Sign in to follow this  
Followers 0
betty

Intelegere amiabila urmata de plangere la politie

39 posts in this topic

:offtopic:

Ce vă tot revoltaÅ£i atâta? Am vrut ca anumite persoane să vadă ce înseamnă tratarea diferenÅ£iată ÅŸi subiectivă a oamenilor, după cum asemenea convingeri sunt exprimate aici http://www.volvo-club.ro/forum/index.php/topic,9100.msg105891.html#msg105891.

ÃŽmpărÅ£irea oamenilor în categorii este întotdeauna arbitrară ÅŸi stereotipă. Segregarea, indiferent pe ce criterii, este o dovadă de inferioritate, după părerea mea, la fel cum este orice preconcepÅ£ie.

Sigur că eu am dus totul la extrem cu scopul de a evidenÅ£ia penibilul prejudecăÅ£ilor legate de anumite categorii ÅŸi ce poate fi mai iritant pentu o feministă decât misoginismul?

Sorry celor colateral iritaţi!

PS: Further reading: http://en.wikipedia.org/wiki/Holocaust

Share this post


Link to post
Share on other sites
:D  devine interesant topicul asta  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

ce e aia "f'laÅ£ie.." ??? prescurtarea de la inflatie?  ;D

vezi ma dom doctor, ca nu toata lumea intelege sarcasmul din spusele dumitale, pt. ca aici pe internet suntem privati de limbajul nonverbal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

f'laţie = [attachthumb=#]

hehehehehehehehehehehehehehe

post-4113-12877880054757_thumb.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

AÅ£i fi preferat un simplu link?

;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

si eu care credeam ca vine de la inflatie, facand o analogie ca in engleza o fi "to inflate" (sinonim cu "blow")...

cand colo e un termen pur veterinar folosit la rozatoare. cautand pe internet am gasit si urmatoarele

she-may-not-be-punk-jager-i-just-met-er-a-thankyaa-demotivational-poster-1274490163.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca sa revenim ontopic:

Sfatul meu: EVITATI CONSTATAREA AMIABILA, daca sunteti parte vatamata!!!

E o porcarie. De ce? Indiferent ce poze faci, ce formular completezi, ce semnatura iti da vinovatul, ce copie de pe asigurare iti da, cand vei ajunge tu la agentul constatator sa deschizi dosar de daune ala o sa vrea sa verifice posibilitatea de frauda, adica o sa vrea ca vinovatul sa ia legatura cu un agent al asiguratorului sa vada si acela masina "vinovata".

Si ghici ce? O sa il tot suni pe vinovat; daca o sa iti raspunda nu o sa aiba timp, o sa promita ca se duce maine, poimanie, pana nu o sa iti mai raspunda. Iar dupa 2 saptamani de spume o sa iti raspunda intr-un final sa iti zica ca el a semnat ce ai vrut, ca ti-a dat sigurarea, ca el intre timp si-a reparat masina, ce tot mai vrei de la el? Si tu ramai cu buzele umflate, si platesti, ca deh, asa e in tenis.

Caz real, al meu. De fapt al cumnatamiului, care era cu masina mea prin Buc (chiar pe langa Alex :D), si care a zis sa fie om cu vinovatul care a intrat in el, sa nu il lase fara permis si sa il scape si de amenda.

De acum incolo, daca cineva ma loveste, indiferent cat de putin, o sa chem Politia, sa faca constatare, porces verbal, si ce fac ei acolo. Ca alea sunt acceptate de asigurari fara problema.

Stiu ce veti zice, ca Politia nu vine la accidente usoare.... Ba la mine o sa vina, ca o sa urlu ca din gura de sarpe ca am o durere ascutita in coloana vertebrala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PoliÅ£ia vine, dacă insiÅŸti, ai dreptate Dib.

Mie mi-a lovit maÅŸina în faÅ£a blocului, la 5 dimineaÅ£a, unu' orb de beat. S-a întâmplat prin 2000-2001 (aveam Nova  ;D). Am chemat poliÅ£ia, n-a vrut, iniÅ£ial, dar a venit...

Problema a apărut pe urmă: din cauza consumului de alcool, a fost nevoie de procese prin instanÅ£ă. trala-la-la-la.... ... anul trecut au venit doi jandarmi la mine acasă, pe la 10 seara, că trebuie să mă escorteze la Tribunal, a doua zi la 7:30. Uitasem de accident, nu ÅŸtiam ce vor ăia de la Trib. ( :D) cu mine.

Am mers, a doua zi, la proces, unde s-a dat sentinÅ£a: vinovatul- arest (preventiv, parcă; !!! problema era că judecata s-a făcut în absenÅ£a lui... ??????!!!!!!) iar păgubiÅ£ii (lovise patru sau cinci maÅŸini, la rând)- nimic (datorită amortizării pagubelor în timp... ??????!!!!!! sau cam aÅŸa ceva, în termeni instanÅ£ieceÅŸti)

Oricum, după proces, îmi venea să-l dau în judecată pe judecător...  ;D, dar polÅ£ia ÅŸi-a făcut aÅŸa-zisa treabă.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chuckie, nu ÅŸtii ce e cu ălea trei (2+unu) degete ridicate, în poză?

Oricum, mie-mi place că se asortează cerceii cu iaga....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca esti parte vatamata intr-un accident, automat ca nu te intereseaza ce se intampla cu permisul celuilalt, amenzi puncte si mai stiu eu ce. Dar daca esti vinovat? Ma intreb daca la fel de vehementi ati fi in luarea deciziilor. Oare la fel ati zice? "Sunt vinovat, deci trebuie sa platesc, 3 luni permisul suspendat, 350 de lei amenda si toate astea pentru o spoiler zgariat sau o usa infundata", pentru o clipa de neatentie, cand schimbai cd-ul, postul de radio sau aprindeai o tigara, te grabeai sau nu ti-ai dat seama ca e nisip in locul unde ai franat. Situatii pot fi multe in care esti considerat vinovat sau poti fi scos vinovat, fara sa iti dai seama. Cumnatul meu era intr-un scuar pe Iuliu Maniu, astepta sa faca stanga. Din dreapta lui a venit un idiot si a facut stanga pe langa el, dar a uitat sa indrepte volanul si i-a zgariat masina pe lateral. Au mers la politie, timp in care asta cu golful, tot ii spunea ca ii pare rau, ca nu a fost atent, ca se gandea in alta parte. Politia l-a gasit vinovat pe cumnatul meu, pentru neacordare de prioritate (chiar daca statea pe loc), pentru ca era iesit prea mult pe banda celuilalt si la incomodat la efectuarea manevrei spre stanga. Si se pare ca in legislatie este mentionat asta. Prin urmare cumnatul meu a ramas fara permis si din parte vatamata s-a transformat in vinovat, iar individul cu golful a zis ca-i da bani sa-si repare masina, dar nu a acceptat, a vrut sa mearga pe cai legale. Si pe cai legale a mers fara permis, a luat amenda si si-a reparat singur masina. Asa ca fiti cu bagare de seama, daca se intampla vreun accident, pe unde este linie continua, pe unde este prioritate de dreapta, pe unde soseaua este mai lata de 6 metrii si sunt considerate 2 benzi, in orice situatie in care te loveste tramvaiul esti vinovat, autobuze care pleaca din statie si parasesc alveola si multe chestii dastea care sunt stipulate in legislatie si pe care multi dintre noi le uitam  ;)

post-1478-12877880056473_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Referitor strict la acea ipotetică răzgândire peste noapte, cred că ar fi o dovadă de mârÅŸăvie, de lipsă de coloană vertebrală ÅŸi de aplomb. Cred că mai e nevoie ÅŸi de un grad accentuat de incultură (http://www.volvo-club.ro/forum/index.php/topic,9054.msg106243.html#msg106243 ; http://www.volvo-club.ro/forum/index.php/topic,9054.msg105879.html#msg105879)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca esti parte vatamata intr-un accident, automat ca nu te intereseaza ce se intampla cu permisul celuilalt, amenzi puncte si mai stiu eu ce. Dar daca esti vinovat? Ma intreb daca la fel de vehementi ati fi in luarea deciziilor. ...

Maestre, nu sunt un om incorect. Ba dimpotriva. Si compasiunea, si intelegerea si bunul-simt fac parte din pedigree-ul meu.

Insa dupa ce platesti din buzunar o reparatie doar pentru ca ai dat dovada de aceste sentimente, ti se schimba un pic perspectiva, si le stergi de la "calitati" si le bagi la "defecte". Ia-o doar ca forma de adaptare la o realitate cretina, a Romaniei zilelor noastre.

Asa ca, repet, la mine in masina nu mai exista acele formulare de intelegere amiabila pe care mi le-a dat asiguratorul. M-a costat completarea lor prea mult ca sa fac din nou aceeasi greseala. Imi pare rau, dar asta e.

Iar cand voi fi la un moment dat si parte cauzatoare de accident usor, imi voi asuma respectiva fapta cu toate consecintele. Poate ma invat si minte.

Exista soferi si evenimente cu muuuult timp inainte de aparitia acestei tampenii care este "intelegerea amiabila" in format romanesc. Pentru ca in alte tari un simplu schimb de telefoane rezolva tot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@heimdallr, scz ca revin cu off, da´m-am gandit ca poate te intereseaza:

post-3933-12877880067146_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

TEN POINTS !  ;D

(dacă nu le vrei, le iau eu, pt că I got it  :D)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
Followers 0