "alesi", oricare ar fi ei, sunt de acord cu asta, INSA tara e mentinuta int-o saracie lucie, care e sursa tuturor relelor, inclusiv a nestiintei in  IT, in mod deliberat, aceasta e problema noastra! am avut doua firme si le-am radiat, fara un jmeker nu am avut nicio sansa, ba am platit si o amenda pt o intarziere de o zi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

... Insa nemtii au dat in jur de 250 de mil pe portalul similar ...

Deci noi suntem de 2 x mai smecheri decat nemtii, de 2 x mai multi, de 2 x mai buni la economie decat "motorul economic al UE", suntem o tara de 2 x mai mare, etc. Fain!

Nu este vorba de un site. Este vorba de un portal foarte complex, de un sistem electronic national, de multe proceduri , echipamente , software etc. Daca vor reusi sa-l faca  asa cum este specificat in termenii de referinta va inlesni si ca economisi timp si foarte multi bani. Prin el se vor putea plati aproape 90% din darile catre stat. NU ESTE UN SITE.

Cand ai depus ultima declaratie lunara? Stii ca se depune pe dischete, iar daca te duci la ei cu un stick iti raspund ca nu vorbesc " limba martienilor"? Astia sunt frectionarii publici care vor lucra cu super-mega-portalul.

Sau zi invers: Sunt in romania 5,5 milioane de pensionari. Pe ei o sa ii bagi la folosire de portal? Mai departe...

Stii cati analfabeti sunt? Cati cu 2 clase? Cu 4? Cine o sa le faca user pe eRomania?

Stii cate calculatoare sunt in Romania la 100 de locuitori?

Pana la eRomania de jumatate de miliard de euro (si, apropo, stiu ce inseamna un portal; si nu numai eu, o sa ramai masca cati "calculatoristi" buni, cu proiecte mari la activ sunt pe volvo-club sau prin alte e-locuri unde se discuta despre acest subiect  ;) ), mai bine te ocupi de altceva. Ce anume? Pai alege tu. :)

Sant bani europeni. Adica VERIFICATI. Nu-i da basescu lu udrea si nici nu cumpara monitoare cu 100 de milioane bucata pentru ca trebuie JUSTIFICATI. Asta daca nu credeti ca Base e mana in mana cu Barosso si trag amandoi pentru Carla Bruni, sa-si ia pantiofiori ;D. Bani pentru chestii de genu asta. NU pot face altceva cu ei pentru ca sant pentru IT.

Indiferent ca sunt sau un rambursabili, ca vin din buzunarul nostru, din poseta lui Udrea sau de la martieni, NU E CORECT, LOGIC, DE BUN SIMT, OMENESTE, ZI-CUM-VREI-TU sa fie cheltuiti o jumatate de miliard de euro pentru un k k t de portal cand in Romania se moare de frig si de foame. Cand 25% din populatie traieste sub limita de subzistenta. 25 la suta!!! 1 din 4 !!! Cand avem 1 milion de someri, la o populatie de sub 20 milioane, din care 5.5 milioane sunt pensionari.

Si daca UE iti zice ca banii astia sunt STRICT pentru IT, DAI DREAQ! Ca guvern responsabil ce esti, ar trebui sa incepi te ocupi si de absorbtia fondurilor alocate pentru agricultura, infrastructura, economie, etc. etc. care sunt si alea fooooarte mari. Dar nuuuuuuuuuuu...

NOI VREM IT! De George Cosb.... Pardon! De Muc cel Mic si tacso, Zeus!

Si de ala, Vladescu, primul IT-ist al tarii, cel care a semna cecul, a alocat fondurile, a avut viziunea si a impartasit entuziasmul vis-a-vis de portalul vietii:

http://www.youtube.com/watch?v=x_o52i4pHpI

BLEAH!!! B L E A H ..... :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

S-a schimbat modificarea! :D

Premierul Emil Boc a declarat că Executivul nu are fondurile necesare pentru dezvoltarea portalului e-România.

DeclaraÅ£ia prim-ministrului vine la două zile distanÅ£ă de anunÅ£ul Ministerului TelecomunicaÅ£iilor (MCSI), potrivit căruia, în perioada 2010-2013 Guvernul va cheltui aproape jumătate de miliard de euro pentru informatizarea serviciilor publice.

Boc spune că este vorba doar despre o intenÅ£ie a MCSI ÅŸi a Guvernului. Aceasta se va materializa de abia în anii următori, după ce economia va creÅŸte, iar Executivul va face rost de bani pentru unificarea tuturor structurilor adiministraÅ£iei centrale ÅŸi locale.

“Este un proiect al Ministerului ComunicaÅ£iilor ÅŸi nu a fost alocat niciun leu, că n-avem bani. ÃŽn măsura în care vor fi resurse financiare, se vor aloca pentru construcÅ£ia acestui portalâ€, a spus Boc.

sursa: EVZ

HOPA! Se poate ca eDiscutiile de pe eForumuri sa fi ingropat eRomania?  ;)

Sa inceapa o noua era in evolutia Romaniei, in care opinia publica chiar sa conteze?

Share this post


Link to post
Share on other sites

voi credeti ca nu e "uni ".undeva .care citesc de prin forumuri?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai aia zic si eu.

Si stiu sigur ca ei citesc forumuri. Pe bmwclub avem Politia (si de la capitala si de la sinaia, de la radare-dn1), SRI-ul, cativa reporteri si un consilier prezidential care sunt activi non-stop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

voi credeti ca nu e "uni ".undeva .care citesc de prin forumuri?

Eu ii invit sa-mi numere ip-urile.  :D Si stati putin ca eu nu inteleg. Pana acum se zicea ca-s bani europeni, acum sunt de la buget?

Share this post


Link to post
Share on other sites

"aceasta nu mai este tara mea. sunt doar un chiarias disciplinat al ei." asta este cea mai desteapta vb. pe care am auzit-o in ultima vreme. eu refuz sa fiu chirias in tara mea, asa ca refuz sa stau in ea. fuck boc, fuck basescu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

si eu cu tine LeChuck

<a href=

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deci noi suntem de 2 x mai smecheri decat nemtii, de 2 x mai multi, de 2 x mai buni la economie decat "motorul economic al UE", suntem o tara de 2 x mai mare, etc. Fain!

Daca urmareai subiectul ai fi vazut ca am spus ca si mie mi se par prea multi bani, dar ca portalul similar al nemtilor a costat totusi 250. Asta ca sa arat celor care cred ca e un "sait" si n-are cum sa coste atat.

Cand ai depus ultima declaratie lunara? Stii ca se depune pe dischete, iar daca te duci la ei cu un stick iti raspund ca nu vorbesc " limba martienilor"? Astia sunt frectionarii publici care vor lucra cu super-mega-portalul.

Pai daca se face acest portal nu o sa te mai duci nicaieri cu stick , o sa faci totul de acasa si n-ai sa mai dai ochii cu "frectionarii publici" pe care ii numesti asa desi sant convins ca te referi la aia de la ghiseu si in nici un caz la cei care au de-a face cu acest subiect.

Stii cate calculatoare sunt in Romania la 100 de locuitori?

Iti pot trimite, daca doresti o lista cu toti indicatorii pe IT in Ro si in Eu.

Pana la eRomania de jumatate de miliard de euro (si, apropo, stiu ce inseamna un portal; si nu numai eu, o sa ramai masca cati "calculatoristi" buni, cu proiecte mari la activ sunt pe volvo-club sau prin alte e-locuri unde se discuta despre acest subiect  Wink ), mai bine te ocupi de altceva. Ce anume? Pai alege tu. :)

Nu inteleg de ce vrei sa-mi arati ca stii si tu ce inseamna un portal. Eu n-am zis ca nu stiti ce inseamna portal. Eu nu sant nici macar calculatorist, sant doar un om care lucreaza in domeniul public si am legatura cu chestiile de genul asta ZILNIC. In afara colegilor de pe forum( daca sant) care lucreaza la Guvern sau la Ministerul Comunicatiilor , este aproape imposibil sa stiti mai multe ca mine despre acest subiect. Mi s-a parut normal sa ma bag pe subiect pentru ca ma lovesc frecvent  de aceste proiecte sau initiative si tot frecvent de ignoranta si scarba oamenilor (chiar si a celor apropiati mie) de tot ce inseamna sistem public, administratie centrala etc... Scarba si ignoranta de cele mai multe ori in totala necunostinta de cauza. Ca si pentru tine, pentru toata Romania,  functionar inseamna persoana gretoasa de la ghiseu. Nu cred sa ma fi bagat vreodata in discutii pe la "piese, modificari sau alta sectiune unde nu ma pricep. Si stii foarte bine unde m-am mai bagat pentru ca nu e prima data cand discutam in contradictoriu. Eu cred ca daca as urla p-aici ca toti politistii sant niste incompetenti , colegul Nelu s-ar aprinde putin nu?  Mai ales cand eu habar n-am ce pregatire are  si ce face de fapt un politist. Ei...cam asta s-a intamplat si la mine.

Indiferent ca sunt sau un rambursabili, ca vin din buzunarul nostru, din poseta lui Udrea sau de la martieni, NU E CORECT, LOGIC, DE BUN SIMT, OMENESTE, ZI-CUM-VREI-TU sa fie cheltuiti o jumatate de miliard de euro pentru un k k t de portal cand in Romania se moare de frig si de foame. Cand 25% din populatie traieste sub limita de subzistenta. 25 la suta!!! 1 din 4 !!! Cand avem 1 milion de someri, la o populatie de sub 20 milioane, din care 5.5 milioane sunt pensionari.

E asa greu sa intelegi ca sant pentru investiti in IT si doar pentru asta? Si daca nu sant pentru asta nu mai sant deloc? E a 4-a oara cand spun. Si ca avem obligatia de a avea un asemenea portal. Ca asa e civilizat si competitiv. Nu are nici o legatura cu saracia , cu basescu sau cu udrea. Sant bani pentru asta sau nu sant. Am mai spus mai sus ca si mie mi se pare prea mult. Dar daca nemtii au dat 250 mil pe al lor trebuie sa coste si al nostru undeva tot cam p=acolo. Din nou spun, nu e un site, e un SISTEM ELECTRONIC NATIONAL. Este vorba de interconectarea electronica a intregii administratii publice. Sant echipamente, softuri, oameni de platit. Pe langa astea este si e-biserica, e-turism , care sant doar situri de cacao  cu scop pur informativ.Este insa si e-sanatate, e-ghiseu, e-guvernare. Intra pe sectiunile similare din alte state si vezi ce poti sa faci cu ele. Si poate atunci are sa-ti convina sa nu mai dai ochii cu acei "frectionari". Toate astea in caz ca se face portalul asa cum am citit eu termenii de referinta si strategia in sine. Ce interese sant, cat se va realiza din el, daca va fi ceea ce se vrea...asta n-am cum sa stiu acum.

Uite ceva ce sigur nu stii. Din miliardul de euro (din planul european anticriza) alocat pentru toata Europa pentru investitii in IT, romania a avut dreptul la vreo suta si putin de mil. Din care doar 10 mil s-au bagat in sistemul electronic national, restul ducandu-se la informatizarea agriculturii. Scrie cineva chestia asta in libertatea? Intreseaza pe cineva? Sigur ca intreseaza...dar "500 de mil pt un SAIT cand tara moare de foame" suna mult mai frumos nu?

Tot ce apare in presa sant articole generatoare de senzational si nimic mai mult. Povestea are cel putin un an de zile si portalul a fost lansat prin vara trecuta daca nu ma insel fiind insa la un stadiu de site care nu are decat niste informatii pe el. Strategia respectiva a fost abrobata ieri si probabil de aceea au aparut valuri acum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@feraru stai linistit ca nu spionez nimic. Cel putin nu eu  ;D

Doar ma scot din sarite setea de senzational, ignoranta si prejudecatile. Oricum o dai tot nu e bine. N-am vedea chestii nici daca ne-ar lovi in fata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu ma intereseaza ca "nemtii au dat 250 mil pe al lor". Eu sint cu drumurile, asta ma doare cel mai mult in tara asta plina de minciuna: nemtii si-au facut portal DUPA ce au avut Soselele super aranjate - bineinteles ca am ales aceasta afirmatie impinsa la extrem, poate se intelege macar 1% din ce am vrut sa zic.  La noi de ce e invers ?... Ca sa mergi la slujba de sclav (ca sa-ti platesti ...the fuckin taxes) trebuie sa-ti rupi masina sau sa te zgaltaie mijlocul de transport in comun ?

  Hai, ridicati mainile de pe taste cine nu e de acord cu mine !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu ma intereseaza ca "nemtii au dat 250 mil pe al lor". Eu sint cu drumurile, asta ma doare cel mai mult in tara asta plina de minciuna: nemtii si-au facut portal DUPA ce au avut Soselele super aranjate - bineinteles ca am ales aceasta afirmatie impinsa la extrem, poate se intelege macar 1% din ce am vrut sa zic.  La noi de ce e invers ?... Ca sa mergi la slujba de sclav (ca sa-ti platesti ...the fuckin taxes) trebuie sa-ti rupi masina sau sa te zgaltaie mijlocul de transport in comun ?

  Hai, ridicati mainile de pe taste cine nu e de acord cu mine !

daca tu il convingi pe base sa se apuce de sosele si sa lase alte prostii pentru "dupa sosele" eu voi fi foarte multumit. Cred totusi ca se pot face si alte chestii intre timp...mai ales ca de 500 de milioane de euro nu faci mare lucru. Vreo  50-100 de km de autostrada daca nu ma insel.(5-20 mil/km in functie de relief si materiale la preturi de occident nu de bechtel  :D, ca sa elimin o posibila viitoare discutie ;D) La un moment dat, o sa avem si autostrazi si portaluri. Sa vad atunci ce mai discutam... ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

stau

ca o data m-am agitat si uite ce a iesit-democratie prost inteleasa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sepukku-le, mi-ai raspuns frumos.

Si sa stii, daca de 10 ani lucrez in mediu privat, nu asa am inceput. Imediat cum am terminat facultatea am ajuns sa lucrez pentru fisc, chiar la IT ca programator. Aplicatia care incepand din '99 cumula datele de la bilanturile depuse electronic (nu stiu daca se mai foloseste si acum, nu m-ar mira sa fie asa) in scop statistic imi apartine. Am plecat de acolo pentru ca aveam sefi cu nici un fel de viziune, care habar nu aveau de nimic (poate doar un pic de Cobol) dar care erau mai marii peste IT-ul institutional. Si care si acum sunt prin functii de varf.

In cateva privinte picam de acord se pare, cu o singura exceptie majora. Care dupa mine conteaza cel mai mult.

TU CAUTI SA LE GASESTI JUSTIFICARI PENTRU ABERATIA ASTA DE PROIECT. EU NU.

Ca sunt bani unionali care nu pot fi folositi in alta parte, ca si altii au facut lucruri similare, ca (,) complexitatea acestui proiect justifica intr-o oarecare masura costurile (de fapt o mica masura, ca 500 milioane de euro este mai mult decat aberatie) si ca beneficiile sunt mai mari... NU CONTEAZA.

Daca nu ne miscam in directia care trebuie acum, in 2010, disparem. Daca deficitul ajunge sa fie exprimat cu 2 digiti, intram in evul mediu. Daca nu absorbim banii pentru agricultura, turism, economie, si neaparat infrastructura, ca nu mai vine nimeni la noi anul asta (turist sau investitor), la ce drumuri avem, e vai mama noastra.  NU AIA PENTRU IT, ca sa isi justifice guvernul incompetenta prin cifre.

Nu poti sa tii o tara cu banii din Google AdWords ce vor veni pe eRomania. :D

A, si inca ceva. Am citat mai jos razgandirea lui Boc. Tu nu ai citit-o. Mai citeste odata acum cu mine:

Premierul Emil Boc a declarat că Executivul nu are fondurile necesare pentru dezvoltarea portalului e-România.

DeclaraÅ£ia prim-ministrului vine la două zile distanÅ£ă de anunÅ£ul Ministerului TelecomunicaÅ£iilor (MCSI), potrivit căruia, în perioada 2010-2013 Guvernul va cheltui aproape jumătate de miliard de euro pentru informatizarea serviciilor publice.

Boc spune că este vorba doar despre o intenÅ£ie a MCSI ÅŸi a Guvernului. Aceasta se va materializa de abia în anii următori, după ce economia va creÅŸte, iar Executivul va face rost de bani pentru unificarea tuturor structurilor adiministraÅ£iei centrale ÅŸi locale.

“Este un proiect al Ministerului ComunicaÅ£iilor ÅŸi nu a fost alocat niciun leu, că n-avem bani. ÃŽn măsura în care vor fi resurse financiare, se vor aloca pentru construcÅ£ia acestui portalâ€, a spus Boc.

Stii ce zice sclavul asta in ultima fraza? CA BANII PENTRU PROIECT NU ERAU DE LA UE, NU D'AIA BLOCATI PENTRU - SI NUMAI PENTRU - IT. Ci de la buget!!!

Deci cel mai tare argument al tau e demolat de insusi Muculet. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai eu ce tot zic, banii aia erau de la buget. Adica din banii platiti de fraieri, care n-au nevoie de autostrazi si drumuri, de spitale si scoli, au nevoie de proiecte de egovernment ca asa decid mintile luminate din guvern. Si eu lucrez in it, chiar daca nu sunt la fel de informat ca si cei din ministerul comunicatiilor, imi dau seama ca si asta urmeaza sa fie un proiect din categoria "lumina la malul marii". Si fiindca ii tot dam cu germania, sa-mi explice cineva, cum la nemti se poate cu 250 de milioane, in conditiile in care stam asa la produsul intern brut.

Informatizarea agriculturii... Care agricultura? Aia fara sistem de irigatii dar cu harti digitale? Ieri am facut o inregistrare in SEAP, daca e asa bine cu saituri/portaluri si se elimina birocratia, de ce trebuie sa trimit scrisoare semnata si stampilata in plic ca sa ma inregistrez intr-un sistem electronic? Poate ne explica "specialistii" din ministerul comunicatiilor. De pe calea victoriei totul se vede minunat.

Si stiti care e primul semn de civilizatie? Sa ajungi in sub 7 ore cu masina de la Bucuresti la Oradea. Ultima data am facut 11.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai oameni buni....am tot citit pana acum toata asta polemica...si nu incetez sa ma minunez!

Adicatelea...sunt cativa baieti cu ceva creier in cutiuta, capabili sa puna pe hartie un proiect de o asemenea anvergura, sa-l argumenteze si sa mai si obtina fondurile respective....iar noi aici, ce facem??? ....le dam la capatana...sa stea dreaq linistiti.

HALAL...pai atunci, cum sa nu-ti vina sa-ti iei campii si sa pleci???...

In loc sa zicem, bravo domn'le...au mai ramas si in tara asta cativa oameni capabili, noi si la astia le taiem nasul???

De ce?...ca nu ne convine ca nu avem sosele....adevarat, nu avem...dar nu sunt ei de vina pentru asta.

In loc sa le multumim, ca mai aduc si bani in tara (daca sunt intr-adevar bani comunitari...si eu tind sa cred ca asa este!), indiferent ce zice Boc.

Probabil nu e stabilit cine se va ocupa de incasarea banilor si o da la intors acum...sau poate chiar datorita reactiei populatiei (reactie provocata de mass media, o capcana....in care majoritatea de aici vad ca au picat cu brio), ceea ce ma face sa cred ca este un interes la mijloc....banii sunt ffff multi!! Dar sunt bani la care noi contribuim, indiferent ca avem sau nu proiecte, ca ii folosim sau nu. Vrei sa fii in UE...mai si contribui cu bani, nu doar primesti!!!

Sa revenim...in loc sa ii punem pe oamenii astia sa ii invete si pe cei de la celelalte ministere, cum si cu ce se mananca treburile astea cu fondurile europene, pur si simplu sa PROFITAM de ei, noi ii HULIM!!!! ASTA, mie, mi se pare incredibil...si avem pretentii de la noi!!! Asta este atitudinea noastra: nu se face ce vrem noi...NU SE FACE NIMIC!!!...si vrem sa ajungem la nivelul celorlalti!!! CE GLUMA!!! cu atitudinea asta...nu vom ajunge NICAIERI!!!!!!!

Domnule Sepukku, daca sunteti implicat in treaba asta, aveti respectul meu...si chiar daca nu sunteti, tot il aveti, pentru cum ganditi si pentru ca dintre toti cei de aici, puteti intr-adevar sa faceti ceva, daca veti continua sa ganditi la fel!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

frate....ce dracu proiect imi trebuie ca sa justific construirea unui drum....e ca si cum mi-as justifica faptul ca trebuie sa beau apa!

vreti sa va spun de ce nu se construiesc drumuri in tara asta?

fiindca pentru majoritatea populatiei drumurile nu conteaza. poate nu va vine sa credeti dar asta e realitatea. stiu oameni care spun ca pentru ei "drumurile nu conteaza!" ....si sunt multi, asta e curentul de opinie.

daca as fi ministru al transporturilor, as merge cu palaria in mana in strainatate si m-as imprumuta de vreo 30-40 mld de euro ca sa fac vreo 20-30 mii de km de drumuri nationale cu 2 benzi pe sens. daca am avea asa ceva, nici nu ati mai simti lipsa autostrazilor....

cand aud prostia asta cu proiectele, mi se face rau! (nu ma refer la proiectul tehnic, ci la justificarea lucrarii)

ce proiect mai trebuie, nu e clar ca lumina zilei ca un drum care este facut pulbere trebuie reconstruit!

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Asta este atitudinea noastra: nu se face ce vrem noi...NU SE FACE NIMIC!!!"

nu este vorba de asa ceva nicidecum - nu cade nimeni in nici o capcana, chiar si Iluminata sau Francmasonica  :D 

Problema e ca se face totul Alandala, fara noima, nu se incepe cu Inceputul, firesc si nu sint semne ca se va incepe in aceasta cale - asa cum de 20 de ani nu s-a vrut (nu ca nu s-a putut) sa se faca nimic. Cu asemenea proiecte tara asta nu va creste nici cu 1% in ochii romanilor sau europenilor - tot la fel se va spune: romania e varza, plina de mafie/coruptie impenetrabila, iti rupi masina in ea, toate serviciile varza, unde intorci capul e o varza.

Continuati voi, cei care va bucurati pentru e-romania sau e-biserica, sinteti pe drumul cel bun. Rusine noua, astora care cadem in capcane  :D

Ce le-as lua tot arborele genealogic la purificat - la bagat in puscarie pe viata adica ! Si tot as fi bland facind asta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

LucAndrei, tu ai citit ce-a zis Boc ca BANII SUNT (SAU TREBUIAU SA FIE) DE LA BUGET?? Ce e asa greu de inteles? Sau stii tu sigur ca-s bani de la UE si Boc a vrut sa-i faca de la buget?

S-a schimbat modificarea! :D

sursa: EVZ

Eu ma tot minunez cum unii incearca sa gaseasca justificari la hotii pe fata, doar fiindca aia de la guvern fac ce ar trebui sa faca prin fisele posturilor. La noi si normalitatea e anormala. Normalitatea este sa ai calul intai si dup-aia sa cumperi potcoavele. Da' tot mass-media e de vina, ar trebui sa taca dracului din gura sau sa aduca ode celui mai performant guvern din ultimii 20 de ani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@dexter : daca doar citesti presa, fara a si gandi...asta vei intelege. Crezi tu ca guvernul are banii astia, incat sa se gandeasca cineva sa dea atat pe un proiect in IT ??!! Nu cred, mai curand cred ca, o mare parte din suma vehiculata vine de la UE si restul de la buget. Din ce stiu eu, asa stau lucrurile cu fondurile europene....dar e greu sa mai gandim si noi, cand e totul pus pe tava de presa. Pe mine, doar atat ma duce capul...sunt eu mai bleg si nu inteleg prea multe!  :D

@Matrixxx: nu am zis ca e in ordine treaba asta cu e-XXX'urile.

Nu stiu ce anume s-a facut ASA CUM TREBUIE in ultimii 20 de ani, in Romania.

Dar, ce ma supara, este faptul ca NIMENI nu a zis NIMIC de faptul ca exista cativa oameni care pot si mai si incearca sa faca ceva.

Toti de aici, AM FACE CEVA....DACA ..... (haha...asta imi aduce in minte cantecul ala "daca-s fi pentru-o zi presedinte..."  ;) )

@Rich: si de ce nu te duci...ca simplu cetatean cu palaria in mana??? ce anume te impiedica?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sepukku-le, mi-ai raspuns frumos.

Si sa stii, daca de 10 ani lucrez in mediu privat, nu asa am inceput. Imediat cum am terminat facultatea am ajuns sa lucrez pentru fisc, chiar la IT ca programator. Aplicatia care incepand din '99 cumula datele de la bilanturile depuse electronic (nu stiu daca se mai foloseste si acum, nu m-ar mira sa fie asa) in scop statistic imi apartine. Am plecat de acolo pentru ca aveam sefi cu nici un fel de viziune, care habar nu aveau de nimic (poate doar un pic de Cobol) dar care erau mai marii peste IT-ul institutional. Si care si acum sunt prin functii de varf.

In cateva privinte picam de acord se pare, cu o singura exceptie majora. Care dupa mine conteaza cel mai mult.

TU CAUTI SA LE GASESTI JUSTIFICARI PENTRU ABERATIA ASTA DE PROIECT. EU NU.

Ca sunt bani unionali care nu pot fi folositi in alta parte, ca si altii au facut lucruri similare, ca (,) complexitatea acestui proiect justifica intr-o oarecare masura costurile (de fapt o mica masura, ca 500 milioane de euro este mai mult decat aberatie) si ca beneficiile sunt mai mari... NU CONTEAZA.

Daca nu ne miscam in directia care trebuie acum, in 2010, disparem. Daca deficitul ajunge sa fie exprimat cu 2 digiti, intram in evul mediu. Daca nu absorbim banii pentru agricultura, turism, economie, si neaparat infrastructura, ca nu mai vine nimeni la noi anul asta (turist sau investitor), la ce drumuri avem, e vai mama noastra.  NU AIA PENTRU IT, ca sa isi justifice guvernul incompetenta prin cifre.

Nu poti sa tii o tara cu banii din Google AdWords ce vor veni pe eRomania. :D

A, si inca ceva. Am citat mai jos razgandirea lui Boc. Tu nu ai citit-o. Mai citeste odata acum cu mine:

Stii ce zice sclavul asta in ultima fraza? CA BANII PENTRU PROIECT NU ERAU DE LA UE, NU D'AIA BLOCATI PENTRU - SI NUMAI PENTRU - IT. Ci de la buget!!!

Deci cel mai tare argument al tau e demolat de insusi Muculet. 

Si tu la fel de frumos mi-ai raspuns.

Omule nu le iau apararea. Doar ca nu-mi place cum se vorbeste despre anumite sectoare pe care le cunosc foarte bine.  Exista convingerea ferma  ca nu se face treaba. Ca toti fura, ca toti inseala. Lucrand in acest mediu pot sa-ti spun ca nu e chiar asa. Am colegi foarte competenti care stau de dimineata pana seara la birou. Am colege de nici 26 de ani care fac pozitii ale RO, documente care sant citite de Barosso. Ma duc intr-o zi la magazinul din fata blocului si pentru ca deja au ajuns sa ma cunoasca doamnele de acolo si-au permis sa ma intrebe zambind ca unde se duce mereu un baiat asa ca mine in costum. Si le-am spus unde lucrez...Raspunsul lor? "aaaa acolo la stat degeaba si bani multi" . Asta mi se intampla de cate ori aude cineva unde lucrez. Nu e deloc placut sa vezi atata prejudecata din partea unor doamne cu 4 clase. Si asta e doar un exemplu. Am nenumarate daca vrei.  

Sant si oameni de bine. Se doreste si iesirea din aceasta situatie de cacao in care santem. Chiar si unii politicieni au initiative laudabile. Citesc saptamanal agenda sedintei de guvern. Mereu e cate ceva acolo propus de vreun parlamentar, mereu e o initiativa laudabila. Cam astea au fost ratiunile care m-au manat si in acest topic si in cel cu taxa auto, dincolo de explicarea unor detalii pe care credeam ca le cunosc mai in amanunt decat ceilallti forumisti.

Eu am citit proiectul, scria negru pe alb ca e vorba de finantare europeana din POS CCE AXA III , vreo 108 mil de euro daca nu ma insel. Trebuia facut un sistem national si interconectat toata adminsitratia impreuna cu sistemul european similar. Nu stiu ce sa mai cred dar sa fiu al dracu daca nu ma intresez. Cred totusi ca e iar o intoxicare a presei. Sau s-a schimbat modificarea  ;D .

Numa bine !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sepukku, tu si cu cei care va faceti treaba n-aveti nici o vina ca in fata ies tot spagarii si barmanitele facute secretari de stat. Am spus ca si eu lucrez in IT (chiar la stat) cu bani din fonduri europene, stiu cu ce se mananca cererile de finantare, am scris 3  pana s-a aprobat una. Si acum surpriza, nu se stie daca sunt bani sa se plateasca contributia statului, care consta in TVA si salarii pentru 4 angajati timp de 2 ani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guvernul îÅŸi face „blog“ de un miliard de euro

Din Adevarul, ziar respectabil zic eu  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now