alin_ux

chiar e nevoie de reducerea pensiilor si salariilor bugetarilor ??

721 posts in this topic

Era o idee a pinguinului...insa Alin nu a  mentionat si de celelalte taxe pe care le-ar creste daca s-ar reduce impozitul la 10% >:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si la noi a venit diminuat cu 400 RON, niste rahati .

Share this post


Link to post
Share on other sites

la sotia cam la fel fara aia 400 si un pic;

impozitul pe masini am platit deja dar dupa cate am auzit ala e numai pe primele 6 luni mai trebuie sa dau 470 pentru 244 sa-i arda focul(tara lui .....)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Efecte deja se vad.....asistenta care trebuia sa aiba grija de micutii de la Giulesti - 25% salariu, total de 740 RON\luna..... pompierul care a intrat acolo - 25 %, total 1340 RON\luna, electricianul spitalului - 25 %, total 520 RON\luna.....firma (actionar unic o tanti de la PDL) care asigura service - 7300 RON\luna.... incompetenta si nesimtirea guvernantilor  de nepretuit....pentru spagi si comisioane exista Mastercard

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu nu vreau sa generalizez, dar indiferenta a fost in spitale si inaintea reducerilor salariale.

Problema este ca doctorii si asitentii medicali mai "destepti" au plecat din tara, si la noi au ramas ... ce au ramas.

Ce s-a inamplat acolo e o tragedie, ca cine a fost de vina inca nu se stie.

Atat spitalele cat si personalul din ele sunt de proasta calitate (desigur exista diferenta, dar...).

Sigur nu mai mergi cu acelas "chef" la lucru cand vezi ca nu este apreciata munca ta, dar cand e vb. de vieti omenesti nu trebuie sa tratezi cu indiferenta pe nimeni. Unii asistenti ar trebui sa fie testati de psihiatrii, la felul in care se comporta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am spus că ancheta în cazul Å¢înÅ£ăreanu va continua. Mă Å£in de cuvînt - ÅŸi iată o dezvăluire senzaÅ£ională: ANAF îl va urmări, inclusiv penal, pentru evaziune fiscală, pe Cristian Å¢înÅ£ăreanu pentru neplata TVA la speculaÅ£iile imobiliare datorate statului. Å¢ineÅ£i-vă bine: 21.227.340 lei noi! Deci, speculantul Å¢înÅ£ăreanu a uitat să dea aceÅŸti bani, care v-ar fi asigurat pensiile ÅŸi salariile de mizerie.

Iar această sumă este doar pentru perioada 2004-2006! ÃŽn timp ce, voi, oameni simpli, vă plătiÅ£i cu chiu-cu vai angaralele, Å¢înÅ£ăreanu nu-ÅŸi plăteÅŸte taxele de miliarde ÅŸi miliarde de lei!

PoliÅ£ia, Garda Financiară ÅŸi Parchetul sînt sesizate acum în mod oficial de ziarul "Tricolorul" - să ne spună dacă în urma tranzacÅ£iei Complexului "Prisma" către firma germană "Hornbach" (o suprafaÅ£ă de 15 ha), în valoare de 20 milioane de euro, au fost plătite către stat taxele, TVA ÅŸi impozitele aferente. Să nu uităm că 10 milioane de euro au fost luate de asociatul său Jose de Alvarez (răspunderea penală este a tuturor membrilor firmei, din care Cristian Å¢înÅ£ăreanu deÅ£inea 30%, Alvarez 29%, Industrialexport 27%, iar alte persoane fizice 14%); restul de 10 milioane de euro l-a luat banca (BRD), demostrîndu-se astfel că Å¢înÅ£ăreanu a minÅ£it la OTV cînd a zis că avea un credit de doar 50.000 de euro. Să dai 20 milioane de euro pe un complex falimentat în perioadă de criză miroase a spălare de bani ÅŸi evaziune fiscală. Ce face DIICOT în acest caz? Pentru o sumă mai mare de 10.000 de euro trebuie să se sesizeze ÅŸi Oficiul NaÅ£ional de Prevenire ÅŸi Combatere a Spălării Banilor.

Pe lista datornicilor ANAF, regăsim nume sonore de mafioÅ£i PDL sau care îl pupă în fund pe Băsescu:

- Adriean Videanu: 7.260.340 lei noi;

- Radu Berceanu: 987.200 lei;

- Elena Gabriela Udrea: 415.240 lei;

- Vasile Turcu: 17.823.100 lei;

- Ion Ţiriac: 4.874.250 lei;

- Zoltan Arpad Paszkani: 23.541.350 lei;

- Radu Moraru (042) - lupul moralist de la B1TV: 341.280 lei.           

Iată informaÅ£ia bombă:aceÅŸti indivizi, prin neplata TVA-ului, au prejudiciat statul, în perioada 2006-2008, cu suma de 3,7 miliarde de euro (?????). Pentru plata pensiilor ÅŸi salariilor bugetarilor era nevoie de 500 milioane de euro, în timp ce Guvernul Boc duce o politică de genocid, împreună cu Traian Băsescu, pentru o rată de la FMI de 800 milioane de euro.        Deci, mai bine luăm alocaÅ£ia pentru copii, pensia amărîţilor care au muncit o viaÅ£ă întreagă decît să recuperăm 3,7 miliarde de euro (ÅŸi asta doar pentru 2 ani, căci ei fură de 20 de ani) de la îmbogăÅ£iÅ£ii de peste noapte din TOP 300! RuÅŸine să vă fie!

ÃŽntre 2006 ÅŸi 2008, au avut loc 278.118 tranzacÅ£ii imobiliare, în valoare de 83.944.417.457 lei, iar TVA-ul pe care aceÅŸti hoÅ£i trebuiau să-l plătească era de 3,7 miliarde de euro.AÅ£i văzut, mafioÅ£ilor PDL-UDMR, că mai găsim soluÅ£ii să scoatem Å£ara din criză? De ce nu-i executaÅ£i silit pe aceÅŸti escroci ÅŸi îi nenorociÅ£i pe cei care muncesc sau au muncit o viaÅ£ă întreagă? Cine-l Å£ine în braÅ£e pe Å¢înÅ£ăreanu? ÃŽn afară de Dinu Patriciu, Bogdan Olteanu, Călin Popescu-Tăriceanu, Silviu Prigoană, omul care conduce practic comuna Corbeanca este susÅ£inut de procurori, poliÅ£iÅŸti, politicieni corupÅ£i. ÃŽn curînd, numele lor. Am uitat Serviciile Secrete. Å¢înÅ£ărene, .... Terenurile luate erau în extravilan, erau terenuri agricole... Cu complicitatea cui le-ai trecut în intravilan pentru a face acele speculaÅ£ii financiare? Te-au ajutat atît Mafia PSD, PDL, cît ÅŸi cea a PNL.ÃŽn loc să avem produse alimentare româneÅŸti, importăm tot felul de otrăvuri din străinătate.

Terenurile agricole au devenit sursă de îmbogăÅ£ire a zeci de Å¢înÅ£ăreni, care nici măcar taxele ÅŸi impozitele la stat nu ÅŸi le plătesc.Ca reprezentant al ENERO s-a băgat pe lîngă "băieÅ£ii deÅŸtepÅ£i din energie", cum le spunea Băsescu. Dar despre ENERO, API ConstrucÅ£ii, audierile de la DIICOT din 5 iulie 2007, audierile de la Procuratură în legătură cu moartea lui Mihai ErbaÅŸu, veniturile de 300.000 de dolari pe lună de la "Prisma" ÅŸi multe altele, în numerele viitoare. Rugăm organele de anchetă să-ÅŸi facă treaba. http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/de-ce-ni-se-reduc-pensiile-cu

                       

     

DATORNICI LA BUGETUL STATULUI

Potrivit ANAF, totalul datoriilor pe care marii contribuabili  le au la buget la este de 8.69 de miliarde de lei. Firmele mici ÅŸi mijlocii cumulează datorii la stat de 9,88 miliarde de lei. ÃŽnsumate, datoriile firmelor către stat ajung la 18,57 miliarde de lei ( 4,2 miliarde de Euro ) - aproximativ 3,4% din PIB.

http://www.money.ro/intern-1/top-10-cei-mai-mari-datornici-privati-la-stat.html

Lista datornicilor pe bugete la 31.03.2010 poate fi consultata aici:

http://www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/Informatii/Infoagec/Bugstat

 

Datornici societati

18 mai 2010 –

Liderii pedeliÅŸti s-au înfuriat întrucât printre marii datornici la bugetul statului figurează ÅŸi firmele a patru miniÅŸtri din Cabinetul Băsescu-Boc. Este vorba despre societăÅ£i în care sunt acÅ£ionari Radu Berceanu, Elena Udrea, Mihai Șeitan ÅŸi însuÅŸi ministrul FinanÅ£elor, Sebastian Vlădescu. Firmele respective au datorii neachitate la bugetul de stat ÅŸi împotriva lor a fost demarată executarea silită. Iată cum cei care ne spun că trebuie să strângem cureaua ÅŸi să ne plătim taxele ÅŸi impozitele din ce în ce mai mari ÅŸi mai multe, chiar ei, actualii guvernaÅ£i, sunt primii datornici la bugetul de stat.

Elena Udrea - DALLI INTERNATIONAL CO. SRL, la care sunt acÅ£ionari Elena Udrea ÅŸi soÅ£ul acesteia, Dorin CocoÅŸ, datorează statului o sumă mult mai mică decât cele datorate de firmele colegilor săi. Cu toate că este vorba de doar 564 de lei, datoraÅ£i de SC DALLI INTERNATIONAL CO. SRL bugetului de stat, ÅŸi împotriva acestei firme s-a început executarea silită. ÃŽn februarie, după ce presa a scris despre aceste lucruri, Elena Udrea declara oarecum ameninÅ£ător la adresa celor de la ANAF: "Este o eroare a ANAF-ului. Să o regleze ANAF-ul cumva. Să nu mai apară pe site lucruri nereale!". In lista din martie nu mai apare acesta societate.

Radu Berceanu - SC AVI SRL din Craiova, care este deÅ£inută în proporÅ£ie de 80% de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu - datorează statului 450 de mii de lei 

Mihai Șeitan  ministrul Muncii - Guild Broker de Asigurare SRL  în care Mihai Șeitan deÅ£ine 12% din acÅ£iuni, cu datorii la stat de 245 de mii de lei.

Sebastian Vlădescu - EOL Renewable Energy, în care ministrul FinanÅ£elor, Sebastian Vlădescu, este asociat într-o cotă de 25%. EOL Renewable Energy figurează ca executată silit pentru suma de 25.278 de lei. Despre această societate comercială se ÅŸtie că este producătoare de energie electrică ÅŸi că a obÅ£inut anul trecut un contract gras cu primăria comunei tulcene Cerna, pentru construcÅ£ia Parcului Eolian Cerna. Alte societati: Boss Constructii, Consultanta SRL – 90% actiuni , etc. 

http://www.cotidianul.ro/114834-Firmele_ministrilor_au_datorii_la_bugetul_de_stat

 

 

Moda anului 2010: insolventa voluntara

Majoritatea intreprinzatorilor cu firme mici si mijlocii (IMM) isi cer singuri insolventa, iar ulterior vin cu planuri de restructurare formale.

Adevarata miza este de a nu fi chemati in judecata de creditori, inclusiv de catre stat pentru impozite , deoarece potrivit art. 36 din legea 85/2006 toate demersurile judiciare si extrajudiciare sunt  suspendate.

http://bloguri.dailybusiness.ro/marius-vicentiu-coltuc/altele/moda-anului-2010-insolventa-voluntara-1339     

   

Datornici persoane fizice

26 Oct 2009

ANAF precizeaza ca persoanele fizice care au realizat tranzactii imobiliare cu terenuri construibile si constructii noi, care au caracter de continuitate, aveau obligatia inregistrarii in scopuri de TVA si platii TVA la bugetul de stat aferenta livrarilor.

Persoanele fizice care au achizitionat constructii noi si terenuri construibile in vederea utilizarii in scop personal nu au obligatia platii taxei pe valoare adaugata .

 

Lista celor 67 de nume de persoane fizice care datoreaza TVA pentru tranzactii imobiliare cu terenuri construibile si constructii noi  (publicata de Agentia.org) cuprinde nume precum:

- Voiculescu Dan - 28.467.540,

- Paszkany Arpad – 23.541.350,

- Tantareanu Cristian – 21.227.340, 

- Copos Gheorghe - 17.635.440, 

- Oprisan Marian - 8.982.430, 

- Iordanescu Anghel – 7.921.530, 

- Diaconescu Dan – 7.877.620, 

- Videanu Adriean – 7.260.340, 

- Cocos Dorin – 3.865.500, 

- Udrea Elena Gabriela – 415.240,

- Flutur Gheorghe – 3.212.700, 

- Stolojan Theodor Dumitru – 1.121.420, 

- Berceanu Radu Mircea – 987.200,

- Moraru Radu – 341.280  lei, ...etc.

In total: 914 milioane lei ( 223 milioane Euro ).

Vezi celelalte nume sonore la :

http://www.financiarul.ro/2009/10/26/anaf-verifica-peste-7-000-de-persoane-fizice-cu-tranzactii-imobiliare-de-15-miliarde-lei/

 

Top 10 cei mai mari datornici privaţi ( firme ) la bugetul de stat (lei) la 31.03.2010

Electroputere - Craiova (EPT) este controlat de firma saudită Al-Arrab Contracting Company, care deÅ£ine 86.28% din capital, ÅŸi este administrat de omul de afaceri Fati Taher. - 111.510.318

UCM ReÅŸiÅ£a – 85.323.238 - INET AG ElveÅ£ia 96% din actiuni, produce motoare si turbine. Suma reprezinta datoriile istorice de la momentul privatizării neclarificate

Hermes Impex Calarasi - 84.425.952 -  infiintata in aprilie 2007 de cetateanul bul­gar Ivan Zhekov, din Varna. Acesta a disparut si este cautat si de autoritatile din Bulgaria. Hermes Impex SRL avea sediu fictiv de functionare .Datoriile au fost acumulate intr-o perioada foarte scurta de timp, prin schema deja clasica a neplatii TVA la tranzactiile intracomunitare.

Petrochemical Trading - 79.224.929

Larika Impex Giurgiu  - 69.118.609 - infiintata tot de un cetatean bulgar

European Food - 60.602.127 - cea mai mare firmă a fraÅ£ilor Micula

Flenco International Real Group Constanta 37.711.737  - firma înregistrată în 2006 de  buzoianul de 23 de ani Cojocaru Cătălin Constantin - activităÅ£i în agricultură

Agrisco Constanta - 36.249.154

Energoconstrucţia - 35.138.247

Lonelia Com - 32.831.723 - înfiinÅ£ata în februarie 2008 de Morad W. Ahmed (cetăÅ£ean irakian) ÅŸi Kianzad Behrang (cetăÅ£ean suedez)

Total 10 firme = 632.136.034 lei din datoria totala de 18,57 miliarde de lei a firmelor private . 

Surse din ANAF au spus pentru money.ro că, în general, acolo unde vedem firme necunoscute care au acumulat datorii atât de mari încât să rivalizeze cu restanÅ£ele datornicilor istorici este vorba despre firme special create pentru ocolirea plăÅ£ii TVA pe produse provenite din spaÅ£iul comunitar ( ex. Lonelia Com - înfiinÅ£ata în februarie 2008 de Morad W. Ahmed (cetăÅ£ean irakian) ÅŸi Kianzad Behrang (cetăÅ£ean suedez)).

http://www.money.ro/intern-1/top-10-cei-mai-mari-datornici-privati-la-stat.html                   

"Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur

prind mare curaj!"

UN "CLASIC" IN VIATA

Popor roman, nu te-ai saturat sa stai pe

locul mortului si sa fii condus de toti tampitii?

Share this post


Link to post
Share on other sites

am preluat o chestie si am postat..acum intelegeti de ce e nevoie de reducerea salariilor si pensiilor?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Off...in sfarsit m-am lamurit si eu...multumesc Tommytza ;) Acum pot sa dau statului si 100% din salariul meu, doar ca cei de mai sus sa mai fure cateva milioane. Pot sa fac o cerere scrisa in sensul asta?  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu e nevoie danette,probabil va da repede Boc o ordonanta de urgenta in acest...evident,neconstitutionala ca atatea altele, doar e profesor de drept constitutional,chiar doctor in drept cu teza "Superioritatea parlamentului bicameral fata de cel unicameral" dar daca Chiorul Suprem a latrat la el,s-a lepadat imediat si de convingerea asta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perfect...nu mai consum toner si hartie ca si-asa ni se da cu portia... In timpul asta poate face Basescu Parlamentul unicameral, cum a promis, indiferent de ce zice papitoiul lui :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

am si eu o intrebare..papitoiul lui oricum face ce vrea Base, problema e ca trebuie modificata Constitutia pentru a avea parlament unicameral si in al doilea rand,crezi ca situatia va fi altfel daca se modifica numarul de camere?....tot asa e,tot oamenii aia vor fi..chiar mai usor de manipulat si santajat de catre Basescu si gashka lui...nu vezi ca Parlamentul nu mai are nicio putere in tara asta? daca ar fi avut,in primul rand nu luam imprumutul de la FMI...trebuia acordul Parlamentului pentru asta dar nici macar nu a fost solicitat si asta spune totul despre mentalitatea lui Basescu si faptul ca deja se hotarase treaba in alta parte..Chiorul doar i-a supt-o Marelui Licurici din nou pentru privilegiul celui de-al doilea mandat de presedinte...in fond,nu plateste el ci poporul asta deja prostit si manelizat..ha ha....sa traiti ca sa platiti bine!

Te inteleg ca se ridica pulsu' .....dar nu inteleg k-ul  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oricum o sa inghete si parlamentarii si noi la iarna de frig, Chioru' a avut grija sa trezeasca marele URSs din hibernare. Eu zic ca suntem tocmai buni de exemplu de dat Europei, prin februarie, de ce se intampla cand esti dobitoc si vorbesti la betie dupa ce te-a vizitat nuti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce sa-i faci...el viseaza sa intre in cartea de istorie ca cel care a unit Romania cu Moldova,chiar daca pentru asta s-ar putea sa fim toti exterminati oleaca...

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

  Totul este cu susul in jos si va mai fi in continuare daca exista oameni care nu sint tocmai potriviti. "Omul sfinteste locul", spune un proverb.

  La noi este vorba de sistem.Le place multora si se "descurca"  asa ca de ce sa il parasesca?!!.

   Sint multi care nu au lasat 1989 in urma.

  pcr-ul exista.

   

   Mare pacat... :(

O explicatie pe care o vad eu pt aceste intentii cu bugetarii din partea altor bugetari

 

   

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu mai exista PCR.

Exista niste oameni care se cunosc de pe vremea aia si , pentru ca sunt prieteni, asa cum stuneti si voi aici, fac afaceri impreuna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

   @sepukku..Hai sa ii zicem PileCunostiinte Relatii   ;D

Scuze de poluarea topicului

Share this post


Link to post
Share on other sites

am si eu o intrebare..papitoiul lui oricum face ce vrea Base, problema e ca trebuie modificata Constitutia pentru a avea parlament unicameral si in al doilea rand,crezi ca situatia va fi altfel daca se modifica numarul de camere?....tot asa e,tot oamenii aia vor fi..chiar mai usor de manipulat si santajat de catre Basescu si gashka lui...nu vezi ca Parlamentul nu mai are nicio putere in tara asta? daca ar fi avut,in primul rand nu luam imprumutul de la FMI...trebuia acordul Parlamentului pentru asta dar nici macar nu a fost solicitat si asta spune totul despre mentalitatea lui Basescu si faptul ca deja se hotarase treaba in alta parte..Chiorul doar i-a supt-o Marelui Licurici din nou pentru privilegiul celui de-al doilea mandat de presedinte...in fond,nu plateste el ci poporul asta deja prostit si manelizat..ha ha....sa traiti ca sa platiti bine!

Ai mai auzit ceva de parlament unicameral...nu mai are de mult grija asta! .In 2 ani sunt alegeri ! daca nu mai ies "ai lui"...se lasa cu referendum!...bineinteles, cu plecarea lui base'. Asta are el acum pe cap; cum sa ramana si dupa alegeri. Lumea va vota cu ura, si el trebuie sa faca ceva in acest sens; parca vad ceva legi, din cauza crizei, prin care nu se mai face nici un referendum....

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Sepukku vezi tu de aia te apreciez eu acum, ești diplomat și avem nevoie de diplomați ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu te-as trimite in Rusia in locul cuiva, știi tu in locul cui ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now