LEONIDAS

Ramas fara motorina Volvo V40

3 posts in this topic

Buna seara!

Am un Volvo V40 1.9 tdi 2001 motor D4192T4

De ceva timp indicatorul de motorina nu mai indica corect si ramanea becul aprins, chiar daca alimentam. Isi revenea doar cand faceam plinul.

Astaseara nu am apreciat bine consumul si am ramas fara motorina. Cel putin asa cred, am parcat masina si cand sa plec iar nu a mai pornit. I-am bagat 5 litri de motorina si tot nu a pornit.

Am cautat pe forum si am citit ca ar fi o pompita de amorsare langa filtrul de motorina sub cutia de sigurante undeva in partea stanga.

As dori mai multe detali, in special sa stiu daca aceasta este solutia, si daca este o operatiune simpla de realizat pe care as putea sa o fac eu.

Va multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna dimineata!

Am găsit acea pompita sub cutia de siguranÈ›e, care este in partea dreapta a compartimentului motor si am rezolvat problema.

Am alimentat cu 20 de litri de motorina iar becul nu s-a stins, acul fiind pe roÈ™u, am mai băgat 10 litri (dupa ce am mers vreo 10 minute cu maÈ™ina), becul s-a stins si acul indica undeva sub jumătatea rezervorului.

Mai jos este link-ul unde am găsit informaÈ›iile utile, cu completarea ca la mine acea pompita seamăna cu o minge de rugby de marimea unei mingi de pingpong cu niÈ™te striuri verticale.

Mulțumesc lui casmin pentru descrierea detaliata.

http://www.volvo-club.ro/forum/index.php/topic,5338.0.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

in situatia asta, cel mai bine ar fi sa mergi numai plin pe plin si dupa ce faci plinul sa dai kilometrajul la 0.....dupa un anumit numar de km faci plinul din nou!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now