misu_servici

Bucse poliuretan Powerflex

5 posts in this topic

  Deoarece aveam bucsa din cauciuc de la tamponul superior  motor  crapata mi-am comandat de pe http://www.partsforvolvosonline.com/product_info.php?products_id=5806  bucsa din poliuretan si cele doua bucse de la tamponul inferior de sub motor ce tine cutia de viteze de o traversa. La tamponul superior cu ajutorul unei panze de bomfaier am scoso pe cea veche care era fixata pe o camasa de plastic de suportul dim aluminiu si le-am pus pe cele din poliuretan . Initial pachetul vine si cu doua saibe mari pe care initial le-am pus dar nu am fost multumit caci era prea rigid ansamblul bucsa-suport din aluminiu-bara stabilizatoare(sau cum se cheama bara de care vine prins tamponul) si se transmiteau  vibratiile in toata caroseria de ziceai ca e tractor nu masina mica. Ulterior le-am scos si am confectionat dintr-un cauciuc gros de vreo 4 mm doua saibe care nu mai exercita presiune pe toata suprafata bucsei si cu o tensiune mai mica la strangerea piulitei ,motorul se comporta ca si cum ar fi un tampon original disparand si trepidatiile din volan si caroserie.

  La tamponul inferior nu am schimbat decat bucsa cea mica din fata care era varza iar cea din spate ,mai mare era in stare buna.

post-77-12877888988068_thumb.jpg

post-77-12877888988803_thumb.jpg

post-77-12877888989458_thumb.jpg

post-77-1287788899024_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu am tamponul ala varza varzescu muci si vreau sa zic ca nu am nici o trepidatie in masina . mai important este ala de jos din cutie in lonjeron , la ala am intervenit cu o modificare si de aia nu imi "verbeaza" deloc .

Poate ne vedem prin oras sa le consultam .

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Misu nu È™tiu dacă ai făcut o afacere tocmai buna, o să vibreze rău dacă schimbi  bucÈ™ele de la suporÈ›ii motor  cu bucÈ™i de poliuretan, eu am mers cu un S60 R cu astfel de bucÈ™i È™i vibra rău la ralanti. Bine ca nu sunt decât 3, aia de sus si alea 2 de jos (torque rod), dar È™i asa e dureros, dieselul vibrează mai rău decât un benzinar .

Share this post


Link to post
Share on other sites

la tamponul meu superior, bucsa dinauntru aluminiului nu e rotunda, e un fel de patrat......oare sa fie din cauza ca motorul meu e pe benzina si sa fie alt fel tamponul, sau e pur si simplu din constructia lui, si  ca si caracteristici e la fel ca si al tau?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@adi_28 tu ai tamponul din ala mai nou.treaba asta cu bucsile poliuretanice am facut-o la inceputul verii.am fost foarte dezamagit.singurele care au dat randament au fost bucsile la brat partea din fata.din tot setul comandat de mine am ramas doar cu bucsa la brat de la roata stanga.in rest am inlocuit tot.vibra masina de o luau toti dracii.la ciolanelul ala de jos trebuia sa las o idee mai slabit surubul ca sa scap de vibratii.am scapat de vibratii dar am omorat bucsa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now