lik1999

Liber la faradelegi din 20 septembrie - politia nu mai da amenzi!

5 posts in this topic

"La prima vedere ai zice ca e o gluma, dar nu este deloc asa. In semn de protest pentru micsorarea salariilor cu 25%, politistii isi vor reduce activitatea incepand de luni, 20 septembrie. Adica nu vor mai participa la audieri in dosarele penale, nu mai dau amenzi, nu mai dirijeaza circulatia."

"Politistii isi reduc activitatea, incepand de luni nu mai participa la audieri in dosarele penale, nu mai dau amenzi, nu mai dirijeaza circulatia, a declarat miercuri, presedintele Sindicatul National al Politistilor si Personalului Constractual (SNPPC), Marian Gruia, conform Mediafax.

Liderul politistilor a declarat ca politistii isi vor limita activitatea la 75 la suta, pentru ca sunt platiti doar 75 la suta. Membrii din teritoriu au cerut chiar intreruperea totala a activitatii.

"Din 20 septembrie anumite activitati vor fi reduse. Politistii vor merge in teren, dar vor sta in puncte fixe, nu vor actiona decat la apelurile de urgenta 112. Politia rutiera nu va mai dirija circulatia, nu va mai da amenzi, ci doar avertismente, nu vor mai face audieri in dosarele penale. Protestul nostru este similar cu cel al magistratilor. Avertizam autoritatile sa nu faca presiuni la adresa noastra ca s-ar putea sa se trezeasca cu o revolta fara precedent", a spus Gruia.

SNPPC a solicitat o intalnire urgenta cu premierul Emil Boc, dar nu au primit inca raspuns. "Din informatiile pe care le detin sindicatele, sefii inspectoratelor judetene au comunicat ierarhic despre starea de tensiune care se acutizeaza in unitati fara a se solidariza cu problemele personalului. In acest context, conducerea superioara a politiei fara sa prezinte public o viziune, o strategie sau un plan de masuri motivat a reactionat transmitand conducerilor profesionale teritoriale atentionari privind interdictia politistilor de a declara sau de a participa la greva", a zis Gruia.

Liderul sindical a precizat ca politistii nu vor declara greva si nici nu vor participa la aceasta forma de protest, actiunile lor fiind similare cu cele ale magistratilor din septembrie 2009 si politistii va trebui sa fie tratati similar cu magistratii de catre instutiile statului."

Sursa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Offff,de ce n-au facut treba asta mai devreme :D :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

stai linistit . nu mai dau amenzi, insa spaga, tot spaga ramine...aia nu se suspenda !

ce-o sa-i zici ? hai sefu' ati zis ca dati doar avertismente, ce dracu...!

si el o sa zica : hai, ca cu tine fac o exceptie, iau carnetul !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prietene Lik2008

Nu vreau sa te dezamagesc, insa faptul ca un lider de sindicat face afirmatii care din ceea ce citesc- il depasesc in intelegere, ma face sa am convingerea ca, inca o data, una se spune iar presa alta intelege si publica prin diferite fituici, cu titlu de "ordonanta".

Daca as fi citit spre exemplu ca seful IGP-ului ar anunta public ca "Politistii isi reduc activitatea, iar incepand de luni, data de 20.09.2010 orele 00.00 nu mai participa la audieri in dosarele penale, nu mai dau amenzi, nu mai dirijeaza circulatia", as mai crede-o, asteptand continuarea propozitiei citate mai sus, cu partea care trebuie sa intregeasca anuntul, vadit trunchiat. Adica partea cu aia 75% din activitatea, care prin lege este dedicata tocmai la ceea ce tipul de la sindicat face vorbire.

Mentinerea a 75% din activitate presupune exact ceea ce presa (in frunte cu garidul de la sindicat) o dau pe aratura.

-Nu mai participa la audieri in dosarele penale, zau asa? In mod normal, audierile astea penale se fac in frunte cu un procuror; sa inteleg ca palmasii de rand "se rascoala" in sensul dorit de seful de sindicat ? Chiar m-as bucura sa nu mai avem tangenta cu dosarele penale ca urmare a "razmeritei" politistilor, in principal implicati in munca de supraveghere/urmarire/arestare a tuturor gunoaielor reale sau inchipuite, ce colinda strazile romanicai. Totusi, "stai linistit, politia vegheaza" inca face parte din alea 75 procente -printre alte activitati cuprinse aici !

De dirijat circulatia nu s-au prea ocupat nici in ultimele 2 luni, de cand cu reducerea salariilor si a sporurilor aferente diverselor ramuri ce tin de "bugetari".

Si uite si reactia sefilor directi ai palmasilor , extrasa direct din postul tau :

"Din informatiile pe care le detin sindicatele, sefii inspectoratelor judetene au comunicat ierarhic despre starea de tensiune care se acutizeaza in unitati fara a se solidariza cu problemele personalului. In acest context, conducerea superioara a politiei fara sa prezinte public o viziune, o strategie sau un plan de masuri motivat a reactionat transmitand conducerilor profesionale teritoriale atentionari privind interdictia politistilor de a declara sau de a participa la greva" Sublinerile imi apartin.

Asta cum se traduce ? "Atentie ce greva vreti sa faceti- va ia mama lui proces verbal..".

Prin lege este interzisa o manifestare a organului statului ce vegheaza buna punere in aplicare a legilor statului , stat care fara un organ de aceasta factura, pierde urgent din mana masa mare de oameni ai tarii, mai ales daca-s si nemultumiti.

Politistii nu vor decreta greva pentru ca nici nu au cum, prin lege fiind interzisa o asemenea optiune, chiar daca s-a permis o aderare la un sindicat, sindicat care am absoluta convingere ca nu este in stare sa acopere nici macar pentru o luna, salariile "bugetarilor cu cascheta" in cazul unei putin probabile "greve".

De drept si prin urmare, maine dimineata cand pornesc spre locul de munca pentru a servi inca o data tara/statul si justitia romanicai, o sa prefer sa ma rezum tot la acel maxim de 60 km/h prin localitati, pentru a evita discutii, amenzi sau chiar si un amarat de avertisment din partea "organului" cu frunte lata si pe care, cu siguranta, o sa il intalnesc pe traseu.

Si inca ceva :

Ministerul de Interne nu-i tot una cu Ministerul Justitiei, desi tot cu M incep ambele. Daca in capul celei din urma se cam rahateste toata lumea in ultima vreme, pe primul, Statul Roman  va continua sa-l tina in continuare in sah, aruncand din cand in cand cate un os de ros, pentru a mai tempera mintile infierbantate ale unora sau altora.

In fond are nevoie ca de aer de Politia Romana, asa cum e ea, mai buna sau mai proasta.

Parerea mea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

[quote

Asta cum se traduce ? "Atentie ce greva vreti sa faceti- va ia mama lui proces verbal..".

Prin lege este interzisa o manifestare a organului statului ce vegheaza buna punere in aplicare a legilor statului , stat care fara un organ de aceasta factura, pierde urgent din mana masa mare de oameni ai tarii, mai ales daca-s si nemultumiti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now