alin_ux

chiar e nevoie de reducerea pensiilor si salariilor bugetarilor ??

721 posts in this topic

Eu oricum sunt platit in functie de competenta. Lucru la privat. Si am oroare de cei care au un salar mai mare ca al meu si stau ziua intreaga la barfe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iete cum s-a impacat misoginismul cu feminismul in blanda atmosfera a volvo-club ;D ;D ;D

Se poate scrie pe bannerul forumului  volvo-club + medierea conflictelor   :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Rebelu

Ai grija ce afirmi ca-ti pui bugetarii in cap si in special veterinarii ;D

@Midnight Caller

Cu iurix am facut pace de multa vreme :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

iulirx : asa ceva nu se intampla nici in america si oriunde in lume, firmele performante stiu sa-si aleaga oamenii; cat priveste academia romana e plina ochi de boso, asezati pe scaune dupa varsta si mult mai putin dupa merite; pcr-ul si secu nu le dai jos cu una cu doua aci in romanika banana, ar trebui o greva generala indelungata cu blocarea guvernului, parlamentului si partidelor si format un nou guv de tehnocrati, fara oameni din partide .... eventual si cu ceva nemti, angleuti, elvetieni, cunoscuti pe plan international ...etc. da' dracu a mai vazut in tara noastra unanimitate?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu oricum sunt platit in functie de competenta. Lucru la privat

Asta niciodata nu a fost o garantie. Toti prietenii mei foarte buni lucra la privat. Toti castiga in prezent cel putin cat mine, desi au suferit reduceri de cel putin 30% ale salariului in ultimul an.

1 tip sta toata ziua si citeste pe internet diverse stiri. Si oricum e de ajuns sa-i bag un semn de intrebare pe messenger in timpul zilei ca sa starneasca discutii pe cele mai variata teme. Munceste in mediul online, pentru un site important la care a muncit de l-a luat naiba cand l-au lansat 1-2 luni si gata. De atunci, 1 an aprox, o freaca pe 2 mii cel putin, nu stiu sigur ca nu vrea sa zica.

1 tipa trimite cel putin 2-3 mailuri/linkuri amuzante pe ora . Isi schimba melodia de la status de 3-4 ori pe zi.  Au facut odata o sceneta in care venea sefu meu cu un pistol si noi ne asezam in blocstarturi si dadea semnalu la 4.30 sa plecam acasa. Fiindca m-am enervat la momentul respectiv, am facut in urmatoarea luna o statistica cu print screenuri in care se vedea cum intre 17.50 - 18.01 nu mai era niciunul online pe messenger. Lucreaza in televiziune si are treaba cam de 2-3 ori pe luna cand sta pana pe la 9-10 la birou. Aceeasi statistica am facut-o si cu ora de venire. Eu sant aici de la 8.30 - 9. Ei dupa 10.00, in general mai toti ajung intre 10.30-11.

1 tipa este angajata la o companie de renume international in middle management desi ea nu e foarte inteligenta, ma bate si Dumnezeu ca mi-e amica dar...asta e situatia. Inutil sa spun ca are o relatie cel putin stransa cu seful ei, care dupa ce a dat-o afara top managementul,  a reangajat-o la firma sa infiintata special ca sa faca afaceri cu firma mama. Intermediere de contracte.

De la o alta amica primesc notificare de mail, cam 2-3 pe ora, ca sa o ajut sa-si planteze nu stiu ce cartofi in farmville pe facebook/mafia wars. Nu stiu cati dintre voi sant familirizati cu Facebook.  lucreaza tot in media.

Un alt exemplu. Se da comprtimentul de marketing ale unei multinationale care recent a dat faliment. Prietenul meu cel mai bun, si 2 assistant menegerite plus o sefa. Sefa intra in concediu de maternitate si in loc sa-l puna pe amicul meu sef care are experienta de 7-8 ani si lucreaza in COMPANIE,  si-a adus o amica somera sa-i tina locul pentru cateva luni cat naste. Aceeasi sefa il da afara pe prietenul meu cand se intoarce si e fortata sa dea lume afara, si pastraza 1 singura asistant managerita care, intamplator e prietena fratelui ei.

Mai toti lucreaza pe pfa/drepturi de autor/colaborare, mai toti castiga peste 1000 de euro/luna dar platesc impozite pe salariul minim pe economie.

Toate astea NU sant din auzite sau din folclorul popular spus de dragu de a fi spus sau de a da vina pe cineva. Sant din traite printre oameni/tinerii din mediul privat. Si pot sa umplu acest subiect cu astfel de situatii numai cu oameni din mediul privat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Sepukku

Inca o data, ce se inatmpla in mediul privat e exclusiv problema patronilor de acolo, ce se intampla cu bugetul statului e pb tuturor cetatenilor. In general, in mediul privat esti platit in functie de competente. Si in caz ca nu-i asa, repet, e exclusiv pb firmei respective. Ca daca vreaun angajat din mediul privat e varza sau toata frunze la caini, ala toaca banii patronului. ATAT. La bugetari e diferita problema.

Iar afirmatia lui Rebelu  nu poti s-o contrazici pt ca se referea la el insusi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu a zis nimeni ca in mediu privat se lucreaza pe branci, sunt multinationale unde unii freaca menta si altii nu, nu putem generaliza.

DAR cand primesti raspunsuri de genul "oricum o sa va umblam la indemnizatie", raspuns dat de un lucrator al statului care se crede  Dumnezeu, atunci te apuca toti dracii .

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Sepukku

Inca o data, ce se inatmpla in mediul privat e exclusiv problema patronilor de acolo, ce se intampla cu bugetul statului e pb tuturor cetatenilor.

Asta se aplica intr-o lume perfecta si corecta din ambele parti. Asta e o gaselnita luata din occident unde intr-adevar, sectorul bugetar e mult mai bine organizat dar si Fiscul estemai presus de D-zeu.  Tehnic e adevarata afirmatia, dar realistic vorbind, e de tot rasul.

@iurlix ok dam toti prostii/incompetentii/curvele/oportunistii/etc etc afara si de la stat si de la privat. Crezi ca cu ce mai ramane mai avem cum sa sustinem o tara?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Degeaba se munceste la privati, daca sistemul fiscal e de tip "prinde pe cine poti" si cine-i destept il evita. Fraierii dau faliment sau de-abia rezista pe piata, aia care matrasesc tva-ul sunt in top.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"realistic vorbind, e de tot rasul". Argumenteaza, da niste exemple.

Daca ai atatea exemple de frecatori de menta pe multi bani de ce nu lucrezi si tu in mediul privat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chiar dacă am zis că nu mă mai bag, am o singură întrebare:

DE CE APROXIMATIV JUMÄ‚TATE DIN POSTURILE DE PE ACEST TOPIC (CHIAR DE PE ÃŽNTREGUL FORUM) SUNT SCRISE DE ANGAJAÅ¢I LA PATRONI ( :77: ), ÃŽN TIMPUL ORELOR NORMALE DE LUCRU ?

DE CE NU LUCREAZÄ‚ PENTRU FIRMÄ‚ ÅžI CUM DE AU TIMP DE POVEÅžTI ?!

CARE SUNT MERITELE ALEA AÅžA MARI ?!

PS: Singurul care face excepÅ£ie e Midnight Caller, care lucrează pentru firmă chiar pe acest forum...  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai sunt cei care lucreaza cu contracte de colaborare. Ei scriu pe banii lor, pe timpul lor.  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu nu vorbesc de ăia, Victore. Eu vorbesc de cei care-l venerează pe patron ca pe un mesia...

PS: @Victor, ce se aude cu focul ăla ?  ;D Mai sunt câteva balerine la care le-aÅŸ da ÅŸi eu foc... hehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Heimdallr

Sa dau un alt+tab si sa scriu cateva randuri imi ia aprox 5 min. Daca te roade grija atat de tare, poti sa vezi cate mesaje/zi am in medie. Oricum, nu vad de ce te-ar interesa cat lucrez eu si ceilalti din privat.

PS 1: lucrez cu contract de colaborare  :D

PS 2: nu te mai agita atat pe forum ca nu castigi nimic (nici macar aia 25%), ba te mai si poti imbolnavi de nervi. Nu-ti face bine sa porti pica, relaxeaza-te omule  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

accepta heimdall, sufla in trombon si mergi mai departe. exista si femei care prospera. cate unele ajung chiar ministru. ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

@LeChuck

hai c-ai fost distractiv  :D

@Heimdallr

E buna sfatul sustinatorului tau, oricum viata ta ramane la fel indiferent de succesul meu  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Betty, eu zâmbesc în timp ce scriu pe forum... nu mă îmbolnăvesc din asta...

Nu port pică nimănui, dar nici nu vreau să mi se poarte doar din cauza sursei venitului meu. Nu mă consider mai prejos (nici mai presus) decât cei cu venituri din alte surse. Eu am trăit patru ani din bursa de studiu... dar au fost bani, nu m-a interesat de unde vin, atât timp cât au continuat să vină...

ToÅ£i muncim pentru bani, ăsta e adevărul. Fiu-meu are nevoie de haine, de scutece, de jucării, de mâncare iar, mai încolo, va avea nevoie de cărÅ£i, de rechizite, da bani de discotecă ÅŸ.a.m.d. Pe el nu-l interesează de unde-mi vin mie banii iar eu pentru el muncesc. De aia nu-mi place să-mi spună oamenii, mai ales cei care nu mă cunosc, că sunt inutil. Aici mi-am găsit un loc de muncă, aici lucrez, când e de lucru, aici stau, când nu e... toată lumea face aÅŸa, indiferent unde lucrează. Nu-mi permit să plec, pur-ÅŸi-simplu... dacă nu mă mai angajează nimeni, tocmai pentru că e criză financiară? Ce mă fac? Copilul nu-l pot pune în "stand-by".

Cândva aveam proiecte de cercetare ÅŸtiinÅ£ifică. Câştigam bine din alea, chiar dacă munceam de-mi mergeau fulgii... eu n-am ÅŸtiut ce e ăla Crăciun, PaÅŸte, Revelion... Proiectele s-au terminat, altele nu s-au mai aprobat, celor în desfăÅŸurare le-au tăiat finanÅ£area, din cauza crizei... Salariul meu e acum de 1470 de lei/lună. Dacă-mi scad din el 25%, rămân cu cca 1000... SoÅ£ia mea e în concediul de maternitate, n-avem pe nimeni cu cine să lăsăm copilul... bonă nu ne permitem. ÃŽi vor tăia ÅŸi ei indemnizaÅ£ia... Crezi că ne e bine, să înghiÅ£im aÅŸa, cu una-cu-două orice reduceri?

GândeÅŸte-te, Betty, că situaÅ£ia mea e, totuÅŸi, printre cele mai fericite, aÅŸa că nu mai milita tu împotriva amărâţilor, că nu Å£i-au greÅŸit cu nimic... nu a venit nicunul să-Å£i ia bani din buzunar...

Live and let live....

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Heimdallr

"zâmbesc în timp ce scriu pe forum... nu mă îmbolnăvesc din asta..." Ok, mie mi s-a parut ca-ti macini nervii pe forum.

Vad ca ai adoptat un ton normal si calm ceea ce e foarte bine. Te rog sa dai copy+paste in locul in care am spus ca esti inutil. Am spus c-ar trebui dati afara incompetentii. Daca nu te incadrezi in categoria lor, si din ce-ai afirmat se pare ca esti tare pe meseria ta, toata stima din partea mea.

Ti-am purtat pica putin pt ca mi-ai raspuns foarte urat si pt ca mi-ai rastalmacit comentariile, in niciun caz nu-ti port pica pt ca esti bugetar.

Te cred ca nu ti-e bine, dar nu am zis nicio clipa sa te dea afara si nu m-am legat de indemnizatiile pt copil. Am zis doar sa fie dati afara incompetentii. Mai exact, ce-ai de-mpartit cu mine?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca revenim la intrebarea pusa la inceputul topicului, eu unul zic  :NU.

Eu imi venerez  patronul, dar  si muncitorul  ;) ...eu comand eu execut. Problema care ar trebui sa ne framante, e ce se intampla DUPA reducerea anuntata. Inevitabil, vor avea de suferit si cei din mediul privat. Este o lectie de economie extrem de simpla.

Trebuia facuta reducerea angajatilor de la buget(si aveau de unde!), impozitare progresiva- eu unul impozitam SPORURILE-fara sa ma ating de salarii ; le puneam un impozit de 90% , si nu aveau ce comenta; Si o sa zambiti: as muta parlamentul in alt oras.Doar de aici recuperam pana la finalul anului deficitul bugetar pe anul asta  :D

Sunt de acord cu @Heimdallr in general.Multi oameni si tineri vor fi distrusi,si la propriu si la figurat.

Oricum, solutia asta nu va da roade, o spun toti economistii.Va urma o cadere economica gen domino;nu sunt bani,scad incasarile firmelor si implicit a taxelor catre stat, vor face reduceri si patronii, si treaba asta va contiunua incet si sigur. Sunt exemple clare in cartile de economie....dar ma rog....pe mare nu era nevoie de economisti...doar de marinari  >:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Propun să îngropăm securea... la urma urmei, toÅ£i avem Volvo  :D

PS: Betty, vezi semnătura lui Chucky. Brilliant!

Share this post


Link to post
Share on other sites

hesse: steppenwolf sau demian, nu mai stiu sigur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alright, alright, dar tu l-ai citat pe Hermann...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Heimdallr

super semnatura, problema e ca nu te urasc

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's good to know...  ;)

Ar fi ÅŸi culmea, doar nici nu mă cunoÅŸti... în plus... you see... Volvo... hehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now